Krmivo Brandon xl - St.Hippolyt

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.7.2022 09:20
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dobrý den,
prosím o posouzení tohoto krmiva. NENÍ to pro Lindu.
Koupili to majitelé jiné klisny ve stáji. Doporučeno výživářkou. Za rok, co jsem v místě, je to už třetí změna krmení. Tak snad se tentokrát trefí.
Složení a nutriční hodnoty:
https://www.hippolyt.cz/file.php?nid=9490&oid=5746465

9.7.2022 12:18
koně

XXX.XXX.174.63

Klíčky z obilí,ještě nejsou obilí? A plívy pšeničné a ovesné ,už nejsou obilí?
Hlavně, že jsou bezobilné

9.7.2022 14:10
sisi58

XXX.XXX.191.1

Já se stále nějak nemohu srovnat s těmi všemi různými kousky, částmi, umletinami a obaly, co se teď dávají do krmiv.
Když koukám na oves, vidím oves, dobrý nebo mizerný. Totéž u ostatních statkových krmiv.
Ale co si mám počít s jablečným octem? Ten jsme dávali koním na kopřivku zevně, ne vypít.
Je fajn, že je napsané, kolik čeho v tom krmení je. Ještě lepší by bylo, udělat ještě jeden odstaveček, s DDD. Kolik lidí je jinak schopno si to spočítat?

9.7.2022 14:20
evcusik

XXX.XXX.35.122

sisi58 napsal(a):
Já se stále nějak nemohu srovnat s těmi všemi různými kousky, částmi, umletinami a obaly, co se teď dávají do krmiv.
Když koukám na oves, vidím oves, dobrý nebo mizerný. Totéž u ostatních statkových krmiv.
Ale co si mám počít s jablečným octem? Ten jsme dávali koním na kopřivku zevně, ne vypít.
Je fajn, že je napsané, kolik čeho v tom krmení je. Ještě lepší by bylo, udělat ještě jeden odstaveček, s DDD. Kolik lidí je jinak schopno si to spočítat?

Já znám jablečný ocet na kopyta :D

Neměla tohle spíš doporucit vyzivarka? Čeho, jak a proč?

Jinak souhlas Sisi :/

9.7.2022 14:31
sisi58

XXX.XXX.191.1

evcusik napsal(a):
Já znám jablečný ocet na kopyta :D

Neměla tohle spíš doporucit vyzivarka? Čeho, jak a proč?

Jinak souhlas Sisi :/

Nevím, jak se výživářka jmenuje. Jen mě zaráží, že pro mladou, zdravou hannoveračku vymýšlí jakési vyfikundace.
Zase na druhou stranu, jezdí na ní hobíčka holčina, co má 50 kg i s postelí a kobča dost táhne na překážky. To se potom těžko dělá KD. Aby kobyla šla, ale ne moc, aby skákala, ale ne vysoko, aby byla ovladatelná, ale šla s chutí.
Asi ta strava pro andulky bude dostatečně atraktivní pro majitele a kobyla nebude hladová. I když mě se zdá dost bez nálady.
Proto by mě zajímalo, co na to řekne někdo, kdo si dokáže představit, jak tahle směs působí na koně.Může na tom vůbec kůň prospívat? Nedokážu to posoudit.

9.7.2022 15:47
Horsana

XXX.XXX.40.140

To je príkrm pre hucula.

Energia 10,8 MJ - bieda, nie pre športového koňa, to je fuk, že hobíčka, asi aj trénujú, no nepíšete nič o výške kobyly, jej váhe, veku, záťaži, ani o tom ,koľko toho zázrku majú v pláne denne kŕmiť.

Zažila som ľudí, čo na hobby preteky dreli koňa aj tri hodiny denne.

Škroby a cukry pod 10 % - super, pokiaľ máte hucula a ste leniví mu do rezkov nasypať trochu slnečnice, ľanu a otrúb, prípadne vojtešky, hehe.

9.7.2022 17:29
evcusik

XXX.XXX.35.122

sisi58 napsal(a):
Nevím, jak se výživářka jmenuje. Jen mě zaráží, že pro mladou, zdravou hannoveračku vymýšlí jakési vyfikundace.
Zase na druhou stranu, jezdí na ní hobíčka holčina, co má 50 kg i s postelí a kobča dost táhne na překážky. To se potom těžko dělá KD. Aby kobyla šla, ale ne moc, aby skákala, ale ne vysoko, aby byla ovladatelná, ale šla s chutí.
Asi ta strava pro andulky bude dostatečně atraktivní pro majitele a kobyla nebude hladová. I když mě se zdá dost bez nálady.
Proto by mě zajímalo, co na to řekne někdo, kdo si dokáže představit, jak tahle směs působí na koně.Může na tom vůbec kůň prospívat? Nedokážu to posoudit.

To ji chtějí nechat hladovět, aby byla ovladatelná? Nebo jako "drzhubne", aby objem dělal dojem, když se ostatní koně krmí?

Pro jinak zdravého a pracujícího koně je to zajímavý výběr.

Já čekala, že to má být bašta pro nemocného dietáře.

9.7.2022 20:07
sisi58

XXX.XXX.191.1

Nenapsala jsem schválně nic bližšího, abych zjistila, pro jakého koně to krmení, podle vás, bude vhodné.
evcusik - napadlo mě to, co vás. Aby byla ovladatelná. Mimochodem, dle matky jezdkyně nyní dostává 4 kg této stravy. Půl ráno, půl večer.
Horsana - jedná se o 9 letou hannoveračku, je menší, než má kobyla (ta má hůlkovou m. 164 cm) vidím to tak na160 cm. Je drobnější, než bývají hannoveráci. Zátěž není velká, trénují 2 x týdně a co druhý víkend nějaké závody. Sem tam vyjížďka, ale nic velkého. Jinak se kobyly pasou a mají i seno.
Ta kobylka mi přijde bez nálady, taková matná. Zkusila jsem, velmi opatrně naznačit, že by měla dostat nažrat. Bylo mi řečeno, že to mají zkonzultované s výživářkou a ta tomu rozumí.(pokud se znalosti měří penězi, tak asi ano).
Už se do toho nebudu míchat.

9.7.2022 20:21
evcusik

XXX.XXX.35.122

Pokud bych kupovala takové krmení, tak snad jen u dietáře, aby měl co do kyblíčku nebo zamíchání premixu. Jinak je to divné, dnes moderní jakože bezobilne krmení. Ale jaksi nemá moc energie jak předat (max se něco schová v té vojtěšce)

Pokud bych potřebovala dietáře nakrmit, rozhodně bych po tomto nesahala. A věřím, že to bude za bezva prachy.

Pokud dietáře nemám, na senu si nevystačí nebo mu nezbývá po trénincích energie, nevím, proč by člověk nemohl sáhnout po ovsu. Nebo celkově si namíchat že statkových krmiv kyblicek.

Ale dneska je nějak moc vzpurných koní, všichni to krmí moderně bezobilne. Občas si myslím, že místo drahého krmení by stačilo zaplatit trenéra a přiznat si, že na některé koně ještě zkušenostmi nemám.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.7.2022 20:40

Pytel stojí 800 kč - třeba zde:
https://www.granofyt.cz/brandon-xl-krmivo-pro-kone-bez-obilovin_z2693/

takže víc jak 4 pytle/měsíc při 4kg/den....

Pro koně v lehké či střední zátěži? Proč low carb?

Škoda, že nemůže zde vysvětlit ta výživářka

9.7.2022 20:57

pokud nepotřebuju kobylu nakrmit, zvolím krmení úměrně výkonu a ceně....jsem se koukala, kolik ten pytel stojí ...800kč. 4kg denné? tak buď budu dávat po půlkile na krmení, aby něco bylo, když nechci kobylu zraketit, nebo koupím trochu víc "výživnější " a nebudu ho krmit tolik...
trocha zrníček v kile müsli není tragédie, spotřebují to bakterie...
Normálně český NovaEqui s vojtěškovou řezankou (tak dávám já + lněné výlisky) by udělalo stejnou službu, dyť můžou číst, a experimentovat až přijdou na svojí recepturu, není nic krásnějšího než koníkovi připravit (namíchat ) papání...já to miluju.
Edit V kile NE clasic je přibližně 250g vojtěšky, 380g pelet.nevím jakých asi ty jadýrka z hroznů, 130g karobu, 90g kukuřice, 70g obilí-ječmen, 80g slunečnice

9.7.2022 22:08
lenacia

XXX.XXX.168.148

Já osobně mám ráda ADW... složení mi nepřijde špatné, navíc mají opravdu velký výběr jednodruhového krmiva, včetně vloček či vojtěškových a senných granulí.

9.7.2022 23:33
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
pokud nepotřebuju kobylu nakrmit, zvolím krmení úměrně výkonu a ceně....jsem se koukala, kolik ten pytel stojí ...800kč. 4kg denné? tak buď budu dávat po půlkile na krmení, aby něco bylo, když nechci kobylu zraketit, nebo koupím trochu víc "výživnější " a nebudu ho krmit tolik...
trocha zrníček v kile müsli není tragédie, spotřebují to bakterie...
Normálně český NovaEqui s vojtěškovou řezankou (tak dávám já + lněné výlisky) by udělalo stejnou službu, dyť můžou číst, a experimentovat až přijdou na svojí recepturu, není nic krásnějšího než koníkovi připravit (namíchat ) papání...já to miluju.
Edit V kile NE clasic je přibližně 250g vojtěšky, 380g pelet.nevím jakých asi ty jadýrka z hroznů, 130g karobu, 90g kukuřice, 70g obilí-ječmen, 80g slunečnice

Verun, taky míchám, ovšem průběžně se radím.
U této kobylky je to už třetí radikální změna od září. Opravdu si majitelky nenechají poradit. Asi, když je to zadarmo, nebude to kvalita. Kobča je to k lidem vstřícná, slušná na ošetřování. Uvidíme, co z ní udělají. Třeba já jsem velmi hnusná, když jsem hladová.
Zatím je tráva, tak se dožere.
Mimochodem, s tou výživářkou bych si ráda popovídala.

10.7.2022 10:56
Horsana

XXX.XXX.40.140

sisi58 napsal(a):
Nenapsala jsem schválně nic bližšího, abych zjistila, pro jakého koně to krmení, podle vás, bude vhodné.
evcusik - napadlo mě to, co vás. Aby byla ovladatelná. Mimochodem, dle matky jezdkyně nyní dostává 4 kg této stravy. Půl ráno, půl večer.
Horsana - jedná se o 9 letou hannoveračku, je menší, než má kobyla (ta má hůlkovou m. 164 cm) vidím to tak na160 cm. Je drobnější, než bývají hannoveráci. Zátěž není velká, trénují 2 x týdně a co druhý víkend nějaké závody. Sem tam vyjížďka, ale nic velkého. Jinak se kobyly pasou a mají i seno.
Ta kobylka mi přijde bez nálady, taková matná. Zkusila jsem, velmi opatrně naznačit, že by měla dostat nažrat. Bylo mi řečeno, že to mají zkonzultované s výživářkou a ta tomu rozumí.(pokud se znalosti měří penězi, tak asi ano).
Už se do toho nebudu míchat.

Aha, chápem.

Nuž...komu nie je rady...

10.7.2022 16:53
Arbora

XXX.XXX.80.20

Zase budem za exota, ale… nemyslím si, že je to problém kŕmenia. Bežný rekre kôň si vystačí s málom, stačí zabezpečiť mikro-makroprvky, do kýblika nejakú vatu, aby nezávidel, olej na energiu. Dôležitejšie je podľa mňa zdravie a správny tréning, motivácia.
Máme všetko v stajni s výkonnosťou do 120km vo vytrvalosti bez obilia a verte mi, že aj po 80 km je čo držať. To mi nehovorte, že houby skokan si nevystačí s nejakým placebom…

10.7.2022 17:16
lenacia

XXX.XXX.173.255

navíc... oves není herák

10.7.2022 18:29
Horsana

XXX.XXX.40.140

Arbora napsal(a):
Zase budem za exota, ale… nemyslím si, že je to problém kŕmenia. Bežný rekre kôň si vystačí s málom, stačí zabezpečiť mikro-makroprvky, do kýblika nejakú vatu, aby nezávidel, olej na energiu. Dôležitejšie je podľa mňa zdravie a správny tréning, motivácia.
Máme všetko v stajni s výkonnosťou do 120km vo vytrvalosti bez obilia a verte mi, že aj po 80 km je čo držať. To mi nehovorte, že houby skokan si nevystačí s nejakým placebom…

No oni práve asi nechcú, aby mali čo držať, kobyla ťahá na skoky a riešia to 4 kg balastu, mno čo ja viem.

Zase neviem si predstaviť, čo sa dá 2 x do týždňa natrénovať, podľa mňa nič, ale tak ja som vždy všetko brala smrteľne vážne a naše turistické kone mali tréningový plán pomerne vymakaný a žrali si celkom fajnovo ovos s pivovarským mlátom a nejakým premixom na plné huby.

10.7.2022 19:14
sisi58

XXX.XXX.191.1

Arbora napsal(a):

Co stačí jednomu člověku k veselému žití, z toho by jiný vysoko neskákal. A u koní je to stejné.
Zmíněná klisna má stájovou kolegyni, stejné majitelky.
A tahleta kobča je z méně, než polovičního krmení, až tlustá. Přes týden se fláká po pastvině a o víkendu si jde vyhrát nějaká ta hobíčka. S kopytem v nose.
Takže ne, diskutované kobylce to placebo opravdu nestačí. Stále ještě poznám koně, který není v pohodě.

10.7.2022 19:23

Arbora napsal(a):

u vytrvalce je potřena "dlouhodobá" energie třeba ty tuky a supervláknina u skokana "pohotová" energie, vesměs škroby , nelze to házet do jednoho pytle...
jasně kobyla je v skoro nijaké zátěži, ale trochu toho obilí bych jí nasypala...ať už v müsli nebo plecháček ovsa ve vojtěšce...

10.7.2022 19:31
sisi58

XXX.XXX.191.1

Horsana napsal(a):
No oni práve asi nechcú, aby mali čo držať, kobyla ťahá na skoky a riešia to 4 kg balastu, mno čo ja viem.

Zase neviem si predstaviť, čo sa dá 2 x do týždňa natrénovať, podľa mňa nič, ale tak ja som vždy všetko brala smrteľne vážne a naše turistické kone mali tréningový plán pomerne vymakaný a žrali si celkom fajnovo ovos s pivovarským mlátom a nejakým premixom na plné huby.

Myslím, že jak žrali vaši koně, tak se dříve krmilo normálně.
Problém je teď nejspíš v tom, že současní koně nemají, mou oblíbenou a zmiňovanou, štábní kulturu. Prostě nejsou naučení. Naučení na péči, naučení na krmení a naučení na pravidelnou práci.
Co se teď řeší jako něco nevídaného, s tím přicházeli koně z odchoven hříbat. Vodění, uvazování, ošetřování, zvedání nohou, respektování osobního prostoru vodiče.
A na těchto základech se začalo stavět to, co se měl kůň dál učit.
A aby to učení k něčemu bylo, musel být kůň nakrmený. S hladovým koněm žádnou hitparádu neuděláte.
A na remonty se pak posadil zkušený jezdec, který koni vysvětlit, co je to spolupráce.
Dnes si koupí koně každý, kdo má nějaké peníze. A když se pak jezdkyně na koni udrží, jde se závodit.
A protože se právě spíše udrží, než jezdí, musí být kůň hodný.
Ale kůň krmený "na plnou hubu", je kůň živý, chodivý, dopředný. Takže se mu sebere to, z čeho je živý, chodivý a dopředný, a nahradí se to krmením pro exotické ptactvo.
Výrobci nemají důvod, vysvětlovat kupujícím, že mají své koně nakrmit a sebe naučit jezdit. Raději vymyslí tydlety echt krmiva. Je v nich všechno možné, jen ne to, co by měl závodící kůň dostat.

10.7.2022 19:48
Horsana

XXX.XXX.40.140

sisi58 napsal(a):
Myslím, že jak žrali vaši koně, tak se dříve krmilo normálně.
Problém je teď nejspíš v tom, že současní koně nemají, mou oblíbenou a zmiňovanou, štábní kulturu. Prostě nejsou naučení. Naučení na péči, naučení na krmení a naučení na pravidelnou práci.
Co se teď řeší jako něco nevídaného, s tím přicházeli koně z odchoven hříbat. Vodění, uvazování, ošetřování, zvedání nohou, respektování osobního prostoru vodiče.
A na těchto základech se začalo stavět to, co se měl kůň dál učit.
A aby to učení k něčemu bylo, musel být kůň nakrmený. S hladovým koněm žádnou hitparádu neuděláte.
A na remonty se pak posadil zkušený jezdec, který koni vysvětlit, co je to spolupráce.
Dnes si koupí koně každý, kdo má nějaké peníze. A když se pak jezdkyně na koni udrží, jde se závodit.
A protože se právě spíše udrží, než jezdí, musí být kůň hodný.
Ale kůň krmený "na plnou hubu", je kůň živý, chodivý, dopředný. Takže se mu sebere to, z čeho je živý, chodivý a dopředný, a nahradí se to krmením pro exotické ptactvo.
Výrobci nemají důvod, vysvětlovat kupujícím, že mají své koně nakrmit a sebe naučit jezdit. Raději vymyslí tydlety echt krmiva. Je v nich všechno možné, jen ne to, co by měl závodící kůň dostat.

Tak zase ja som sa koňom nikdy nebála nasypať.

