Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.5.2022 18:39
chia_abaco

XXX.XXX.243.4

Môjho koňa trápia muchy, najmä v horúcich letných dňoch. Najväčší problém má s ušami, do uší mu lozia muchy a kušú ho, Má ich celé z vnútra ,,zachrastené,,. Neviem ako to liečiť, keďže neznáša, keď sa niekto dotýka jeho uší. V minulosti bol týraný, takže mu to nijako vyčítať nemôžem. Ušaňa/Čabraka mu nesedí, je to ,,ťažné,, plemeno, Má obriu hlavu a všetko mu je malé. Neviete náhodou, ako to liečiť? (kone sú 24/7 von, takže riešenie liečiť to v uzavretých priestoroch nieje možná) Vopred ďakujem :D

17.5.2022 19:27
kallisto

XXX.XXX.135.52

Nechala bych to tak a pořídila masku. Pokud je koni dotyk v uších nepříjemný, nenechá se ošetřit a leda vyrobíte přecitlivělost na dotyk na hlavě. Drobné pokousání v uších se zahojí samo. A pořiďte dobrou masku.

17.5.2022 19:27
koně

XXX.XXX.174.63

Musíte ho naučit,že dotek na uších a v uších je příjemný.Když je mají hodně rozkousané,tak většinou podrží i ti ,kteří mají jinak problém.
Při normálním čištění,když se budete pohybovat kolem týla ,prostě nezdolně sahejte,dotýkejte se ,pozvolně zkuste kus hadru, nebo houby kterým budete šudlat kolem ,přistrčit do ucha .Nedělat z toho vědu
Neděsit ,že je to neobvyklé,prostě čistím a sahám ,nic nového pod sluncem
Třeba pro začátek mu hodit kýbl se žrádlem ,aby se rochnil a tolik vás nemonitoroval
Já našim cpu do ucha houbu s gelovým repelentem.Nebo Swat a podobná mazání,která jdou použít i na případné ranky. Býval i v kuličce .

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.5.2022 21:12

Já loni ke konci léta musela také řešit. Nejdřív jsem ranky v uších vyčistila za pomoci gázových čtverců, neštípavou desinfekcí detol a pak mazala krémem od Uriage se zinkem. Jako nejdřív se trochu cukal, ale jak zjistil, že to vyhnalo mouchy z uší tak držel a byla vidět úleva, měl to hodně dožrané .
Letos kvalitní maska v kombinaci s repelentem. Jak psali výše, je potřeba z toho nedělat žádné drama a začít při čištění nenápadně šmejdit okolo uší a pomalu se dostávat dál, eventuálně za podpory odměny Nicméně chápu, že u koně co si prošel týráním to bude asi trvat déle.

18.5.2022 13:02

chia_abaco napsal(a):
Môjho koňa trápia muchy, najmä v horúcich letných dňoch. Najväčší problém má s ušami, do uší mu lozia muchy a kušú ho, Má ich celé z vnútra ,,zachrastené,,. Neviem ako to liečiť, keďže neznáša, keď sa niekto dotýka jeho uší. V minulosti bol týraný, takže mu to nijako vyčítať nemôžem. Ušaňa/Čabraka mu nesedí, je to ,,ťažné,, plemeno, Má obriu hlavu a všetko mu je malé. Neviete náhodou, ako to liečiť? (kone sú 24/7 von, takže riešenie liečiť to v uzavretých priestoroch nieje možná) Vopred ďakujem :D

Nechte ušít nebo uháčkovat na míru.

18.5.2022 13:54
Arbora

XXX.XXX.80.193

Oslovila by som hocijaký eshop s konskými potrebami, aby dali tip na masku. Prípadne, aby objednali nejakú padnúcu.

18.5.2022 23:29
etnies86

XXX.XXX.245.26

na rozkousaná místa se mi osvědčila vazelína s měsíčkem z dm za pár korun
a jinak jak bylo řečeno, nějakou čabraku, masku...

19.5.2022 07:13

vlastně jde jen o to, zabránit hmyzu, aby se k těm uším dostal. Takže ušanka, repelent a případně klidně i ta vazelína. Vazelína nemusí být s měsíčkem, ten je spíš hojivý, ono se to zahojí samo, možná bych spíš zkusila něco aromatického - tea tree, hřebíček apod.

Jen připomínka - nepokoušejte se koni do uší stříkat sprejem!!! Já vím, že si každý řekne, že by to určitě nikoho nenapadlo. No, napadlo. Tak ať vás to ani nenapadne.

Coudas

19.5.2022 12:46
Coudas

XXX.XXX.87.254

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
vlastně jde jen o to, zabránit hmyzu, aby se k těm uším dostal. Takže ušanka, repelent a případně klidně i ta vazelína. Vazelína nemusí být s měsíčkem, ten je spíš hojivý, ono se to zahojí samo, možná bych spíš zkusila něco aromatického - tea tree, hřebíček apod.

Jen připomínka - nepokoušejte se koni do uší stříkat sprejem!!! Já vím, že si každý řekne, že by to určitě nikoho nenapadlo. No, napadlo. Tak ať vás to ani nenapadne.

Mne to napadlo, co se mělo stát?

19.5.2022 13:01

Coudas napsal(a):
Mne to napadlo, co se mělo stát?

No, si to zkus na sobě Fouknout si pod tlakem proud plynu do ucha.

Coudas

19.5.2022 14:23
Coudas

XXX.XXX.87.254

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No, si to zkus na sobě Fouknout si pod tlakem proud plynu do ucha.

Aha, nenapadlo mne, že je potřeba stříkat dovnitř. Na boltec stříkám normálně.

19.5.2022 14:45

Tak zvenčí je to asi v pohodě, pokud nefoukneš do zvukovodu :-)
Ale dobře, že jsme to rozvedly, zevrubnější informace není nikdy od věci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík