Útěk koní - je tu právník

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

N

1.7.2022 12:29
N

XXX.XXX.20.45

Dobrý den, mohla bych se zeptat, zda je tu někde právník, který se zabývá oborem životního prostředí a koní?
Potřebovala bych poradit.
Věc se má takhle, moje rodina chová snad už od nepaměti koně. Před cca dvěma měsíci nám kvůli sousedům utekli dva koně. Hned jak se to zjistilo, tak jsme koně odchytli, bez problémů šli domů.

Ohradník jsme zkontrolovali a byl bez poškození a byl v něm předepsaný proud u výška. Netušíme jak se dostali ven. (od té doby jsme tam radši dali dva ohradník vedle sebe). Bohužel první přijel jeden pán, který má pouze jednoho hřebce vedle našich koní. Už jednou se k nám proboural a pocuchal nám koně. Tenkrát se to neřešil, což byla asi chyba. (Nehledě na to, že má jen jednoho koně ve výběhu) A teď k věci. Dnes nám přišel dopis, že se moje mamka uznává vinnou s týrání! zvířat. Protože jsme z nedbalosti dobře nezjistili ohradník. Máme ho opravdu dobře zajištěny a tohle se nám nikdy nestalo. Přijde mi to absurdní, ještě s pohružkou 50.000 korun.
Můžu do 8 dnů dopad odpor. Přijde mi to absurdní, ještě s tím, že nám musela volat sousedka, protože milý policajti volali jí a ne nám. A pak už se neozvali až druhý den ráno mamce volali.

Moje otázka. Má cenu se odvolal, podle mě za pokus nic nedám. Máme to probrat s právníkem etc?
Moc děkuji za všechny rady.
Mamka je teď z toho dost špatná a uvažuje, že koně prodá, což by byla asi taky varianta, i když značně nešťastná. Aby se zabránilo další takovéhle situaci.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.7.2022 13:23

Není tu právník, bohužel, pokud vím.

Nejlépe kontaktovat tuto dámu, případně vás odkáže na někoho dalšího https://spravnikemnakoni.com/

ROZHODNĚ TO ŘEŠTE!

Taky by mě zajímalo, jak je možné, že byla vaše matka (zřejmě?) ve správním řízení vyřešena a přišel jí (zřejmě?) výsledek správního řízení, ale nikoli předvolání. To je nadmíru zajímavé. A toho už se právník může třeba chytit...

No a co s tím mají co dělat policajti, to by mě teda taky zajímalo.

1.7.2022 13:42
Naďa3

XXX.XXX.168.69

Já bych odpor podala. Radila zde a na Equichannelu dřív advokátka, myslím že se jmenovala Markéta P, ale teď tam mají de§ilní vyhledávání, takže už to nenajdu.
Ale našla jsem tady 2 právničky:
https://www.blanka-mueller.cz/kone-koupe-pojisteni-odpovednost/
https://spravnikemnakoni.com/o-mne/
https://www.facebook.com/spravnikemnakoni/
https://www.krcmarova.com/

1.7.2022 13:49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Není tu právník, bohužel, pokud vím.

Nejlépe kontaktovat tuto dámu, případně vás odkáže na někoho dalšího https://spravnikemnakoni.com/

ROZHODNĚ TO ŘEŠTE!

Taky by mě zajímalo, jak je možné, že byla vaše matka (zřejmě?) ve správním řízení vyřešena a přišel jí (zřejmě?) výsledek správního řízení, ale nikoli předvolání. To je nadmíru zajímavé. A toho už se právník může třeba chytit...

No a co s tím mají co dělat policajti, to by mě teda taky zajímalo.

Úplně normální věc, vydání příkazu o uznání viny, mají-li ji za prokázanou. Ústní jednání není povinné. Totéž dělá soud (Trestní příkaz), takže nijak zajímavé

1.7.2022 13:52

Úplně normální věc, vydání příkazu o uznání viny, mají-li ji za prokázanou. Ústní jednání není povinné. Totéž dělá soud (Trestní příkaz), takže nijak zajímavé

Mě by to teda dost rozlítilo, aby něco rozhodli na základě svých domněnek.

1.7.2022 13:55

Verun, když vás blikne radar, nebo já nevím, nezaplatíte za odpady, za psa, přijde vám domů příkaz o uložení pokuty. Taky vás to rozlítí?

Věci, kde není o čem, jsou podložené důkazy a ústní jednání je nadbytečné, se rozhodují příkazem. Chcete-li, pak podáte odpor.

Neregistrovaný uživatel

1.7.2022 14:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.57

Verun, když vás blikne radar, nebo já nevím, nezaplatíte za odpady, za psa, přijde vám domů příkaz o uložení pokuty. Taky vás to rozlítí?

Věci, kde není o čem, jsou podložené důkazy a ústní jednání je nadbytečné, se rozhodují příkazem. Chcete-li, pak podáte odpor.

Tyrani zvirst ze zdrhli z ohradniku? To musel vydat chorej mozek a museli by napred dokazat zr ohradbik nema předepsané veci ne

1.7.2022 14:10

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tyrani zvirst ze zdrhli z ohradniku? To musel vydat chorej mozek a museli by napred dokazat zr ohradbik nema předepsané veci ne

My ale známe jen verzi zadavatelky.

1.7.2022 14:18

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

Tak asi to není myšleno tak, že se dopustila vyloženě týrání, ale dopustila se přestupku podle zákona na ochranu zvířat proti týrání. Prostě v tomto zákoně je zakotveno zajšitění zvířat proti úniku z chovu.

A v tom zbytku nemáte pravdu.

N

1.7.2022 14:29
N

XXX.XXX.20.45

Děkuji, situace už je vyřešena, špatně jsem si přečetla rozsudek. Moc se mlouvám se za nedorozumění.

1.7.2022 15:33

Pro mě to tedy zajímavé bylo - právě proto, že tohle neznám. Tak děkuji za vysvětlení, zase se budu lépe orientovat. Připodobnění k radaru a vysoké rychlosti bylo velmi nápomocné.

1.7.2022 18:31
koně

XXX.XXX.174.63

N napsal(a):
Děkuji, situace už je vyřešena, špatně jsem si přečetla rozsudek. Moc se mlouvám se za nedorozumění.

Mohla byste prosím nějak polopaticky vysvětlit,co se vlastně stalo? Že vaše matka měla být nějak trestána,stíhána ,pokutována?
Mě není jasné vaše zadání
Píšete ,že kvůli sousedům vám odešli dva koně.Zbytek zůstal doma?
Zavřeným a funkčním elektrickým ohradníkem .Koně jste přivedli ,a nic nikdo neřešil? Ohradníky jste dali dva ,jako za sebe dva ploty,nebo dva zdroje? Ale to je jedno
První přišel pán odvedle, co se mu k vám bourá hřebec? A vy to neřešíte. To co má za souvislost ?S obsílkou o týrání pro vaši matku ?Kterou dostala sousedka
Ztrácím se v těch údajích a co tedy vlastně bylo,v tom psaní ?

1.7.2022 23:01
Horsana

XXX.XXX.40.140

Dnes na dopravnom servise, kôň naľavo je môj...

2.7.2022 08:10
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Horsana napsal(a):

Noční můra každého majitele koní. (pojistku odpovědnosti v běžném občanském životě mám na 10mil. a vážně zvažuji jestli to není málo)

Prevence je důležitá. Ale i tak se stane, že zvířata prostě utečou. V minulém ustájení se zavírali koně do boxu dřív pokaždé když byla ve vsi zábava...a to byly ohrady dvojité, elektrická páska uvnítř a o cca 3 metry dál pevná ohrada ze smrkových kůlů (ale prostě zkušenost s tím, že opilci mají divoké nápady)
Tohle se stalo při bouřce?

2.7.2022 09:40

Stačí bezohlednost nebo tupost (hloupost?)
Když jsem měla kobylu na pastevku , nějaká pipina zabloudila a jala se otáčet u ohrady, načež scouvala dřevěný sloupek výpusti... a odjela. Asi mě neviděla, ale já jí ano a ještě že jsem tam byla....prostě udělá díru do ohrady se zvířatama a ujede., myslím, že by koně daleko nešli, jen by se přesunuli na louku, ale domu, jako surikaty do domečku, by určitě neběželi, kdyby něco....

2.7.2022 14:51
Horsana

XXX.XXX.40.140

Pipilota napsal(a):
Noční můra každého majitele koní. (pojistku odpovědnosti v běžném občanském životě mám na 10mil. a vážně zvažuji jestli to není málo)

Prevence je důležitá. Ale i tak se stane, že zvířata prostě utečou. V minulém ustájení se zavírali koně do boxu dřív pokaždé když byla ve vsi zábava...a to byly ohrady dvojité, elektrická páska uvnítř a o cca 3 metry dál pevná ohrada ze smrkových kůlů (ale prostě zkušenost s tím, že opilci mají divoké nápady)
Tohle se stalo při bouřce?

