Dobrý den, pátrám a nenalézám, nemá náhodou někdo tip? Něco jako tahle, ale u ní mi přijde zbytečně masivní ten nánosník, na jemnou plňasí hlavičku...
https://www.heapco.cz/kozeny-anatomicky-lonzovaci-obnosek-waldhausen-anatomic-cerny-4-x-full/?gclid=CjwKCAjwqauVBhBGEiwAXOepkSd95KCymuWSEizI7W3JU6KipmMzui7jsw4vY8U287EMgBcDJlY3xhoCME8QAvD_BwE
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já si nechala kdysi vyrobit na zakázku obnosek z kůže, který má očka na zapnutí do lícnic a tudíž se dá připnout k obyč uzdečce.
https://www.4horse.cz/multiuzdecka/
Top materiál, údržba, vzhled, variabilita.

Já se s tím biothanem nějak nemůžu sžít - mám akademickou uzdečku a k ní vodítko a strašně mi vadí, že ten materiál pruží.

Případně si můžete koupit uzdu - a jedny lícnice používat na udidlo a druhé na obnosek, který je možné pořídit samostatně, jak má efe, třeba na nechsenest.cz
Výhoda je, že budete mít rovnou stejné otěže :-) Nevýhoda, pokud vyberete uzdu, ze které se nedá odebrat jedna lícnice.

(jen poznámka, že obnosek z nechsenest.cz má v sobě kov)
Shagyas
napsal(a):
https://www.4horse.cz/multiuzdecka/
Top materiál, údržba, vzhled, variabilita.
Ja teda kvalite hlas nemôžem dať, po jednej sezóne bývali krúžky úplne hrdzavé. To sa mi u iných výrobcov nestávalo.
Na uzdečke pruženie absolútne necítiť, ale viem si predstaviť, že pri vodítku áno.

Arbora
napsal(a):
Ja teda kvalite hlas nemôžem dať, po jednej sezóne bývali krúžky úplne hrdzavé. To sa mi u iných výrobcov nestávalo.
Na uzdečke pruženie absolútne necítiť, ale viem si predstaviť, že pri vodítku áno.
Ano, na uzdečce to necítím, ale na tom vodítku ano. A neumím si představit pružení v otěžích.

napsal(a):
(jen poznámka, že obnosek z nechsenest.cz má v sobě kov)
Což by mně konkrétně nesmírně vyhovovalo, protože kleštiny zaručí pěkné rozložení tlaku a zajistí při dobrém anatomickém tvaru na hlavě obnosek proti pootočení.
Arbora
napsal(a):
Kování jsou 3, chrom, mosaz a nerez. Mám vše s nerezem a nikdy nic. Pokud si někdo zvolí chrom, pak je výsledek předem jasný, mosaz a nerez je jistota :)
A o pružení slyším poprvé, je super slyšet i jiné zkušenosti.

A nebude to třeba reakce na agresivní pot?

turistka
napsal(a):
Dobrý den, pátrám a nenalézám, nemá náhodou někdo tip? Něco jako tahle, ale u ní mi přijde zbytečně masivní ten nánosník, na jemnou plňasí hlavičku...
https://www.heapco.cz/kozeny-anatomicky-lonzovaci-obnosek-waldhausen-anatomic-cerny-4-x-full/?gclid=CjwKCAjwqauVBhBGEiwAXOepkSd95KCymuWSEizI7W3JU6KipmMzui7jsw4vY8U287EMgBcDJlY3xhoCME8QAvD_BwE
Mám jí a nic masivního na ní není, je z jemné kůže, pokud jí budete chtít využít jako bezudidlovku a dát otěže do postranních kroužků alespoň se jí to nebude zarývat ale rozkládat tlak.
jen jsem si musela udělat ještě jednu dírku na lícnicích

napsal(a):
Což by mně konkrétně nesmírně vyhovovalo, protože kleštiny zaručí pěkné rozložení tlaku a zajistí při dobrém anatomickém tvaru na hlavě obnosek proti pootočení.
Nejsou tam kleštiny, ale ohnutý kov (mám ho) caveson, ten kov se natvaruje podle koně , serata má ozubky, ale vše je schované v kůži, ty 3 kroužky jsou cca 1cm nad obnoskem na malém druku, u jiných je to zašité v kůži.

Shagyas
napsal(a):
Kování jsou 3, chrom, mosaz a nerez. Mám vše s nerezem a nikdy nic. Pokud si někdo zvolí chrom, pak je výsledek předem jasný, mosaz a nerez je jistota :)
A o pružení slyším poprvé, je super slyšet i jiné zkušenosti.
Zvláštní, chrom se jako svrchní vrstva používa na pitevní stoly, které jsou vystavené vodě a všemožným dezinfekčním přípravkům.
napsal(a):
A nebude to třeba reakce na agresivní pot?
To mi je asi vo výsledku úplne jedno. Viac uzdečiek, viac koní... Setzi po 4 rokoch používania stále ako funglovka (ten biotan sa fakt snáď nedá zničiť bežným užívaním), na tých 4horse zafarbené časti pod karabínkami, hrdzavé krúžky. Ozaj škoda, no, lebo ináč na funkčnosti žiadne závady.

napsal(a):
Nejsou tam kleštiny, ale ohnutý kov (mám ho) caveson, ten kov se natvaruje podle koně , serata má ozubky, ale vše je schované v kůži, ty 3 kroužky jsou cca 1cm nad obnoskem na malém druku, u jiných je to zašité v kůži.
Aha, tak to já jsem měla za to, že je tam jen plochá kovová výztuha. Vroubkovanou bych nechtěla. Já mám na koně v podstatě stájovku na nose podšitou beránkem... díky za rozšíření obzorů.