Tak...
Jelikož si teď sháním fyzio pro koby, tak co si otevřít diskuzi o tomhle tématu?
Přijde mi, že kvalitní fyzio je snad jen legenda.
A na všechny sou nějaké "názory"
Jeden zpychl a používá už jenom udělátka.
Další koně jen 'šolíchá'
Další to neumí vůbec
Další je arogantní
Další používá špatné metody...
Jaké máte zkušenosti?
Nějaký co cestují po celé ČR ideálně.
Koho byste doporučuli?
lenacia
napsal(a):
hmmm... takhle kousek že bych měla dobrou fyzio, určitě mrknu děkuji
Rozhodně ,neváhejte
Dělá spíš v Německu ,ale tady kolem taky dojede.
http://wp.vikinghorse.eu/fyzioterapie-pro-kone/
Z jejích stránek
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jitka Thurnvaldová
Myslím že je někde od Phy, jezdí pravidelně k nám na sever (ČL, MB, LBC).

Stuart Brock, ten má u nás v okolí jen samé dobré ohlasy
Thurnvaldovou si okolí také chválí
ke mně jezdí noname dornovkářka, ale necestuje po republice, navíc teď je indisponovaná
X let k nám jezdí MVDr Thurnvaldová.
Byla první fyzioterapeut u kterého jsem viděla zaměření se na koně jako na celek, doslova od uší až po kopyta.
Od ní jsem poprvé slyšela komplexní vysvětlení jak koně negativně/pozitivně může ovlivnit sedlo, tvar kopyt, styl práce…
Své poznatky nebalí do cukrové vaty, prostě na rovinu řekne co je špatně, a proč je to špatně, i pokud tím může utrpět ego majitele/jezdce a taky co je nutno udělat pro nápravu.
Bohužel už cca dva měsíce nemá na svých stránkách žádné termíny výjezdů…

liva
napsal(a):
X let k nám jezdí MVDr Thurnvaldová.
Byla první fyzioterapeut u kterého jsem viděla zaměření se na koně jako na celek, doslova od uší až po kopyta.
Od ní jsem poprvé slyšela komplexní vysvětlení jak koně negativně/pozitivně může ovlivnit sedlo, tvar kopyt, styl práce…
Své poznatky nebalí do cukrové vaty, prostě na rovinu řekne co je špatně, a proč je to špatně, i pokud tím může utrpět ego majitele/jezdce a taky co je nutno udělat pro nápravu.
Bohužel už cca dva měsíce nemá na svých stránkách žádné termíny výjezdů…
Povedl se mi majstrštyk, dneska je Thurnvaldová v okolí a dojede i za náma....tak jsem zvědavá, jak budu na tom se svým egem.
MVDr. Jitka Thurnvaldová, tak s tou jsme moc spokojené, jak koně tak my, majitelky.
Klidný přístup, komplexní posouzení koně a vysvětlení, prohlídne i sedlo a kopyta. Navíc je to člověk moc příjemný a milý a je skvělé se s ní potkávat. A její pes Jarmilka je skvělý
Lepší než přes stránky se mi osvědčilo vždy zavolat nebo poslet zprávu přes Messenger.

sedlo teda vidět nechtěla, ono je trochu fest, ale trochu...
kopyta dobrá, vysvětlila jsem jí, že jsme přešli na bosý trim (podkovy nikdy neměla) ale změnily jsme styl a kováře za trimerku. Po trimu je týden citlivější, teď dokonce i kulhala v klusu. No nic, když byla paní Thrunvaldová kolem , nedalo se odolat.
Blokáda v lopatce a krčním obratli- ten jsem si taky tipla, trochu bedra, pochvala za to, jak kobyla stojí, doporučení zhubnout(to jsem slyšet nechtěla)
too

XXX.XXX.104.224
Nezzie
napsal(a):
Nemáte nějaké doporučení na jižní moravu? Mám jen dva koně a nikoho v okolí kdo by chtěl případně takovýto typ ošetření, ze by se zavolal terapeut na více koni.
Taky hledám a nenacházím. Nebo nacházím, ale nechci zkoušet naslepo

Budeš spokojená.

...hele taky koníkovy "trhala nohy" ? a koník si to nechal? (když kroutila celou nohou, jako když chce utrhnout kuřátku stehýnko)
není nadšení ze sedla?
napsal(a):
...hele taky koníkovy "trhala nohy" ? a koník si to nechal? (když kroutila celou nohou, jako když chce utrhnout kuřátku stehýnko)
není nadšení ze sedla?
Jojo kroutila a ani se nehla, jrn sme museli pak dodělat vyšetření venku protože malej sice zůstal venku, ake pak už začal bulet a Sára si vzpomněla že je vlastně matka...
Ano, nesedí nám western. Ale je to dočasně než nasvalí kolem páteře.. . Ale třeba náhradní western teď úplně vyloučila a doporučila Anglii a to buďto sedlo od sedláře co by napasoval, nebo wintec s výměnnou komorou.
Tak sem dneska skončila s Wintecem.
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
Je z daleka, ale Zdeňka Vávrová od Benešova.
Už nikoho jiného než fyzio s kombinací s vet nezvu.

lenacia
napsal(a):
sakra... tyjo... na to že sem jí platila ani ne měsíc dozadu.... ale vešla sem se do 2 tisíc
hele já to taky zapoměla...jen mě mrzí, že nikdo z fyzio neudělá žádný zápis do nějakého protokolu- co se zjistilo a ošetřilo(dostala jsem jen jednou jediný a to z ošetření zubů) délka cca 30- 45minut, no a účtenky by měly být samozřejmostí? No nejsou asi je chtějí jen co si to vrznou do nákladů....mě je to k prdu, ale kobyla má svoje desky v šuplíku a na konci roku bilancujem. (bez manžela)
napsal(a):
hele já to taky zapoměla...jen mě mrzí, že nikdo z fyzio neudělá žádný zápis do nějakého protokolu- co se zjistilo a ošetřilo(dostala jsem jen jednou jediný a to z ošetření zubů) délka cca 30- 45minut, no a účtenky by měly být samozřejmostí? No nejsou asi je chtějí jen co si to vrznou do nákladů....mě je to k prdu, ale kobyla má svoje desky v šuplíku a na konci roku bilancujem. (bez manžela)
A to já jsem teda od fyzio dostala..byla jsem překvapená..ale opravdu si vše podrobně vypsala - jméno koně,narození,plemeno,problémy udané majitelem a pak co se s koněm dělalo..konrétně paní Jana Röschel z Karlových Varů. Super přístup,i akupunkturu dělala
A taky se hned zaměřila na mě,že vidí,že přetěžuji jednu stranu těla Tak jsem jí řekla,ať neřeší mě,ale koně .Tak se smála,že je to typické,že majitel místo aby řešil i sebe,tak pro koníčky všechno a on ať klidně chcípne
Coudas

XXX.XXX.87.254
Od paní chiro mám protokol ke každému ošetrení, ceny vypsané na stránkách. Od fyzioterapeutky před lety jsem neměla nic, a pokaždé koni diagnostikovala něco jinýho, ceny myslím dle rozsahu ošetření. Pan zubař nic, paní zubařka zápis jak z... teď mne nic nenapadá. Ceny opět patrně smluvní 🙂

canka
napsal(a):
A to já jsem teda od fyzio dostala..byla jsem překvapená..ale opravdu si vše podrobně vypsala - jméno koně,narození,plemeno,problémy udané majitelem a pak co se s koněm dělalo..konrétně paní Jana Röschel z Karlových Varů. Super přístup,i akupunkturu dělala
A taky se hned zaměřila na mě,že vidí,že přetěžuji jednu stranu těla Tak jsem jí řekla,ať neřeší mě,ale koně .Tak se smála,že je to typické,že majitel místo aby řešil i sebe,tak pro koníčky všechno a on ať klidně chcípne
Na to mi fyzio vynadala, že o sebe se mám starat zrovna jako o koně, protože já toho koně pak křivím
No stejně jsem nikam nešla.
Tak mě příště aspoň trochu bodově porovnala ona, v ceně

