Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kopretina1

8.6.2022 13:02
Kopretina1

XXX.XXX.35.48

Zdravim, zajima me vas nazor. Jsem dlouhodobe flustrovana. Pred 15 lety jsem si koupila bajecnou kobylu, charakterni, hodnou, nejlepsiho kone na celym svete. Koupila sem si ji ve 20 z prvnich vyplat a jezdili jsme po lesich a na vandry. Po par spolecnych letech onemocnela nadory a vet mi poradil at si z ni vezmu hribe , ted tomu hribatku je uz 10 let, a stale si nerozumime... Nefunguje nam to, kobyla je vuci me sprosta, prosli jsme vycvikem PK, prevychovou, ale vzdy je to o kousek lepsi ale harmonicky vztah ne. V case kdy jsem mela koniky dva a starsi kobylka s nadory stale zije, jsem byla nucena si vzit koniky domu, protoze ustajeni za 2 kone jsem financne nezvladala. Poznala jsem se s manzelem a s tim do staje pribyl valach A 1/1,vykoupil ho pred jatky bez jakychkoli planu vyuziti. Mame dve male deti. A k otazce. 13 let chodim kazdy den je vykydat, nachystat krmeni, pustit je ven, vecer zavrit. Nejstarsi te nemocne kobylce ktera je stale ziva je 27 ale uz 5 let ji nesedlam, je bolava a tezkopadna. Jediny ktery me tesil ve staji je ona. S mladou si nerozumim, ma hyperplazii kopyt a je neprodejna. Valach tam jen x let stoji, nikdo ho nejezdi, je zivy. Dceri je 8 a chce jezdit a ji nemam co nasedlat, stara byla zlata ale uz nemuze, mlada kobyla je sprosta a valach je sice dobrak od kosti, nybrz se svym temperamentem je s rozumem v koncich i on sam ze sebe. Chodim do zamestnani, nemuzeme nikam odjet. Nemam si koho nasedlat a jit s nim ven, mlada vymejsli, valach capluje a ma oci az navrh ze vseho. Skrz praci kolem nich, deti a zamestnani se do sedla dostanu kdyz buh da 1 tydne, ackoli radsi to sedlo jdu a uklidim, protoze zjistim ze me ani jeden z tech dvou koni netesi, valach bude prchat a resit a kobyla mi tu vyjizdku osoli. Dcera chce jezdit, nemam pro ni kone. Ten stav me tam flustruje... Premyslim ze je prodam, nedokazu to, chci aby se meli dobre, nechci aby skoncili zle. Mam je rada, ale oni me ne. Rada me ma jen babca a tu CHCI mit doma do konce. Ale jak dal? Omlouvam se ze to bylo vycerpavajici.

8.6.2022 13:37
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Máte tři koně, všichni jsou neprodejní - a stejně píšete, že je prodat nedokážete. Tak je neprodávajte. Buďto uspat, nebo zatnout zuby.
Dceři nejde zajistit ježdění někde jinde?

Kopretina1

8.6.2022 14:15
Kopretina1

XXX.XXX.35.48

Dekuji za reakci. Ano slo by ji vozit jinam. Nebudu lhat, ze me to stve. Penez v tom, prace okolo toho.

8.6.2022 14:23
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Chápu. Ostatně to vyhoření, ten pocit marnosti, je důvod, proč jsem si nikdy koně nepořídila.
Držím Vám palce.

8.6.2022 14:46
kallisto

XXX.XXX.217.242

Odkud jste? Co oba koně pronajmout? Nebo nechat přijezdit a pronajmout, dalo by se na nich po přiježdění jezdit půl napůl s beraitrem.

Někdy je lepší koně odvézt na převýchovu na nějaký čas, vyjde to levněji.

Nebo je darujte jako společníky, nejezditelné (i když valach by asi byl) a k babče pořiďte něco jezditelného pro malou.

8.6.2022 14:48
Horsana

XXX.XXX.40.140

Hyperplázia kopýt?

8.6.2022 14:51
kallisto

XXX.XXX.217.242

Horsana napsal(a):
Hyperplázia kopýt?

Já si to googlila, našla jsem toto https://www.masterfarriererasmus.com/8-2-1-hyperplazie-kopyta

OMG toto jsem nikdy neviděla.... to je fakt ono a možné?

8.6.2022 14:58
Horsana

XXX.XXX.40.140

kallisto napsal(a):
Já si to googlila, našla jsem toto https://www.masterfarriererasmus.com/8-2-1-hyperplazie-kopyta

OMG toto jsem nikdy neviděla.... to je fakt ono a možné?

Je, ale to je dosť zriedkavá vec, potvrdená histologicky, kone s tým krívajú, mávajú často abscesy, postihnutá býva tak 1 končatina, preto ma to zarazilo...

Teda, tá kazuistika v teréne...mno...neviem...ak to koňovi uľaví...nejak mi tam chýba šťastný koniec, heh...

