Přepis koně

Anglický plnokrevník
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.5.2022 13:54
Týnap

XXX.XXX.41.149

Dobrý den,
Brzy si pojedu pro svého prvního koně a začínám více řešit co bude až přijede.
Nemam vůbec zkušenosti s papíry... mohl by prosím někdo poradit, jak zařídit, aby se kůň přepsal na mě? Jaký papír vyplnit, kam poslat, co vše poslat atd? Prosím.
Kříženec A1/1, otec neznámí.
Děkuji předem všem za pomoc, v tomto jsem naprostý lajk a nevím si vůbec rady...
A co po přívozu je třeba? Stačí jen zařídit ty papíry, nebo co vše je potřeba?
Týna.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.5.2022 14:22

To nejdůležitější je písemná kupní smlouva. Určitě si nějakou připravte a nechte ji prodejce vyplnit, i kdyby prodejce nechtěl. Bez toho koně nekupujte. No a samozřejmě průkaz koně vám prodávající dá s koněm. Další info zde:

https://equichannel.cz/clanky/kone-a-zakon/kupni-smlouva-jenom-papir

Samozřejmě pro převoz musí mít kůň splněné veterinární podmínky, ty jsou notoricky známé. Pokud budete mít koně někde ustájeného, zpravidla si ustajovatel buď uschová průkaz koně u sebe a nebo si vyžádá z průkazu potřebné údaje, aby koně zapsal na své hospodářství. Pokud si vezete koně "domů" a hospodářství v místě registrované není, najdete info na http://www.uek.cz/ch_registrace.htm

Další informace k papírování jsou k dohledání na www.uek.cz

Náležitosti, které musí kůň splňovat v nájemním ustájení (karanténa, odčervení, jiné vet. podmínky) musíte projednat s poskytovatelem ustájení.

Coudas

27.5.2022 14:26
Coudas

XXX.XXX.87.254

Myslím, že i notoricky známé podmínky by se měly zmínit, přecejen, čte to lajk....

27.5.2022 14:58

Coudas napsal(a):
Myslím, že i notoricky známé podmínky by se měly zmínit, přecejen, čte to lajk....

Jasně. Ale když si kupuji auto nebo pračku, tak taky vím. Nebo si zjistím dopředu.

27.5.2022 15:02

Týnap napsal(a):
Dobrý den,
Brzy si pojedu pro svého prvního koně a začínám více řešit co bude až přijede.
Nemam vůbec zkušenosti s papíry... mohl by prosím někdo poradit, jak zařídit, aby se kůň přepsal na mě? Jaký papír vyplnit, kam poslat, co vše poslat atd? Prosím.
Kříženec A1/1, otec neznámí.
Děkuji předem všem za pomoc, v tomto jsem naprostý lajk a nevím si vůbec rady...
A co po přívozu je třeba? Stačí jen zařídit ty papíry, nebo co vše je potřeba?
Týna.

Viz Buggyra. Kupní smlouva, vyšetření krve, pokud jedete mimo okres a nahlásit na ÚEK. A číslo hospodářství, jestli budete mít koně doma.

Coudas

27.5.2022 15:12
Coudas

XXX.XXX.87.254

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jasně. Ale když si kupuji auto nebo pračku, tak taky vím. Nebo si zjistím dopředu.

A když to zadavatelka neví, tedy nezná notoricky známé věci, protože je nikdy nedělala a ptá se tady? To je pak něco o "jasně daných skutečnostech" trošku nic neříkající.

27.5.2022 15:49
evcusik

XXX.XXX.230.32

Nebo také bych považovala, že koně pořizuje člověk co už oblast koní zná a jsou mu tyto skutečnosti známé od služebně starších.

Ale pravda, umí mě překvapit že i dlouholetí majitele ani neznají některé skutečnosti, kdy a jak a co se řeší s evidencí koně. Takže chválím zadavatelku, že když nenachází info od služebně starších, tak hledá aspoň zde. Vše už bylo zmíněno.

Já ještě doplním, že bych si zkontrolovala průkaz, že sedí k danému koni (odpovídá popis). A že opravdu je kůň řádně očkovat. Nemusí to být všude standart.

27.5.2022 15:54

Coudas napsal(a):
A když to zadavatelka neví, tedy nezná notoricky známé věci, protože je nikdy nedělala a ptá se tady? To je pak něco o "jasně daných skutečnostech" trošku nic neříkající.

Když jsem si kupovala koně, tak jsem tohle všechno věděla. Protože jsem se mezi nimi už nějakou dobu pohybovala. Takže jsem předpokládala, že zadavatelka si ho nekupuje "z leknutí" a když něco neví, tak má kolem sebe lidi, kteří vědí.

Coudas

27.5.2022 16:19
Coudas

XXX.XXX.87.254

Když jsem si kupovala koně, tak jsem tohle všechno věděla. Protože jsem se mezi nimi už nějakou dobu pohybovala. Takže jsem předpokládala, že zadavatelka si ho nekupuje "z leknutí" a když něco neví, tak má kolem sebe lidi, kteří vědí.

Dobře, chápu, zkusim jinak. 10 let děláme kravám zdravotní zkoušky. Tudíž to mám notoricky znát a vědět, co a jak. Loni jsme z toho vypadli, a ejhle, letos je to úplně jinak. Takže když by se mne na to někdo zeptal minulý týden, kdy jsem s MVDr ještě nemluvila, řekla bych mu, že se vezme krev, vyjede se seznam, a Dr. to odešle na příslušný ústav. No a vidíte, nová administrativa, nový výmysl, a už to najednou notoricky známé není. Je letos někajá nová změna v převozu koní, nebo není? Také bych musela hledat na internetu, nevím kde. Takže nevidím důvod, proč se nezeptat na diskuzi o koních.

No a já bych připojila lístek "Hlášenka změny", který si stáhnete na UEK, a je fajn ho mít při předání koně vyplněný a podepsaný od prodávajícího. Ten se pak s průkazem zasílá na ÚEK fyzicky. Podpis prodávajícího lze nahradit kupní smlouvou. Zbytek je zde již napsán.

Přidejte reakci

Přidat smajlík