Nie, buď rybári/pytliaci nezavreli ohradu, alebo sa tam niekto opil a pustil ich, alebo nezavrel ohradu, ohrada je masívna, drevená, zatváranie dvoma dlhými brvnami, čo sa zasúvajú, no včera prvý deň prázdnin, navyše piatok, nie je to utekacie stádo, ani utekacia ohrada....

3.7.2022 08:15
alfi pav

XXX.XXX.30.253

Určitě podat odpor a bránit se resp vysvětlit, zvlášť pokud je součástí rozhodnutí i platební rozkaz. Pokud to neuděláte, formálně uznáte vinu, už se to s vámi poveze a budete muset částku uhradit a budete mít popotahovačky kvůli týrání zvířat a já nevím čemu všemu ještě - a to fakt nechcete.

Pokud se rozhodnete jít s tím k právníkovi, pak počítejte, že po vás bude chtít určité procento z částky, o kterou ve sporu půjde (jestli vidím dobře tak o 50tis?) a to za každý úkon, s trochou nadsázky i za otevření dveří jeho kanceláře - vlastní zkušenost. Je lepší to vyřešit nějak přes známého právníka - podle toho co píšete to bude jen nějaký základní postup, nic komplikovaného, na to nemusí být echt specializace.

Nejsem právník, jen jsem si v tomhle užila svoje, ale ne v souvislosti s koňmi, jednou skrz práci a jednou skrz psa.

Nebuďte hloupí, mohlo by se vám to krutě nevyplatit

3.7.2022 10:16
Huskyjanina

XXX.XXX.107.230

alfi pav napsal(a):
Určitě podat odpor a bránit se resp vysvětlit, zvlášť pokud je součástí rozhodnutí i platební rozkaz. Pokud to neuděláte, formálně uznáte vinu, už se to s vámi poveze a budete muset částku uhradit a budete mít popotahovačky kvůli týrání zvířat a já nevím čemu všemu ještě - a to fakt nechcete.

Pokud se rozhodnete jít s tím k právníkovi, pak počítejte, že po vás bude chtít určité procento z částky, o kterou ve sporu půjde (jestli vidím dobře tak o 50tis?) a to za každý úkon, s trochou nadsázky i za otevření dveří jeho kanceláře - vlastní zkušenost. Je lepší to vyřešit nějak přes známého právníka - podle toho co píšete to bude jen nějaký základní postup, nic komplikovaného, na to nemusí být echt specializace.

Nejsem právník, jen jsem si v tomhle užila svoje, ale ne v souvislosti s koňmi, jednou skrz práci a jednou skrz psa.

Nebuďte hloupí, mohlo by se vám to krutě nevyplatit

Třeba u nás v Havlíčkově Brodě je právník na charitě, kde se dá radit zadarmo. Takže může být u nich něco takového.

4.7.2022 12:13

Jo, taky máme městem podporovanou bezplatnou občanskou právní poradnu. To je pravda. V rámci nějaké neziskovky.

4.7.2022 14:38
Arbora

XXX.XXX.149.42

Horsana napsal(a):

Druhý deň po podobnej eskapáde som poisťovala koňa.

4.7.2022 14:43

Arbora napsal(a):

Já koně pojistila v den koupě. Jsem z pojišťovácké rodiny.

4.7.2022 14:45
Arbora

XXX.XXX.149.42

Na Slovensku veľmi neboli možnosti.

4.7.2022 14:46

Arbora napsal(a):
Na Slovensku veľmi neboli možnosti.

Tak to je jiná.

4.7.2022 14:53
Horsana

XXX.XXX.40.140

Arbora napsal(a):

Kde, u koho?

Lebo nejak sa vždy poisťováci tvárili, že nedá sa.

4.7.2022 14:57
Arbora

XXX.XXX.149.42

Mám ho poisteného na škodu spôsobenú tuším do 50.000 euro. https://www.poistenie.sk/majetok/kone

4.7.2022 14:59
Horsana

XXX.XXX.40.140

Arbora napsal(a):
Mám ho poisteného na škodu spôsobenú tuším do 50.000 euro. https://www.poistenie.sk/majetok/kone

ĎAKUJEM!!!!

4.7.2022 15:01
Arbora

XXX.XXX.149.42

Aj cenovo to je celkom priaznivé. Tak sa mi spáva trochu lepšie.

4.7.2022 15:26

Arbora napsal(a):
Aj cenovo to je celkom priaznivé. Tak sa mi spáva trochu lepšie.

Jenom si dejte pozor na formulaci hlášení škody. Jestli mají stejné podmínky jako u nás...

Přidejte reakci

Přidat smajlík