8.6.2022 15:04
koně

XXX.XXX.174.63

Kopretina1 napsal(a):
Zdravim, zajima me vas nazor. Jsem dlouhodobe flustrovana. Pred 15 lety jsem si koupila bajecnou kobylu, charakterni, hodnou, nejlepsiho kone na celym svete. Koupila sem si ji ve 20 z prvnich vyplat a jezdili jsme po lesich a na vandry. Po par spolecnych letech onemocnela nadory a vet mi poradil at si z ni vezmu hribe , ted tomu hribatku je uz 10 let, a stale si nerozumime... Nefunguje nam to, kobyla je vuci me sprosta, prosli jsme vycvikem PK, prevychovou, ale vzdy je to o kousek lepsi ale harmonicky vztah ne. V case kdy jsem mela koniky dva a starsi kobylka s nadory stale zije, jsem byla nucena si vzit koniky domu, protoze ustajeni za 2 kone jsem financne nezvladala. Poznala jsem se s manzelem a s tim do staje pribyl valach A 1/1,vykoupil ho pred jatky bez jakychkoli planu vyuziti. Mame dve male deti. A k otazce. 13 let chodim kazdy den je vykydat, nachystat krmeni, pustit je ven, vecer zavrit. Nejstarsi te nemocne kobylce ktera je stale ziva je 27 ale uz 5 let ji nesedlam, je bolava a tezkopadna. Jediny ktery me tesil ve staji je ona. S mladou si nerozumim, ma hyperplazii kopyt a je neprodejna. Valach tam jen x let stoji, nikdo ho nejezdi, je zivy. Dceri je 8 a chce jezdit a ji nemam co nasedlat, stara byla zlata ale uz nemuze, mlada kobyla je sprosta a valach je sice dobrak od kosti, nybrz se svym temperamentem je s rozumem v koncich i on sam ze sebe. Chodim do zamestnani, nemuzeme nikam odjet. Nemam si koho nasedlat a jit s nim ven, mlada vymejsli, valach capluje a ma oci az navrh ze vseho. Skrz praci kolem nich, deti a zamestnani se do sedla dostanu kdyz buh da 1 tydne, ackoli radsi to sedlo jdu a uklidim, protoze zjistim ze me ani jeden z tech dvou koni netesi, valach bude prchat a resit a kobyla mi tu vyjizdku osoli. Dcera chce jezdit, nemam pro ni kone. Ten stav me tam flustruje... Premyslim ze je prodam, nedokazu to, chci aby se meli dobre, nechci aby skoncili zle. Mam je rada, ale oni me ne. Rada me ma jen babca a tu CHCI mit doma do konce. Ale jak dal? Omlouvam se ze to bylo vycerpavajici.

Když vás to celé už nebaví,tak to řešte.Hned .Koně máte mít pro radost ,a ne aby vám viseli jak balvan na krku .
Starou hodláte nechat dožít ? U vás?
Mladou bych nechala určitě uspat ,ta podle popisu skutečně není k ničemu.A když vám nesedne,bude to o to jednodušší.
Zavolejte doktora.Nastřádejte na kafilerku a vyřízeno.
Plnokrevníka bych si nechala,dokud vydrží stará .A pak by se třeba dal někam darovat .U něj jsem nepostřehla ,v jakém je stavu a jak starý.
Nebo nechat kobyly uspat obě ,ať to máte k krku.A k valachovi zkusit něco sehnat,aby případně mohla jezdit dcera.
Možností máte dost ,jen to promyslet,doma probrat
Držím palce

8.6.2022 19:12
turistka

XXX.XXX.245.44

Pokud jsem to dobře pochopila, tak valach je v pořádku, jen hodně temperamentní, takže ten by prodejný být měl. A mladší kobyla snad taky, podle toho, co píšete, takže by k někomu rozumnému jít mohla, možná by si s ní někdo rozuměl více. A k babči koupit něco vhodného pro vás i pro dceru. Nemohlo by to být řešení? Těm koním je fuk, kde se padou, pokud je tedy o ně řádně postaráno, takže výčitky mít nemusíte...

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.6.2022 19:51
Uživatel s deaktivovaným účtem

turistka napsal(a):
Pokud jsem to dobře pochopila, tak valach je v pořádku, jen hodně temperamentní, takže ten by prodejný být měl. A mladší kobyla snad taky, podle toho, co píšete, takže by k někomu rozumnému jít mohla, možná by si s ní někdo rozuměl více. A k babči koupit něco vhodného pro vás i pro dceru. Nemohlo by to být řešení? Těm koním je fuk, kde se padou, pokud je tedy o ně řádně postaráno, takže výčitky mít nemusíte...

Mladá má hyperplazii kopyt. Nikdo rozumný ji nekoupí.

Neregistrovaný uživatel

8.6.2022 21:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.115

Jak tu psali. Plnase prodat, mladou uspat a ke stare aehnat neco pro dceru i pripadne svezeni sebe. A je to.

Přidejte reakci

Přidat smajlík