sindyy

XXX.XXX.77.238
Ahoj všem,
Mám už dlouhé roky sen stát se profesionální jezdkyní, nebo se zkusit v jezdectví alespoň trošku prosadit. Chtěla jsem se zeptat, kdybyste vy měli takový sen/cíl, co byste dělali pro to, abyste toho docílili?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.140.225
Máte hodně těžký cíl v ČR. Mela byste mít alespoň 3 sportovní kone, vybranou disciplínu, opravdu skvělého trenéra, co se Vam bude věnovat a vy ho vlastně budete živit jako jedinec. Po tom opravdu hodně peněz na ucte, konoauto a pokud toužíte stát se opravdu profikem, nejlépe kone doma na svém a nechodit do zaměstnání, abyste měla čas na denní bázi na trénování a každy týden závodění.. Myslím, že jste dítě, každopádně v ČR není úplně běžné, že Vás kone uživí ve smyslu, že jste jen jezdec.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Máte hodně těžký cíl v ČR. Mela byste mít alespoň 3 sportovní kone, vybranou disciplínu, opravdu skvělého trenéra, co se Vam bude věnovat a vy ho vlastně budete živit jako jedinec. Po tom opravdu hodně peněz na ucte, konoauto a pokud toužíte stát se opravdu profikem, nejlépe kone doma na svém a nechodit do zaměstnání, abyste měla čas na denní bázi na trénování a každy týden závodění.. Myslím, že jste dítě, každopádně v ČR není úplně běžné, že Vás kone uživí ve smyslu, že jste jen jezdec.
No a pak se ukáže, že na to nemáš talent nebo koule, a vlastní pílí se doškrábeš tak do el jedna hvězda ;)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Umím si představit, že pokud máš na to váhu, tvrdost a odhodlání, dalo by se prosadit v dostihovém sportu. Mnoho mladých českých jezdců je v zahraničí ceněno pro pracovitost, na tuto kariéru mít peníze nemusíš. Spíš štěstí na koně a příležitosti, ale na druhou stranu štěstí přeje připraveným. Ale samozřejmě je to ještě o něco tvrdší sport než parkury, drezury.
Chce to hlavne talent a mať ochotu cestovať a vzdelávať sa. Dnes naozaj nie je problém vyraziť pre skúsenosti za hranice a vrelo to každému odporúčam. Schopný jazdec sa následne uplatní aj bez toho, aby musel mať kvantum vlastných koní.
Samozrejme, záleží aj od toho, čo to znamená presadiť sa.
Mno... Už samotný název tématu "profesionál" je jistě návodný, že? Zhruba na úrovni názvu "Umbeqe" či "Kví-kví". Ale jistě, zadavatelce by prstíčky upadly, když by napsala celou větu, vystihující co chce. Od toho název tématu bývá.
"Chce to" hlavně něco dělat. Tedy ne ptát se na diskusích, ale udělat nějaký krok. Chodit ke koním, jezdit, vnucovat se jako oška, B-reiter i trenérům. Pilovat jazyky (čeština nikoho neohromí), zkusit zahraničí. A možná to vyjde. Možná ne. Málo kapustičky, hodně slimáčků. Uživení se koňmi je dosti dětský sen - to už je lepší být třeba slečna Kelnerová, to je to pak o něco jednodušší (nikoliv jednoduché, ovšem).
Leč pokud jde o to uživení - o mně je všeobecně známo, že jsem spíš na to vzdělání. Tedy pokud chce zadavatelka něco dokázat ve světě koňském, nechť vystuduje VFU a třeba bude o dobrého koňského veta víc. Za mne cesta "nejjistější", pokud ovšem zadavatelka osvědčí značnou dávku píle a ochoty se učit (místo otázek na diskusích, třeba).