Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Beolnka

1.7.2022 11:11
Beolnka

XXX.XXX.65.224

Zdravím, chtěla jsem se zeptat, zda máte zkušenosti s tímto problémem, a jak s ním žijete? Valach zvedá hodně často zadní nohy do boku a drží je chvíli v křeči. Mysleli jsme si, že ma problemy s češkou, ale doktor nám řekl, že to vypadá na shivers. O tomhle jsem nikdy neslyšela a chtěla bych se dozvěvět více, nejlépe ze zkušenosti ostatních. Vet říkal, že se to nedá léčit, koníkovi je 15, je venku citlivější, dost šmajdá, tak jsem i uvažovala, že bych mu koupila boty na všechny 4. Nohy zvedá více při stresu, nebo při bolesti, jinak je zvedá jen občas. Chci zavolat taky fyzioterapeutku, at se na něj podívá . Nemate s tim nektera zkusenosti? Dekuji

1.7.2022 23:07
Horsana

XXX.XXX.40.140

Skúsenosť mám, postihnuté bývajú väčšinou veľmi vysoké kone, valachy viac, ako kobyly.

Kone s tým normálne športujú, problémy môžu byt pri korektúrach, spazmy u shivers dosť redukuje xylazín, takže je vhodné ich sedovať, ak sa kováčovi zle robí.

Valacha s fakt ťažkým shivers som chvíľu mala, teraz je kamoškin, veľmi mu pomáhalo dekovanie v zime, inak sme si na neho proste zvykli a dávali si pozor, aby nás netrafil.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.7.2022 09:43
Uživatel s deaktivovaným účtem

Se zeptám, setkala jste se s postkastračními srůsty pahýlu semenného provazce u valachů, diagnostikovalo se to někdy u nás?

2.7.2022 12:02
ivkab

XXX.XXX.205.187

Beolnka napsal(a):
Zdravím, chtěla jsem se zeptat, zda máte zkušenosti s tímto problémem, a jak s ním žijete? Valach zvedá hodně často zadní nohy do boku a drží je chvíli v křeči. Mysleli jsme si, že ma problemy s češkou, ale doktor nám řekl, že to vypadá na shivers. O tomhle jsem nikdy neslyšela a chtěla bych se dozvěvět více, nejlépe ze zkušenosti ostatních. Vet říkal, že se to nedá léčit, koníkovi je 15, je venku citlivější, dost šmajdá, tak jsem i uvažovala, že bych mu koupila boty na všechny 4. Nohy zvedá více při stresu, nebo při bolesti, jinak je zvedá jen občas. Chci zavolat taky fyzioterapeutku, at se na něj podívá . Nemate s tim nektera zkusenosti? Dekuji

Znám koně ,který tímto syndromem trpí ,věk cca 17 ,obrovské zvíře.Jezdecky je využíván (i když tedy v kroku to není vůbec ,hezký pohled)Klus téměř ok ,cval v pohodě a výborně skáče.Pokud couvá ,to je pak o život kolem něj projít.Znám ho cca 4 roky a horší se to.Majitelé tedy dopřávají koni všemožný wellness ,masážní a zahřívací deky ,fyzio .Vzhledem k tomu jak mlátí nohama ,když se snaží jít ,bude mít problém i s klouby -konkrétně hlezna mívá dost oteklá(mimochodem ,kován na všechny 4).Tipuji ,že má i kissing.Pokud jezdí stylem dopředu a dolu(což tedy většinou pouze vyvázán) tak je to jakž takž.Jinak vyhazuje a jde proti ruce.Léčit ,se to bohužel nedá, zatím žádná efektivní terapie ,neexistuje.Ještě dodám ,že kůň tráví většinu času v boxe ,osobně si myslím ,že by mu pohyb po výběhu spíš svědčil ,ale majitele mají zřejmě strach ,že se zraní.

2.7.2022 14:48
Horsana

XXX.XXX.40.140

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Se zeptám, setkala jste se s postkastračními srůsty pahýlu semenného provazce u valachů, diagnostikovalo se to někdy u nás?

U vás neviem, u nás áno.

2.8.2022 12:48
pupanec

XXX.XXX.247.158

Mám koně s touto diagnozou...při úpravě managmentu funguje normálně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík