Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Beolnka

3.6.2022 16:11
Beolnka

XXX.XXX.65.224

Zdravím, kobyla má poslední dobou hrozně lámavé kopyta, dneska když jsem jí čistila jsem si všimla, že má odštiplý kus chodidla (viz foto) Dostává Kerabol, kopyta mažeme na doporučení veta Effolem, chodíme především po měkém, ale nepomáhá nic.. Proto jsem se chtěla zeptat, zda má někdo z vás podobný problém, co Vám pomohlo? Děkuji

3.6.2022 16:53
koně

XXX.XXX.174.63

Na fotce mi to připadá jako normální odrostlá rohovina ,která po vystrouhání bude v pohodě

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.6.2022 18:46

Beolnka napsal(a):
Zdravím, kobyla má poslední dobou hrozně lámavé kopyta, dneska když jsem jí čistila jsem si všimla, že má odštiplý kus chodidla (viz foto) Dostává Kerabol, kopyta mažeme na doporučení veta Effolem, chodíme především po měkém, ale nepomáhá nic.. Proto jsem se chtěla zeptat, zda má někdo z vás podobný problém, co Vám pomohlo? Děkuji

Nic dramatického nevidím. Předchozí kování proběhlo kdy? Mazání kopyt považuji osobně za placebo efekt.

Beolnka

3.6.2022 21:18
Beolnka

XXX.XXX.65.224

Poslední strouhaní proběhlo před cca 2 týdny

3.6.2022 21:32

Beolnka napsal(a):
Poslední strouhaní proběhlo před cca 2 týdny

Takto vypadá kopyto 2 týdny po úpravě? V tom případě bych změnila kováře.

Beolnka

3.6.2022 23:30
Beolnka

XXX.XXX.65.224

S kobylou jsme nikdy s tímhle problémy neměly, až teď se to stalo snad poprvé tak brzo po strouhání. Tak doufám, že to není nic tak hrozného, bohužel má taky málo rohoviny.. Tak snad se ji to ještě nezhorší

4.6.2022 06:25
Dotaz

XXX.XXX.110.178

A jak vypadá KD? Co k tomu Kerabolu dostává? A kolik?

4.6.2022 09:17
koně

XXX.XXX.174.63

Beolnka napsal(a):
S kobylou jsme nikdy s tímhle problémy neměly, až teď se to stalo snad poprvé tak brzo po strouhání. Tak doufám, že to není nic tak hrozného, bohužel má taky málo rohoviny.. Tak snad se ji to ještě nezhorší

Když má tenčí rohovinu ,tak asi kovář vybral chodidlo méně.A ono se tedy trochu loupe a prýská .To má logiku.Nebojte se nic ,dávejte Kerabol .Tam je efekt až za delší dobu. A spíš bych máčela ,než mazala

Beolnka

4.6.2022 09:29
Beolnka

XXX.XXX.65.224

Dostává cca hrst řepných řizku s trochou müsli, jinak kobyla je v režimu 24/7. Před pár měsíci jsme se stěhovali ze sportovní stáje, kde stála především v boxe do režimu 24/7. Kobyla je mladá a zvládá to opravdu dobře, jen jsem tak přemýšlela, že je to divné, že se jí zpomalil růst rohoviny v těchto podminkach, jak jsem psala, po tvrdým moc nejezdíme, snažíme se teď hlavně po měkém. Sám kovář nám řekl, že kopyta v tomto stavu ještě snad neměla

4.6.2022 09:37

Beolnka napsal(a):
Dostává cca hrst řepných řizku s trochou müsli, jinak kobyla je v režimu 24/7. Před pár měsíci jsme se stěhovali ze sportovní stáje, kde stála především v boxe do režimu 24/7. Kobyla je mladá a zvládá to opravdu dobře, jen jsem tak přemýšlela, že je to divné, že se jí zpomalil růst rohoviny v těchto podminkach, jak jsem psala, po tvrdým moc nejezdíme, snažíme se teď hlavně po měkém. Sám kovář nám řekl, že kopyta v tomto stavu ještě snad neměla

To je opravdu zvláštní, pokud je teď na pastevku a má dost pohybu. Zvážila bych odběr krve na biochemické vyšetření. Musí mít podkovy, když chodíte po měkkém? Jenom nápady.

4.6.2022 09:38

Kobylu máte nakovanou, změnila jste ustájení, pokud chcete opravdu vidět kopyta růst, zujte podkovy a zapátrejte na internetu- bosý trim.

