Koně se koušou do hřívy

Hafling
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Sara234

6.6.2022 14:36
Sara234

XXX.XXX.239.228

Ahojte, ako mám zabrániť tomu, aby sa kone navzájom nehrýzli v oblasti hrivy? Jeden koník mu vytrhol kus hrivy a nechcem aby mu ju zničil celú. Čím ju natrieť alebo ochrániť?

6.6.2022 23:51
jbb

XXX.XXX.107.140

Svatá prostoto!!! Co začít tím, že vyplníte alespoň trochu korektně téma příspěvku?
Ale jasně, v páté třídě jste se tohle ještě neučili, že?

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.6.2022 06:59

jbb: když jsem viděla ten nadpis, a co se pod ním skrývá, hádejte na koho jsem si vzpomněla!

7.6.2022 07:07
Rif Du Madon

XXX.XXX.77.98

Jbb, já vás zabiju😀 Tohle vlákno bych vůbec nerozklikla ( z časových důvodů drsně selektuji). Když se objevila reakce, řekla jsem si, že by to mohlo být zajímavé. Naštěstí se z toho asi nerozvine debata na několik stránek a nebude mi furt nabízet červené oko.

7.6.2022 11:51

Sara234 napsal(a):
Ahojte, ako mám zabrániť tomu, aby sa kone navzájom nehrýzli v oblasti hrivy? Jeden koník mu vytrhol kus hrivy a nechcem aby mu ju zničil celú. Čím ju natrieť alebo ochrániť?

Krčním dílem.

7.6.2022 12:28
Rif Du Madon

XXX.XXX.25.114

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Krčním dílem.

Krční díl mi u obou koní hřívu zlikvidoval. Asi je v tom svědí krk a jak se drbali o stromy, vzalo to i hřívu.

7.6.2022 12:55

Rif Du Madon napsal(a):
Krční díl mi u obou koní hřívu zlikvidoval. Asi je v tom svědí krk a jak se drbali o stromy, vzalo to i hřívu.

Tak v tom případě nic.

7.6.2022 12:57

Já jsem myslela, že to nadnese někdo jiný, no ale první co mě napadlo (pokud na to má člověk vliv a podmínky), prostě stádo či koně rozdělit/vyměnit tak, aby k takovým útokům nedocházelo. My máme taky valachy věčně dohryzané, ale určitě nikoli tak, že by si vyškubávali celé hrsti hřívy, většinou se jedná o povrchové odřeniny...

No a pak, pokud se to děje nějak pravidelně, a nejde rozdělit, tak existují nějaké takové ty protiokusovací náhubky, které umožňují koni se volně pást, ale zamezují mu trhat deky, už to tu někde bylo. Třeba by to pomohlo.

Jsem ho našla: https://www.aurashop.cz/anglie/pro-kone/nahubky-inhalatory/nahubek-pro-kone-proti-kousani-6074.html

No, nedělá to na mě moc dojem, že by to umožnilo bezproblémové žraní

7.6.2022 13:11
kallisto

XXX.XXX.217.242

Koně oddělit, pokud nepomůže deka

7.6.2022 13:58

Neexistuje nic jako odpuzovač nebo sprej proti okusu?

7.6.2022 14:48

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Neexistuje nic jako odpuzovač nebo sprej proti okusu?

jasně. Zadejte si "koně sprej proti okusu" :-)
Tyhle přípravky se ale zpravidla používají na povrchy. Mám tucha, že jsem někde zahlédla i pro použití na zvíře, ale tady je jeden zádrhel - ti koně se nekoušou proto, že by si chutnali takže si nejsem jistá, zda by to zabralo, i kdyby ten druhý jedinec páchnul nebo chutnal jako kanálie :-)

A to nemluvím o tom, jak by to asi působilo přímo na toho jedince, na kterého je to aplikované, kdyby to musel čuchat celý den. A co takové sociální interakce ve stádě... Ale to už jsou asi minoritní problémy.

10.6.2022 21:50
sisi58

XXX.XXX.191.1

jbb napsal(a):
Svatá prostoto!!! Co začít tím, že vyplníte alespoň trochu korektně téma příspěvku?
Ale jasně, v páté třídě jste se tohle ještě neučili, že?

Zkuste tohle.

Přidejte reakci

Přidat smajlík