Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.7.2022 17:54
nyin

XXX.XXX.35.211

Ahoj,

valach se mi před cca 6 týdny odřel na kohoutku o ohradu. Strkal hlavu mezi břevny za trávou mimo výběh a o horní dřevo si odřel kohoutek do krve a serval si chlupy. Teď už zarůstá, ale chlupy mu tam rostou bílé. Bude to už trvalý stav a nebo s přelínáním zase narostou zrzavé?

Díky

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.7.2022 18:08

nyin napsal(a):
Ahoj,

valach se mi před cca 6 týdny odřel na kohoutku o ohradu. Strkal hlavu mezi břevny za trávou mimo výběh a o horní dřevo si odřel kohoutek do krve a serval si chlupy. Teď už zarůstá, ale chlupy mu tam rostou bílé. Bude to už trvalý stav a nebo s přelínáním zase narostou zrzavé?

Díky

Pravděpodobně to bude trvalý stav. Stává se to při hlubším poškození kůže, ať už odřením, nebo při otlacích.

3.7.2022 19:31
kallisto

XXX.XXX.61.218

Souhlasím, nejspíš je to natrvalo.

3.7.2022 19:50

nyin napsal(a):
Ahoj,

Díky

Viz výše. Nejspíš to bude trvalý stav.

3.7.2022 22:53

nyin napsal(a):
Ahoj,

Díky

určitě to bylo tak? technicky si to nedokážu představit, chápu, že koně jsou vynalézaví, ale takto se sebepoškodit? to si klekl nebo je to poník?

4.7.2022 14:43
lenacia

XXX.XXX.173.255

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
určitě to bylo tak? technicky si to nedokážu představit, chápu, že koně jsou vynalézaví, ale takto se sebepoškodit? to si klekl nebo je to poník?

mě už u koní nic nepřekvapí...
šokuje možná, ale nepřekvapí... co koně dokážou přitáhnout za zranění.... se fakt nedivím těm příběhům o sebevražedných koních co skáčou ze srázů...

Salin8

4.7.2022 22:23
Salin8

XXX.XXX.226.215

Môj kôň mal malý biely fľak, pretože mal pod podsedlovkou blato, ktoré ho tlačilo.Po roku mu to zmizlo. A to som myslela, že to bude natrvalo. Takže je možnosť, že začne rásť iná srsť. Určite to ale potrvá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík