dsedl

XXX.XXX.130.5
ahoj, potřebovala bych radu, začala jsem jezdit v drezurním sedle, opravdu opravdu krátce. Je to nezvyk a proto nevím, jak mají být správně dlouhé třmeny, máte někdo, prosím, nějakou pomůcku? Popřípadě dá se jezdit se sedlem i ven, na vyjížďky? Moc děkuji předem:)
Říká se, na skákání spodek třmenu (nášlapná plocha) u kotníku, na drezuru tak, aby při volně visící noze stačilo zvednout špičku. U drezur nebývá noha tolik moc prošlápnutá. Nakonec si délku dolaďte dle vlastního pocitu v sedle tak, abyste třmen nelovila a lehce vám nevypadával. To není jeho účel, abyste ho lovila. Má vám dělat oporu a ne abyste zatuhla protože vám třmen neustále vypadává nebo lítá na noze. Klidně nejdřív dejte kratší a postupně prodlužovat. Na vše si musíte zvyknout.
Ano s drezurním sedlem se dá vše, do terénu bývá velmi pohodlné a zvládnete v něm i lehkou skokovou či kavaletovou gymnastiku.
dsedl

XXX.XXX.130.5
moc děkuji, jste zlatá:)
Samozrejme, že sa dá v drezúronom sedle jazdiť v prírode, podľa mňa oveľa príjemnejšie, než v skokovom - hlbší sed a menej namáhané kolená a členky.
Stremene by som nastavila tak, aby ste sedeli s sedle správne (teda kolmica rameno, bedro, členok) a aby vám to bolo pohodlné. Predĺžiť, či skrátiť sa dajú vždy.
dsedl

XXX.XXX.130.5
děkuji🥰❤️
Uživatel s deaktivovaným účtem

dsedl
napsal(a):
ahoj, potřebovala bych radu, začala jsem jezdit v drezurním sedle, opravdu opravdu krátce. Je to nezvyk a proto nevím, jak mají být správně dlouhé třmeny, máte někdo, prosím, nějakou pomůcku? Popřípadě dá se jezdit se sedlem i ven, na vyjížďky? Moc děkuji předem:)
Já už léta jezdím jenom v drezurním sedle, i ven. Neskáču. Zkuste prvních cca 10 minut jet bez třmenů a pak si je teprve "nakopnout". Noha se vám krásně prodlouží.