Napadlo vás někdy "Co kdyby"?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.5.2022 21:26
Nezzie

XXX.XXX.70.246

Je to čistě hypotetické. Nic víc. A ani nechápu jak jsme k tomu došli...

Dneska jsme se s mým chlapem dostali nějak k myšlence "co kdyby jsme museli utéct ( či emigrovat ) před válkou narychlo" co s koňmi.
Rekla, že by to bylo hodně drahé utéct i s nimi - doprava letadlem či tak. Pokud by člověk neprchal na nich.
Odpovědi mi bylo , že by se přece na koně nemyslelo, že člověk je rád když zachrání sám sebe a děti.
Podle mě to...no spíš mě by nedalo nechat zvířata jen tak a vůbec na ně nemyslet jsou hned to druhé na co myslím po synovi. Chlap řekl, že by je vypustil ven a nechal osudu. Já zas radši řekla, že bych je asi uspala než si navždy vyčítala "co by , kdyby".

Napadlo vás to někdy, co by jste dělali když by jste prostě museli na rychlo opustit všechno co máte.

PS: jooo občas taky nechápu kam na ty naše myšlenky chodíme

20.5.2022 23:01
canka

XXX.XXX.215.25

Můžu vás ujistit,že nejste vůbec divná,protože když to s tou Ukrajinou vypuklo,tak jsem nad tím x-krát přemýšlela

A vlastně vůbec nevím,co bych dělala...protože psali,že Rusákové zabíjí i zvířata a to naprosto bez milosti..přemýšlela jsem,jak by jsme to udělali..kočky a psa by jsme sbalili sebou,ale koně?Jak to udělat?Muselo by to být dopředu promyšlené a mít čas na to je někam přemístit,prostě převézt do bezpečí..ale kdyby to přišlo z minuty na minutu?Vůbec nevím,co bych dělala

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.5.2022 23:41

Přiznávám, že co Rusáci vtrhli na Ukrajinu taky o tom dost přemýšlím. To, že někde v případě globálního průšvihu seženu odvoz koní přepravníkem bohužel není reálné, takže možnosti jsou:

a) Sbalit psa a nezbytnosti do auta a koně tu nechat osudu, asi vypustit do polí. Už bych je asi nikdy neviděla, ale mohla bych doufat, že to někde nějak přežijí. Nebo si to alespoň namlouvat.

b) Pokusit se o evakuaci po kopytě. Potíž je, že pětadvacetiletá artrotická kobyla mi nic delšího neujde, takže tu asi utratit (po 24 letech soužití ) a pokusit se zachránit tu mladší. No a feně je dvanáct, taky se už hůř hýbe, je zčásti slepá a trvale potřebuje léky, takže je otázka jak daleko by s námi došla ta.

c) Zůstat tu i se zvířaty a modlit se, že to nějakým zázrakem přečkáme. Bohužel bydlím v bytě na okraji malého města a koně jsou taky hned u silnice, takže nikde z dohledu a doslechu kde by se dalo schovávat.

Přijde mi, že dobrá varianta není a cokoli udělám si pak budu vyčítat (pokud se toho dožiju). Jo a pak mám ještě akvarijní rybky. Co udělat s těmi netuším už vůbec a prostě nechat chcípnout až přestane elektřina pohánět filtry a osvětlení se mi poněkud příčí.

Coudas

21.5.2022 08:11
Coudas

XXX.XXX.87.254

Samozrejmě, hned na začátku. Dítě bych poslala s ostatnimi co by odcházeli, a já jsem se rozhodla zůstat. Buď přežiju, nebo umřu.

21.5.2022 08:57
lenacia

XXX.XXX.173.255

Tohle je strašně složité říci... protože bychom museli vidět tuhle událost v mnohem širším měřítku.

A) Jsme členskou zemí NATO. Je jedno jak malou, je jedno jak NATO přistupuje nyní k některým věcem, jsme členy, a to znamená že při útoku na nás, útočí na všechny členy...
A2) Jsme vpodstatě obehnání dalšími členskými státy NATO, takže pokud na nás nebude útočit Agresivní Slovensko tak nevím co by se přesně muselo stát...

B) To nás tedy vede k představě, že pokud bychom toto museli řešit v rámci války, tak zřejmě vypukla 3 světová a není kam jinam utéct...

Pokud bychom však řešili čistě všechno alá ukrajina, tak snad všechny sousedící země (když nepočítáme ruse a běleruse) přijalo jak uprchlíky tak i jejich zvířata včetně koní....
Takže bych zřejmě v rámci moderní doby hledala kontakt na pomoc v zahlaničí s tím abych mohla bezpečně odvést sebe i koně.

Neregistrovaný uživatel

21.5.2022 10:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.253

Také jsem nad tím přemýšlela :-)
Jelikož bych nechtěla utéct do zahraničí (leda pohraničí třeba s AT nebo SK), ale přežít to "tady", můj plán by byl (jsem bezdětná), sednout na koně, sbalit si batoh nejdůležitějších věcí a jela bych si tramp. Jakože do hor, schovat se, okupit louky, kde by se mohl pást, kde bychom byli schovaní.
Kdyby to bylo v zimě, stejný scénář, jen by má denní náplň byla krom vyhledávání jídla pro mě, tak pro koně. Ale hory, schovat se, přežít. Vydržet. Jediný nedomyšlený je, že mám zakrslého králíčka, takže by holt žil v nějakém batůžku upraveném, aby mohl taky koňmo a prostě by se na kšírách denně pouštěl a v případě okupení nějakého třeba opuštěného stavení v přírodě by měl výběh. Abych neumřela psychem z války, jako denní práci bych měla obstarávání v přírodě jídla pro nás a vody. Tudíž si myslím, že to by vyřešilo trudomyslnost. Já jsem typ člověka co by někde v bunkru nebo s jinýma lidma zešílel, nedejbože v cizí zemi jako uprchlík...

21.5.2022 10:19

ti co měli nebo mají koníka u chaloupky, ti zůstali, ti co mají konibus naložili a evakuovali...Ukrajina je velká, ale Ukrajincům nestačí.

23.5.2022 07:43

Právě jsme dokončili instalaci tažného zařízení na dodávku s tím, že teď jsme schopní všechno rodinné zvířectvo pobrat jednou soupravou - a druhou soupravou by se vezlo seno, krmení, cajky, no a když se vejde, tak nějaké to oblečení, doklady, jídlo, PHM. V zahraničí máme několik kontaktů, kam bychom se mohli se zvířaty uchýlit (CH a DE, možná i NL a GB). O letecké akci neuvažujeme...

Ale my jsme tak trochu preppeři už od přirození, a uvažovali jsme takhle i v době, kdy se nablízku nekonfliktovalo.

23.5.2022 08:10
lenacia

XXX.XXX.173.255

Já jen zopakuji... Stejně jako Ukrajinci. Také bychom nebyli sami... Je plno FB stránek nyní, které pomáhají majitelům koní a jiných zvířat s transportem za hranice a dále se zajištěním jejich primárních potřeb....
Když přemýšlíte, vzpomeňte si na to...
Evropa si zažila už mnoho a dnes téměř všichni stojíme a držíme při sobě. Věřte mi že by se vzdy našel někdo kdo nám i našim zvířecím parťákům pomůže. V ČR, v zahraničí... Zahrňte to do té potenciální situace... Byť vpodstatě nemá šanci nastat

23.5.2022 08:23
Nezzie

XXX.XXX.237.109

lenacia napsal(a):
Já jen zopakuji... Stejně jako Ukrajinci. Také bychom nebyli sami... Je plno FB stránek nyní, které pomáhají majitelům koní a jiných zvířat s transportem za hranice a dále se zajištěním jejich primárních potřeb....
Když přemýšlíte, vzpomeňte si na to...
Evropa si zažila už mnoho a dnes téměř všichni stojíme a držíme při sobě. Věřte mi že by se vzdy našel někdo kdo nám i našim zvířecím parťákům pomůže. V ČR, v zahraničí... Zahrňte to do té potenciální situace... Byť vpodstatě nemá šanci nastat

Toto všechno víme. Říkám, že to byla hypotetická debata "o ničem".

Spíš to je myšlenka jak by to člověk dělal když by nic z toho co zmiňujete nebylo.

23.5.2022 11:30

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Právě jsme dokončili instalaci tažného zařízení na dodávku s tím, že teď jsme schopní všechno rodinné zvířectvo pobrat jednou soupravou - a druhou soupravou by se vezlo seno, krmení, cajky, no a když se vejde, tak nějaké to oblečení, doklady, jídlo, PHM. V zahraničí máme několik kontaktů, kam bychom se mohli se zvířaty uchýlit (CH a DE, možná i NL a GB). O letecké akci neuvažujeme...

Ale my jsme tak trochu preppeři už od přirození, a uvažovali jsme takhle i v době, kdy se nablízku nekonfliktovalo.

...od "přirození" na horní polovině těla nebo dolní

23.5.2022 12:34

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
...od "přirození" na horní polovině těla nebo dolní

Tak, u rodičovstva to byla ta dolní půlka, a pak už to šlo tak nějak celkově

Přidejte reakci

Přidat smajlík