Kůň sežral gumicky do vlasů

Irský cob / tinker
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Marieeeee

20.6.2022 20:35
Marieeeee

XXX.XXX.44.200

Dobry den,

prosím můžete mi říci, jak moc závazný problém muže konikovi nastat když pozřel několik dívčích gumicek? Stalo se to u dcery ve stáji kam chodí. A máme tu hysterické slzave údolí. Tak jestli ji utesuju adekvátně, ze to vykadi. Nebo mam raději držet hu…
U lidi vim, jsem lékař, ale kone? Čert vi… Děti do velikosti 2 koruny vykadej. Tak proč by kun nevyhrál gumicky.

Omlouvám se za lidský a možná trochu hloupý dotaz. Děkuji za odpovědi

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.6.2022 20:49

Vyfoťte a naskenujte svůj diplom. Nevěřím, že jste lékař. To byste věděla, že nejlepší je zavolat kolegovi odborníkovi - tzn. zvěrolékaři přes koně. Tady vám každý napíše svoje domněnky a případně přidá nějakou tu nic nevypovídající anekdotální zkušenost, kdy kůň sežral XY a nic se mu nestalo, tak to přece musí znamenat, že tenhle bude taky v pohodě.

(Já bych taky řekla, že se mu nic nestane, ale vím kulový - u koní jsem léta, ale jak jim to vlastně funguje vevnitř vím jen z encyklopedií pro laiky.)

20.6.2022 20:56
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vyfoťte a naskenujte svůj diplom. Nevěřím, že jste lékař. To byste věděla, že nejlepší je zavolat kolegovi odborníkovi - tzn. zvěrolékaři přes koně. Tady vám každý napíše svoje domněnky a případně přidá nějakou tu nic nevypovídající anekdotální zkušenost, kdy kůň sežral XY a nic se mu nestalo, tak to přece musí znamenat, že tenhle bude taky v pohodě.

(Já bych taky řekla, že se mu nic nestane, ale vím kulový - u koní jsem léta, ale jak jim to vlastně funguje vevnitř vím jen z encyklopedií pro laiky.)

Tak tady jsou taky veterináři. A odkdy je veterinář kolega doktora, to máte představu, že se všichni vzájemně znají? Paní ani není majitelkou koně, aby znala jeho veterináře. Podle všeho děvče chodí někam do klubu.

Autorko, důležité je, aby to věděl majitel koně, že k něčemu takovému došlo. Pokud je to "vinou" vaší dcery, nabídla bych pomoc a jinak se řídila pokyny koňova majitele.

21.6.2022 06:56

Já jsem laik. Ale neřešila bych, dokud se něco nezačne dít. Víte, ono se stejně nedá moc dělat. Nedá se vyvolat zvracení, takže tak jako tak to nějak bude muset projít traktem. V době, kdy setrvává potrava v žaludku (tak ty dvě první hodiny, plus minus), by se dala asi zavést gastrosonda, ale nemám nejmenšího tucha, zda je šance vyzvednout takový materiál. A jiná možnost krom otevření, jak se dostat do TT koně, pak už není. Dalo by se tomu pomoct nějakým protahovadlem alá parafin, ale tím by se dalo taky dost uškodit (v zásadě je výhoda, pokud se cizí tělesa obalí tráveninou, při urychleném průchodu to tak nemusí být). Jen spekuluji "nahlas", veterinář mě případně opraví.

Pokud se tři dny nebude koňovi nic dít, asi bych byla v klidu.

No a pak je možnost, že to ten kůň nesežral. Sebrala to myš, holka to shodila do rohu za věci, vzala si to kamarádka, holka strčila do kapsy a zapomněla.... Ono proč by kůň žral gumičky - to byly nějaké navoněné jahodovým aromatem?

21.6.2022 07:07
kallisto

XXX.XXX.217.242

Na sežraný pytlík byl vetem doporučen pouze olej do žrádla a sledovat. Žádná panika se nekonala.

21.6.2022 08:31

Marieeeee napsal(a):
Dobry den,

prosím můžete mi říci, jak moc závazný problém muže konikovi nastat když pozřel několik dívčích gumicek? Stalo se to u dcery ve stáji kam chodí. A máme tu hysterické slzave údolí. Tak jestli ji utesuju adekvátně, ze to vykadi. Nebo mam raději držet hu…
U lidi vim, jsem lékař, ale kone? Čert vi… Děti do velikosti 2 koruny vykadej. Tak proč by kun nevyhrál gumicky.

Omlouvám se za lidský a možná trochu hloupý dotaz. Děkuji za odpovědi

V pořádku. Nic se nestane. Pár dívčích gumiček se v koňském střevě ztratí.

21.6.2022 08:32

A víte, že tady přispívají i veterináři? Kteří vědí, jak to uvnitř koně funguje?

21.6.2022 08:37

Já jsem laik. Ale neřešila bych, dokud se něco nezačne dít. Víte, ono se stejně nedá moc dělat. Nedá se vyvolat zvracení, takže tak jako tak to nějak bude muset projít traktem. V době, kdy setrvává potrava v žaludku (tak ty dvě první hodiny, plus minus), by se dala asi zavést gastrosonda, ale nemám nejmenšího tucha, zda je šance vyzvednout takový materiál. A jiná možnost krom otevření, jak se dostat do TT koně, pak už není. Dalo by se tomu pomoct nějakým protahovadlem alá parafin, ale tím by se dalo taky dost uškodit (v zásadě je výhoda, pokud se cizí tělesa obalí tráveninou, při urychleném průchodu to tak nemusí být). Jen spekuluji "nahlas", veterinář mě případně opraví.

Pokud se tři dny nebude koňovi nic dít, asi bych byla v klidu.

No a pak je možnost, že to ten kůň nesežral. Sebrala to myš, holka to shodila do rohu za věci, vzala si to kamarádka, holka strčila do kapsy a zapomněla.... Ono proč by kůň žral gumičky - to byly nějaké navoněné jahodovým aromatem?

Obecně koně nežerou nepatřičné věci. Ale někteří ochutnávají, žužlají a ničí. Kdysi tady někdo psal, jak kůň sežral (zlikvidoval) mobil. Ale SIM kartu poctivě vyplivnul do žlabu. Takže kontakty zůstaly.

21.6.2022 08:54
koně

XXX.XXX.174.63

Gumičky,i kdyby je tedy skutečně sežral a nespadly holkám někam do podestýlky ,by měly trávicím traktem projít ,myslím. Obalí se tím dalším tráveným ,a plynule projedou ven.
Možná bych ,pro klid duše přilila trochu oleje do žrádla ,aby se to obalené hladce vypudilo.
Holky bych nicméně trochu postrašila ,že v koňském dosahu prostě nemají nechávat ,čím si nejsou jisté (bordel )
Případně zákeřného býložravce nespustit z očí ,protože někdy se ,strašně rychle , stává všežravcem

21.6.2022 09:14

Někdy i masožravcem. Viz vedlejší vlákno kůň/poník a uzeniny.

Přidejte reakci

Přidat smajlík