Pořád na mě teď na facebooku vyjíždějí westernová videa americká apod. (asi jsem na náky koukla a teď mi to furt nabízí), a nejde si nevšimnout jak šílené do koně kopou. zběsile, i malé děti. za otěže nějak moc nervou, ale bože proč je příspustné tak do koně takovou silou kopat. jasně je dalších x šílených věcí, ale divim se, že na závodech to není zakázané. kde jsou neviditelné pomůcky :(
Uživatel s deaktivovaným účtem

etnies86
napsal(a):
Pořád na mě teď na facebooku vyjíždějí westernová videa americká apod. (asi jsem na náky koukla a teď mi to furt nabízí), a nejde si nevšimnout jak šílené do koně kopou. zběsile, i malé děti. za otěže nějak moc nervou, ale bože proč je příspustné tak do koně takovou silou kopat. jasně je dalších x šílených věcí, ale divim se, že na závodech to není zakázané. kde jsou neviditelné pomůcky :(
Pro okopávání koně ze strany dospělých není omluvy (pokud kůn neudrží tempo a směr, které mu zadám, nemám s ním co dělat cokoliv složitějšího, včetně kruhů atd., prostě chodit rovně, kam mu ukážu určeným tempem je základ), ale ty děti jsou podle mě nějaký pokus o machrování a zviditelnění se ze strany rodičů. Myslím takové ty tříleté caparty co projedou parkur na velkém koni nebo nějakou tu western show (ne, není to výsadou westernu, je to výsadou narcisů typu "moje dítě umí ve třech recitovat Shakespeara, to čumíte).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neviditelné pomůcky souvisely s bojovým (pracovním) využitím koní. Dokud bylo potřeba nohama vést koně a rukama ovládat zbraň (laso, garrochu), byly neviditelné pomůcky nutnost, protože vlajícíma nohama těžko budete precizně komunikovat.
Vypadá to jako kdyby jeli na odrážedle...