Makka

XXX.XXX.51.6
Zdravím,
pohrávám si s myšlenkou, že bych si vzala koně do částečného pronájmu. Nevíte o nějakém možném pojištění (např. na sportovní náčiní nebo nevím, kam pojišťovny řadí koně), které by případně mohlo pokrýt nějaké případné zranění či jiný problém? Pronájem by byl samozřejmě podložen smlouvou.
Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Makka
napsal(a):
Zdravím,
pohrávám si s myšlenkou, že bych si vzala koně do částečného pronájmu. Nevíte o nějakém možném pojištění (např. na sportovní náčiní nebo nevím, kam pojišťovny řadí koně), které by případně mohlo pokrýt nějaké případné zranění či jiný problém? Pronájem by byl samozřejmě podložen smlouvou.
Děkuji.
Dá se pojistit na léčebné výlohy (asi u každé pojišťovny), ale co vím, je to dost drahé.
Makka

XXX.XXX.51.6
Dobrý den,
děkuji za reakci. Pojištění koně vím, že je velmi drahé. Spíš mi šlo o to jestli nejde uzavřít nějakou pojistku pro mě, např. na blbost či něco takového, co by případně "rozbití" zapůjčené věci pokrylo.

Makka
napsal(a):
Dobrý den,
děkuji za reakci. Pojištění koně vím, že je velmi drahé. Spíš mi šlo o to jestli nejde uzavřít nějakou pojistku pro mě, např. na blbost či něco takového, co by případně "rozbití" zapůjčené věci pokrylo.
Aha. Já bych se zeptala přímo v nějaké pojišťovně. Teoreticky by to mělo jít.
Makka
napsal(a):
Dobrý den,
tou věcí myslíte koně nebo cajky? Pokud koně - ne, nic takového není. Musí být pojištěný kůň. U cajků lze mít pojištění vlastní - lze to specifikovat v příslušné pojistce

Pojištění z odpovědnosti občanů
Makka

XXX.XXX.51.6
Myslím koně. Takže žádná pojistka na blbost by něco takového nepokryla? Máte s touto situací vlastní zkušenost?
Makka

XXX.XXX.51.6
Dobrý den, děkuji za tento komentář. Podle popisu by se mělo jednat asi o pojištění, které by mohlo být vhodné. Máte osobní zkušenost v takovém případě s tímto pojištěním? Děkuji
Makka

XXX.XXX.51.6
Dobrý den, děkuji za váš komentář. No zkusím kontaktovat někoho ohledně pojištění odpovědnosti zda by se na to nevztahovalo. Protože pojištění koně určitě můj problém při částečném pronájmu neřeší. Ale děkuji za reakci:)
Makka
napsal(a):
Zdravím,
Děkuji.
Když jsme měly s kamarádkou dvě ,jednoho koně ,napůl,jako ofiko majitelky,normálně jsme měly i pojistku ,na dvě části
Tak byste se mohla domluvit s majitelem.
Měly jsme na škody způsobené koněm ,ať holým, či s jezdcem .Plus regres,kdyby ještě stačil někoho cestou porazit ,aby poškozenému byly pokryty léčebné výlohy.
Tenkrát to byla podnikatelská pojišťovna .Teď ani nevím,do čeho se přelila
Obvolejte nebo obejděte,co vám která pojišťovna nabídne a za kolik.
Na léčení,zranění koně samotného se vám nic nevyplatí.Když je to nějaký běžný houby kůň.
kallisto
napsal(a):
Nj ale tazatelka chce pojistit sebe, pokud by nějak ublížila koni svým zacházením, péčí, tréninkem.
Na to pojistka podle mě asi moc nebude.
Možná bude,dneska pojišťovny chrlí neuvěřitelné produkty .
Spíš aby ve výsledku neplatila ročně víc ,než by jí vyšel vlastní kůň v ustájení .
A ve finále se plnění neseklo ,na nějaké ,dole malými písmeny ,pitch.... ovině
Nám tenkrát nabízela Generalli ,než jsme vynašly tu podnikatelskou.Že toho koně pojistí,na škody,které způsobí.Ale musí na něm být výhradně jedna z nás ,ne nikdo jiný.
A další hrozný zásek byl,že máme dvě ženy jednoho koně .Ale žádná z nás nemá vlastní domácnost .Bydlely jsme každá u rodičů, a kůň byl v ustájení .
Takže obrovská polemika se zástupcem pojišťovny ,kde tedy bydlí kůň? Když není ani s jednou z nás ,v domácnosti
A hned podezření,je li dobře hlídán, zajištěn,zamčen,zamřížován ,aby nemuseli plnit,kdyby někde pobíhal volně
A chtěli snad 5 tisíc ročně už tenkrát ,za milion podmínek a obstrukcí a celkem nijaké plnění.
Podnikatelské jsme daly každá 150,- měli jsme plnění a regres do 3mega ,mám dojem .Bez podmínek ,s kým musí kůň bydlet, a kdo na něm smí jezdit
Opravdu komedie to tenkrát byla

koně
napsal(a):
Možná bude,dneska pojišťovny chrlí neuvěřitelné produkty .
Spíš aby ve výsledku neplatila ročně víc ,než by jí vyšel vlastní kůň v ustájení .
A ve finále se plnění neseklo ,na nějaké ,dole malými písmeny ,pitch.... ovině
Nám tenkrát nabízela Generalli ,než jsme vynašly tu podnikatelskou.Že toho koně pojistí,na škody,které způsobí.Ale musí na něm být výhradně jedna z nás ,ne nikdo jiný.
A další hrozný zásek byl,že máme dvě ženy jednoho koně .Ale žádná z nás nemá vlastní domácnost .Bydlely jsme každá u rodičů, a kůň byl v ustájení .
Takže obrovská polemika se zástupcem pojišťovny ,kde tedy bydlí kůň? Když není ani s jednou z nás ,v domácnosti
A hned podezření,je li dobře hlídán, zajištěn,zamčen,zamřížován ,aby nemuseli plnit,kdyby někde pobíhal volně
A chtěli snad 5 tisíc ročně už tenkrát ,za milion podmínek a obstrukcí a celkem nijaké plnění.
Podnikatelské jsme daly každá 150,- měli jsme plnění a regres do 3mega ,mám dojem .Bez podmínek ,s kým musí kůň bydlet, a kdo na něm smí jezdit
Opravdu komedie to tenkrát byla
Ale ona i ta ČPP přitvrdila, vlastní zkušenost.
Makka

XXX.XXX.134.251
Přesně tak. Sama jsem koně vlastnila a vím, jak sebedestruktivní umí být 😀 docela mě zaujal popisek pojištění od VZP
Ale zkusím těch pojišťoven obvolat víc, protože bych se nerada napalila právě na nějakém dodatku v podmínkách 😀

Makka
napsal(a):
Přesně tak. Sama jsem koně vlastnila a vím, jak sebedestruktivní umí být 😀 docela mě zaujal popisek pojištění od VZP
Ale zkusím těch pojišťoven obvolat víc, protože bych se nerada napalila právě na nějakém dodatku v podmínkách 😀
Zkuste to, ale ony se ty pojišťovny docela sjednotily. Doporučuji se opravdu pořádně vyptat na konkrétní situace.