Mikela

XXX.XXX.13.205
Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať. Mám 5r valacha ktorého od začiatku prikrmujem. No teraz ako je na pastvine 24/7 strašne pribral. Môžem mu vynechať KD a nechať ho iba na tráve poprípade keď bude pracovať mu dám Musli? Alebo mu musím KD ponechať aby nedostal vredy alebo niečo?… no mám pocit že potom už asi praskne🙈😃 dakujem
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jestli toho příkrmu dostává víc než 1 kg na den, tak bych na tři čtyři dni ubrala nejprve na poloviční dávku (tj. jestli kilo ráno a kilo večer, tak jít na půl kila ráno a půl kila večer) a pak teprve sebrat úplně. Jen tak pro pohodlí trávicího systému. A jinak jak píše Arbora.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mikela
napsal(a):
Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať. Mám 5r valacha ktorého od začiatku prikrmujem. No teraz ako je na pastvine 24/7 strašne pribral. Môžem mu vynechať KD a nechať ho iba na tráve poprípade keď bude pracovať mu dám Musli? Alebo mu musím KD ponechať aby nedostal vredy alebo niečo?… no mám pocit že potom už asi praskne🙈😃 dakujem
Vředy z nekrmení jádra nedostane (ale ubírat pomalu, viz výše). A jestli nebudete řešit obezitu (třeba náhubkem), hrozí schvácení nebo cukrovka. Foto by napovědělo, jak moc je tlustý.