Já jsem se konečně na fyzio objednala....k MUDrovi. už mě moje bolístky nebaví .

napsal(a):
Já jsem se konečně na fyzio objednala....k MUDrovi. už mě moje bolístky nebaví .
Přeju hodně štěstí. Já hledala léta někoho, kdo mi pomůže, včetně MUDrů. Našla jsem až po pěti letech...
vtipný příběh.. posledních pár měsíců sem celkem trpěla na bolest zad... Zavírala sem teď nedávno výběh. A jeden z koní se mě dotknul hubou zrovna ve chvíli kdy já zavadila o ohradník.... Takže všech těch 230V neo kolik to bývá mi projelo tělem, protože kůn nemá gumový podrážky jak já žejo...
Projelo mi to páteří a najednou normálně, ta bolest vpodstatě vymizela.
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
lenacia
napsal(a):
vtipný příběh.. posledních pár měsíců sem celkem trpěla na bolest zad... Zavírala sem teď nedávno výběh. A jeden z koní se mě dotknul hubou zrovna ve chvíli kdy já zavadila o ohradník.... Takže všech těch 230V neo kolik to bývá mi projelo tělem, protože kůn nemá gumový podrážky jak já žejo...
....to mi připomíná film Vesničko má středisková... .D
lenacia
napsal(a):
Já tomu teda prd rozumím, ale když jsem chodila na elektroléčbu na bedra, bylo mi řečeno že ta elektrika má nějaké analgetické účinky, pár dní, jako když se vezme brufen. Ono to tak i opravdu fungovalo, že pár dní dobrý bez bolesti.

No já byla v lese na houbách.rostou a to uděláte několik stovek dřepu....a ohnutí.takze jsem se tak protáhla.ze mě moje chronická bolest v hyzdí přešla...
Ale ty stehna jen hoří.
lenacia
napsal(a):
takhle jsem jednou v zimě kulhala, neb se něco skříplo v kříži a pekelně to vystřelovalo do nohy - bylo trochu náledí a já jsem sebou opravdu fest švihla o chodník - chvilku jsem nemohla popadnout dech, ale pak jsem vstala a bez kulhání a bolestí šla dál - typický simulant
někdy má prostě člověk štěstí
lenacia
napsal(a):
Tak přesně něco podobného jsem zažila i já..je to asi rok zpátky,kdy mě už delší dobu bolelo rameno...já jsem se to snažila nevnímat,ale postupně se to stupňovalo,zvlášť když člověk tahal plný kýble vody..no a zrovna když mě jeden den to rameno bolelo fakt fest a já blbec nepřemýšlela nad ničím jiným,než nad tím ramenem,tak jsem podlejzala mezi ohradníkem(vrchním a spodním) a dostala jsem zeshora i zespodu pěkně šlehu
No a světe div se,rameno přestalo bolet Ale uvědomila jsem si to až druhý den...

canka
napsal(a):
Tak přesně něco podobného jsem zažila i já..je to asi rok zpátky,kdy mě už delší dobu bolelo rameno...já jsem se to snažila nevnímat,ale postupně se to stupňovalo,zvlášť když člověk tahal plný kýble vody..no a zrovna když mě jeden den to rameno bolelo fakt fest a já blbec nepřemýšlela nad ničím jiným,než nad tím ramenem,tak jsem podlejzala mezi ohradníkem(vrchním a spodním) a dostala jsem zeshora i zespodu pěkně šlehu
No a světe div se,rameno přestalo bolet Ale uvědomila jsem si to až druhý den...
Tak elektroléčba, ne?

https://www.facebook.com/equinetherapynorway
máte někdo zkušenost?

Nikdo nebyl.s.konem má tomto ošetření?magnetem?