4.6.2022 09:49
Artemisia

XXX.XXX.247.98

Dostává do krmné dávky nějaký vitamíno-minerální doplněk? Za mě bych místo Kerabolu začala dávat Mustang Trace. Osobní zkušenost s oběma preparáty.
A pokud s kobylou nějak intenzivně nepracujete, zvážit přechod na boso. Kopyto je pak mnohem lépe prokrvováno a tím i vyživováno.

Beolnka

4.6.2022 10:36
Beolnka

XXX.XXX.65.224

Děkuji za reakce, taky mi to připadá zvláštní, když má teď více pohybu, kopyta má více prokrvována, ale rostou pomaleji... Podkovy bohužel musí mít, chtěla bych jí mít na boso, ale má podotrochlozu na předkach

4.6.2022 12:12
koně

XXX.XXX.174.63

Beolnka napsal(a):

Pár měsíců ,změna režimu .Kopyta rostou pomalu.Efekt krmných doplňků,případně změn tvaru,úhlu apod. pomocí korekcí atd. není zřetelně viditelný hned

4.6.2022 13:03
Horsana

XXX.XXX.40.140

Je sucho (dnes teda leje), všetky kone na pastvine majú oštípané kopytá, môj je jasný výherca, pribudli behom 2 týždňov nové kone do stáda, tak tam behajú ako magori, dnes to snáď trošku rozmočia, sú 24/7 vonku, piesčitá pôda pri rieke.

4.6.2022 13:45

Kopyta se kolem obvodu oštípávají, když jsou už přerostlá, je to přirozené,jenže na louce ,s právě tím jedním povrchem, se to nedělá kvalitně a tak jak má...
zadavatelky koník zespoda kopyta- chodidlo, žádný problém nemá, stará rohovina normálně šupinatí a při korektuře se jen seškrábne, ale pozor nedlabe se v chodidle..

4.6.2022 13:55
Horsana

XXX.XXX.40.140

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kopyta se kolem obvodu oštípávají, když jsou už přerostlá, je to přirozené,jenže na louce ,s právě tím jedním povrchem, se to nedělá kvalitně a tak jak má...
zadavatelky koník zespoda kopyta- chodidlo, žádný problém nemá, stará rohovina normálně šupinatí a při korektuře se jen seškrábne, ale pozor nedlabe se v chodidle..

Jj, súhlas so všetkým.

4.6.2022 19:31
Dotaz

XXX.XXX.65.227

V minulém ustájení měla stejnou KD? Jinak bych taky dala komplexnější vitmin, může ji něco chybět.

6.6.2022 08:38

Hlavně by vám měl váš kovář říct, jestli je to špatně nebo to nevadí - pošlete fotku jemu. Ten koně zná. A ano, jestli dosud kobyla byla ustájená a pohybovaná jinak, a kovář ji z jiných podmínek nezná, tak skutečně se mohlo stát, že v "takovém stavu" má kopyta poprvé za dobu, kdy ji kove. Nicméně to přeci neznamená, že "takový stav" je špatný. Za mě úplně normální kopyto, kterému odrůstá chodidlo, jak tu bylo řečeno. Mooožnááá pokud bych měla fakt hledat něco divného, tak na můj vkus trochu dlouhá střelka, ale třeba je to od kováře úmysl, je evidentně zdravá, takže fakt jen kdybych chtěla nutně něco najít.

6.6.2022 09:08

Také mi přijde, že v KD chybí vit-min.

A nešlo by, prosím, něco udělat s tou hrubkou v nadpisu? Hrozně mě to tahá za oči...

6.6.2022 10:54

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Hlavně by vám měl váš kovář říct, jestli je to špatně nebo to nevadí - pošlete fotku jemu. Ten koně zná. A ano, jestli dosud kobyla byla ustájená a pohybovaná jinak, a kovář ji z jiných podmínek nezná, tak skutečně se mohlo stát, že v "takovém stavu" má kopyta poprvé za dobu, kdy ji kove. Nicméně to přeci neznamená, že "takový stav" je špatný. Za mě úplně normální kopyto, kterému odrůstá chodidlo, jak tu bylo řečeno. Mooožnááá pokud bych měla fakt hledat něco divného, tak na můj vkus trochu dlouhá střelka, ale třeba je to od kováře úmysl, je evidentně zdravá, takže fakt jen kdybych chtěla nutně něco najít.

Ano, dlouhý střel mě nejvíc praštil do oka. Ale zase není to žádná katastrofa.

6.6.2022 10:56
Horsana

XXX.XXX.40.140

Z fotky kopyta zospodu, kde sa normálne odlučuje stará rohovina ja nepoznám vôbec nič, či koňovi niečo chýba, či nie, ani ako má kopytá upravované.

Přidejte reakci

Přidat smajlík