Kůň utíká na vodítku i pod jezdcem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

littlehorse

5.6.2022 19:33
littlehorse

XXX.XXX.31.90

Dobrý den, ahoj. Mám tu jeden dotaz - mám 2 koně. Jeden je úplně v klidu, pod jezdcem chodi v pohode, na vodítku to same, nedela mu problem odejít od stáda. Druhy je ale uplny opak. Na vodítku sice jde, po par metrech se ale vytrhne a utíká zpátky k ohrade, kde jsou ostatní koně. Je schopen jezdce i shodit, aby mohl být se stádem, i to se stalo. Nepomuze ani když jdou ve dvou, i tak se po par metrech otoci a peláší zpátky. Neni to zadny mladý kun, je mu 17 let, nechce chodit ani v kruhovce či jízdárně na lonži - utíká i tak. Nevím si s ním už rady, mate nějaké rady, jak s takovým koněm zacházet? Jsem zkušenější jezdec, u koni se pohybuji od mala, ale s tímhle jsem se nikdy nesetkala, a nevím jak postupovat. Děkuji za odpovědi

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.6.2022 19:46
Uživatel s deaktivovaným účtem

littlehorse napsal(a):
Dobrý den, ahoj. Mám tu jeden dotaz - mám 2 koně. Jeden je úplně v klidu, pod jezdcem chodi v pohode, na vodítku to same, nedela mu problem odejít od stáda. Druhy je ale uplny opak. Na vodítku sice jde, po par metrech se ale vytrhne a utíká zpátky k ohrade, kde jsou ostatní koně. Je schopen jezdce i shodit, aby mohl být se stádem, i to se stalo. Nepomuze ani když jdou ve dvou, i tak se po par metrech otoci a peláší zpátky. Neni to zadny mladý kun, je mu 17 let, nechce chodit ani v kruhovce či jízdárně na lonži - utíká i tak. Nevím si s ním už rady, mate nějaké rady, jak s takovým koněm zacházet? Jsem zkušenější jezdec, u koni se pohybuji od mala, ale s tímhle jsem se nikdy nesetkala, a nevím jak postupovat. Děkuji za odpovědi

Jak dlouho ho máte? Dělá to od začátku? Dalšího zkušeného člověka na místě. Třeba uvidí víc, než vy.

5.6.2022 19:55
evcusik

XXX.XXX.145.236

Zkušeného člověka, který ví pracovat se závislým koněm na stádu. Poptejte se lidi, co obsedaji. Berte že ten kůň je v tomhle zelenáč a musí se jako mladoch naučit, že odchod od stáda není nebezpečí, které musí řešit úprkem.

Ale chce to reálně člověka vedle sebe, co vám řekne na co již reagovat a jak.

To že je 17lety neznamená nic. Jeho dosavadní život mohl být takový, že měl vždy koně kolem sebe (skupinové vyjížďky a "stádo šlo s ním")

Pokud ho máte čerstvě. Je to ocekavatelna a měsíc nechávám, at se kůň aklimatizuje. Později už se snažím postupnými kroky toto odbourávat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík