Aku křovinořez nebo vyžínač

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.5.2022 23:24
canka

XXX.XXX.215.25

Protože tahat křovinořez benzíňák na velkém pozemku je fakt pakárna,uvažuji o koupi aku křovinořezu nebo vyžínače...

Potřebuji celkem pravidelně podle růstu trávy podsekávat místa pod páskami,aby neprobíjel ohradník...a hledám něco lehkého,na dobití baterky,co by ale dokázalo posekat i vyšší trávu a kopřivy..

Máte někdo zkušenost?

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.5.2022 01:50

máme husquarnu křoviňák 333R (postroj pro zavěšení křoviňáku , držím jen řidítka) je to skoro větší než já a nedám na něj dopustit, do aku bych nikdy nešla...

Coudas

15.5.2022 07:45
Coudas

XXX.XXX.87.254

Aku Vám to nedá. To je dobrý na zahrádku k dosekání kolem záhonu. Baterie má malou výdrž, a při větší trávě ještě menší. Nevím, jak velkej máte pozemek, já když podsekávám ohradu, ujdu na nádrž cca hodinu, podle výšky trávy, a to kolikrát není ani 500 metrů, někdy kilometr. Obecně, co mám zkušenost, aku věci nemají takový výkon, jak motorový. Ale zkuste se podívat třeba na bauhauzovský Powerworks, třeba Vám to bude stačit. A taky asi je to o penězích. My sekáme 5 km ohrad, krom jiného, tak jsem si koupila už poloprofi Husquarnu se 7 mm lankem, a postroj k tomu je úplně geniální, procházka 🙂 Tchyně má aku vyžínač obyč na zahrádku, a seká s tím max 15 minut.

15.5.2022 18:22
canka

XXX.XXX.215.25

Takže AKU na hov.no To mě trošku zklamalo...potřebovala bych něco lehkého,čím bych cca 1x za 3 týdny podsekala pod páskami a posekala cestu,abych nemusela používat hnusný Roundup..a máme 4 takt benzínový křoviňák a je prostě na prd,jsem z něj udřená..chtělo by to něco lehčího,ale buď na baterku nebo motorový..bez elektriky...

16.5.2022 07:23

Mimochodem, aku dost možná nebude ani o moc lehčí - zhusta jsou hmotnosti udávané bez baterie. U toho benziňáku je fajn, že čím déle sekáte, tím je lehčí :-) Spíš bych investovala být vámi do kvalitního postroje a pokud to jde, naučila se přehazovat třeba v půlce práce strany (začínat s tou horší, dokud je člověk čerstvý). Taky se bojím, že ty vyžínače s aku nebudou právě připnutelné na postroj - jako sekat s tím hodinu, to by mi upadlo rameno.

16.5.2022 08:21

Mám na zahrádku aku strunovku Greenworks z Mountfieldu, tu úplně nejmenší, kvůli hmotnosti. Pokud jen dosekávam podél chodníčků atd. tak baterie vydrží cca 20-30 min provozu, pokud sekám už něco vyššího, tak se baterie vybíjí rychleji. Pokud byste sekala nějak pravidelně a nestíhalo to narůst do nějakých větších rozměrů, tak by to asi šlo, jinak by tahle strunovka s velkýma kopřivama apod. dřevitými záležitostmi měla problém. A pak mít k tomu třeba dvě baterky, abyste byla schopná udělat celé ohrady najednou. Jinak mně každý říkal, jak to bude na nic, že je to šmejd a vyhozený peníze, ale já jsem moc spokojená.

Přidejte reakci

Přidat smajlík