Koně1875

XXX.XXX.104.242
Chtěla bych se zeptat zda máte něco osvědčeného na hmyz u koní na jaro/léto? Děkuji
Koně1875

XXX.XXX.104.242
Na kone, omlouvám se špatně jsem to napsala, děkuji moc😉
Uživatel s deaktivovaným účtem

většinou jsem střídala endure(litr na měsíc) a absorbne ultra shield(taky tak) asi po měsíci, aby si hmyzáci nezvykli, ...teď mám lihové tonikum od top vetu (přírodní) voní jako ultra shields a endure(koupila jsem ho velké balení minulý rok a ještě mám) takže patlám a stříkám kdykoliv jsem u koně ...na hlavu a uši nanáším jemným kartáčem. třásně na ohlávku...na masku už kašlu, nemám možnost jí dohledávat po pastvině každý den, jinak ji rozhryžou myši...výrazně se omezi otravování koně "mouchama", kobyla není zeštípaná a nemává zběsile ocasem a celkově sebou méně šije, oproti ostatním koním, co nejsou zrovna nastříkaní, mám pocit, že i vyhledávají její společnost, protože tím repelentem táhne na sto honů...a i ona si to stříkání užívá a to dřív o tom nechtěla ani slyšet a vidět.
Nejlěpe se mi osvědčila kombinace Sputop spot on - neaplikuji na záda, ale vytřu uši a natřu intimní partie. Tŕi týdny ani moucha.
Na tělo u nás zatím funguje obyčejný Predátor.
Lucka28

XXX.XXX.15.198
Mazání z muchomůrky červené. Ve skutečnosti není vůbec jedovatá pro savce ani ve vyšších dávkách, naopak na hmyz působí velmi účinně.
liva
napsal(a):
Nejlěpe se mi osvědčila kombinace Sputop spot on - neaplikuji na záda, ale vytřu uši a natřu intimní partie. Tŕi týdny ani moucha.
Na tělo u nás zatím funguje obyčejný Predátor.
O tomhle jsem slyšela, jedna ampulka je tedy na tři týdny?
Po Predátoru se mi kdysi osypal valach, už k němu nemám důvěru. Ale chápu že někomu funguje.
kallisto
napsal(a):
O tomhle jsem slyšela, jedna ampulka je tedy na tři týdny?
Po Predátoru se mi kdysi osypal valach, už k němu nemám důvěru. Ale chápu že někomu funguje.
Je toho 250ml, koupila jsem to loni pro starého valacha a aplikovala dle návodu 10ml na hřbet, že se to rozleze.
Výsledek mě moc neohromil.
Ale při lokální aplikaci funguje opravdu dobře.
Naliju si trošku do dlaně, je lehce mastný, a potřu požadovaná místa. A tři týdny je klid.
Koně1875
napsal(a):
Chtěla bych se zeptat zda máte něco osvědčeného na hmyz u koní na jaro/léto? Děkuji
Po 12 letech péče o muchařku vám mohu sdělit, že něco jako repelent osvědčený na všechny koně a na všech místech v ČR, NEEXISTUJE.
Co vím určitě, že si hmyz do 3 měsíců na jakýkoliv repelent zvykne. A i dřív, pokud koně stříkáte jako zahradník salát. Každá další generace hmyzu je odolnější.
Takže je potřeba po čase vyměnit.
Ale pozor, nikoli za repelent se stejnou účinnou látkou, ale za repelent s jinou účinnou látkou. Jinak budete mít totéž, jen s jinou vůní a bez účinku.
A abyste to neměla až tak jednoduché, nikde není napsané, že to, co účinkuje Aničce na kobylu v Plzni, bude účinkovat Janě na valacha v Brně.
Každý majitel koně se s tím nějak popasuje a majitelé muchařů musí.

Lucka28
napsal(a):
Mazání z muchomůrky červené. Ve skutečnosti není vůbec jedovatá pro savce ani ve vyšších dávkách, naopak na hmyz působí velmi účinně.
Jak to mazání vyrobit? A že není vůbec jedovatá pro savce ani ve vyšších dávkách bych se tedy neodvážila tvrdit.

napsal(a):
Jak to mazání vyrobit? A že není vůbec jedovatá pro savce ani ve vyšších dávkách bych se tedy neodvážila tvrdit.
A muchomurky rostou až ke konci léta....
jeden rok jsem používala i repelent pro lidi Expedition ve 100/% a v 50% koncentraci.
https://www.rockpoint.cz/repelent-lifesystems-expedition-100-spray
Betsy

XXX.XXX.197.240
A zkoušely jste někdo síťovou deku alespoň na procházku? Nevím jak se v tom kůň pohybuje ani jestli by se na to dalo dát sedlo. jen mě to tak napadlo, protože repelenty ani nic takového mi nefunguje...

Ano, na procházky nepoužívám nic jiného, než síťovky, protože nic jiného nefunguje.

napsal(a):
Ano, na procházky nepoužívám nic jiného, než síťovky, protože nic jiného nefunguje.
Taky jsme jezdili ven v síťovce.

bassrock
napsal(a):
Hned jsem si na ty tvoje modelky vzpomněla
Jj, bez nich ven ani ránu.
Betsy

XXX.XXX.197.240
Takže pod sedlo taky ok? Já si zase říkala jestli je to třeba nemůže odřít... Ale jsem ráda, že to jde, protože člověk potom nemá chuť chodit ven, když trpí zvíře i já 🙃. Takže bude nákup 🤭

Betsy
napsal(a):
Takže pod sedlo taky ok? Já si zase říkala jestli je to třeba nemůže odřít... Ale jsem ráda, že to jde, protože člověk potom nemá chuť chodit ven, když trpí zvíře i já 🙃. Takže bude nákup 🤭
Jsou síťovky s dírou na sedlo. Já jezdím bez sedla, takže mám celé. Když si chci na koně sednout, tak pod síťovku dám podsedlovku s gurtem, aby mi síťovka koně neodřela - přesně uprostřed zad je tlustý silný šev.
Betsy

XXX.XXX.197.240
Super, moc děkuju