Lipidup

XXX.XXX.65.224
Zdravím, mám problém s koněm v ustájení. Majitel si koupil koně, který klká... Jeho valach to dělá u čehokoliv, kde se může zapřít, a u toho stojí naši koně... Nechce to nijak řešit, prý stačí, když ho švihnem bičem a on přestane, bohužel to valach dělá dál.. Je pravda, že ve výběhu je klid, ale teď v těch vedrech, kdy jsou koně zalezlí se nudí, a samozřejmě klká více, a co teprve v zimě... Hrozně mě to mrzí, jelikož jsem jinak hrozně spokojená a i kůň je spokojemý, ale uvažuji, že bude i přesto nejlepší změnit ustájení. Jaký je Váš nazor? Byly by jste v ustájení s klkajicím koněm? Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lipidup
napsal(a):
Zdravím, mám problém s koněm v ustájení. Majitel si koupil koně, který klká... Jeho valach to dělá u čehokoliv, kde se může zapřít, a u toho stojí naši koně... Nechce to nijak řešit, prý stačí, když ho švihnem bičem a on přestane, bohužel to valach dělá dál.. Je pravda, že ve výběhu je klid, ale teď v těch vedrech, kdy jsou koně zalezlí se nudí, a samozřejmě klká více, a co teprve v zimě... Hrozně mě to mrzí, jelikož jsem jinak hrozně spokojená a i kůň je spokojemý, ale uvažuji, že bude i přesto nejlepší změnit ustájení. Jaký je Váš nazor? Byly by jste v ustájení s klkajicím koněm? Děkuji
Byli BYSTE. Ano, byla jsem, znala jsem. Nikdy se to žádný kůň nenaučil. Švihnout bičem - to je rada z předminulého století. To by mi vadil víc takový majitel.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Klkající kůň byl největší parťák mé kobylky, stáli často vedle sebe, i když zrovna klkal. Žádný kůň to nepochytil.
Máme ve stádě klkající kobylu (jsem ve stáji 9 let) a žádný jiný kůň se to nenaučil.
Není to Vaše věc, ale doporučuji (rozhodně místo toho biče) klkací řemen. Majitelka klkající kobyly u nás o něm nechtěla ani slyšet, ale pak měla kobyla třikrát relativně krátce za sebou plynovou koliku, a od té doby klkací řemen poctivě nosí...