Klrusak

XXX.XXX.37.10
Dobrý den všem, s mým poníkem máme krásný vztah a chtěla bych ho posunout o level výš, proto se ptám jak bych ji mohla naučit podat ,, kopyto " ?
PROSÍM POKUD MÁTE AKORÁT NÁZORY NECHTE SI JE PRO SEBE .....JEN RADY NA POCHOPENÍ TRIKU ‼️‼️‼️
Sandra999

XXX.XXX.226.235
Ak myslíš podať kopyto pri čistení, tak mne zafungovalo poťukanie bičíkom na zadnú časť nohy. Hneď ako zdvihol, pochválila som. Teraz mi už dáva nohy na slovný povel.
Ale ak myslíš podať kopyto, že kôň dopredu natiahne nohu, tak to som učila s veľkým kameňom(hocičo pevné). Požiadala som ho, aby naň vyložil nohu, postupom času ju na povel bičíkom natiahol dopredu a ja som ju chytila. Dá sa to ale aj učiť z naučeného triku prosenie. Nemusí to fungovať všetkým, je to iba moja skúsenosť.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já mám na podání kopyta dopředu povel "na stoličku"
Ale to ti, co nedrží koně při strouhání, neznají. A vlastně jsem viděla i kováře, který vůbec kopyto dopředu nebral.
napsal(a):
Já mám na podání kopyta dopředu povel "na stoličku"
Ale to ti, co nedrží koně při strouhání, neznají. A vlastně jsem viděla i kováře, který vůbec kopyto dopředu nebral.
Náš kovář přistaví stoličku, poklepe na ni, vezme koni lehce nohu a kůň ji tam položí a drží. Nikdy to s ním netrénoval, prostě to tak je. Když jsem to zkoušela já, tak se mnou kůň nespolupracoval, když už tam tu nohu dal, tak ji hned zase sundal, cukal s ní kolem sebe a tvářil se nespokojeně. Někdo to prostě umí. :-)

U nás dáváme nohy na stoličku fakt jen při strouhání (což není určitě u bezproblémových koní co dva měsíce ), a jak tu stoličku koně vidí, že ji před ně rovnám, už ty tlapky vystavují. Prostě je tam ten "rituál", ten rutinní postup, a hlavně, stolička se k ničemu jinému nepoužívá, takže koně vědí :-)
Dáváme na stoličku i zadní.
Klrusak

XXX.XXX.37.10
mám na mysli něco jako když pes dá pac... Tak aby dala jakoby kopyto...
Děkuji moc za všechny rady budu to skouset a snad se nám to povede .
Líbí se totiž fotky když ti kůň tu nohu podá a kovář by to prý tak ocenil
Ještě jednou moooooc děkuji
Coudas

XXX.XXX.87.254
Můj kůň to uměl. Na 'ahoj', ale nedával kopyto, ale karp. Fotku nemám, je po smrti.
Klrusak

XXX.XXX.37.10
To je mi moc líto
Coudas

XXX.XXX.87.254
Klrusak

XXX.XXX.37.10
Děkuji
Klrusak
napsal(a):
mám na mysli něco jako když pes dá pac... Tak aby dala jakoby kopyto...
Děkuji moc za všechny rady budu to skouset a snad se nám to povede .
Líbí se totiž fotky když ti kůň tu nohu podá a kovář by to prý tak ocenil
Ještě jednou moooooc děkuji
Hezký trik. Jen si nestoupejte blíž, než je nezbytně nutné. Kopnutí, byť přední nohou, opravdu bolí.
Klrusak

XXX.XXX.37.10
Pravda ❤️, děkuji za upozornění