Momentálne vykrmujeme 20 ročnú holštajnskú kobylu, to má snáď 185 cm palicou, alebo aj viac a jej predošlá KD pozostávala z 2 x 50 g nejakých granúl od Fitminu....
Teda, že to je iba 50 g sme zistili, keď kamoška čo ju má u seba tú odmerôčku odvážila....

Tak podľa toho aj kobyla vyzerá, nikdy nerobené zuby, predošlí majitelia blázni, títo ju majú rok pre 13 ročné dievča do športu, v júli sa rozhodli ju dať na 24/7 (najhorší mesiac, fakt, nerobte to) lebo je to lacnejšie, ako boxové....

Nah...je to ťažké niekedy, no.

10.7.2022 19:54
sisi58

XXX.XXX.191.1

Horsana napsal(a):
Tak zase ja som sa koňom nikdy nebála nasypať.

Momentálne vykrmujeme 20 ročnú holštajnskú kobylu, to má snáď 185 cm palicou, alebo aj viac a jej predošlá KD pozostávala z 2 x 50 g nejakých granúl od Fitminu....
Teda, že to je iba 50 g sme zistili, keď kamoška čo ju má u seba tú odmerôčku odvážila....

Tak podľa toho aj kobyla vyzerá, nikdy nerobené zuby, predošlí majitelia blázni, títo ju majú rok pre 13 ročné dievča do športu, v júli sa rozhodli ju dať na 24/7 (najhorší mesiac, fakt, nerobte to) lebo je to lacnejšie, ako boxové....

Nah...je to ťažké niekedy, no.

Máte smůlu, že vidíte výsledky "péče" lidí, co o koních ví velké houno. Ale zase, když se podaří náprava, je to velká radost.
Já už na takové silné zážitky nemám nervy. Rovnala bych tyhle ňoumy Parelliho hliníkovou lopatou.

10.7.2022 20:03
Horsana

XXX.XXX.40.140

sisi58 napsal(a):
Máte smůlu, že vidíte výsledky "péče" lidí, co o koních ví velké houno. Ale zase, když se podaří náprava, je to velká radost.
Já už na takové silné zážitky nemám nervy. Rovnala bych tyhle ňoumy Parelliho hliníkovou lopatou.

Tak zase na druhej strane ak sa podarí z biednej mrciny vykresať krásneho koňa, to je nad všetky lopaty sveta :)

11.7.2022 07:55

Tak tohle krmení je doporučováno pro koně s metabolickým problémem, např. PSSM, díky údajnému nízkému obsahu škrobů a cukrů. No ale údaj "méně než 10%" ve mně taky nebudí důvěru a navíc za tu cenu si pro svojí Dadlu umíchám něco, čeho bude 3x tolik a budu přesně vědět, co v tom je... Takže za mě taky předražená reklama na hodnýho koně.

11.7.2022 09:36
Arbora

XXX.XXX.149.42

u vytrvalce je potřena "dlouhodobá" energie třeba ty tuky a supervláknina u skokana "pohotová" energie, vesměs škroby , nelze to házet do jednoho pytle...
jasně kobyla je v skoro nijaké zátěži, ale trochu toho obilí bych jí nasypala...ať už v müsli nebo plecháček ovsa ve vojtěšce...

Ani nemyslím, že sa to dá. Ale, keď kôň ide hodinu a pol cválať v priemernej rýchlosti 20km/h, tak mi nehovorte, že je to menšia záťaž, ako Z parkúr. Tak isto tam treba okamžitú energiu. A to je iba napr. jeden tréning.

Nebránim sa tomu obiliu v rozumnej miere, nechápte ma zle. Len naozaj mám skúsenosti, že kone v rôznom veku, rôznej výkonnosti, rôznych plemien bez problémov dokážu fungovať bez jadra. A nie sú to žiadne kone tesne pred umretím, ale športovci. Z čoho mi logicky vychádza, že problém nie je chýbajúce obilie.

11.7.2022 09:49

rozdíl v těch dvou výkonech- práci je v získávání té energie, vytvvalost je aerobní výkon-energie předevšín štěpením glykogenu (játra) , skoky jsou anaerobní výkon- energie především ze zásobních látek svalů- to je pohotová energie.
Ale jinak s váma souhlasím, moje kobyla taky prdlajs dělá, občas mě sveze, je blahobytná- mě se líbí, ale i tak trochu toho müsli dostane, není to pro ní, i když jí to dělá jistě dobře, když to žere, ale pro kamarádky bakterie ve střevech..

11.7.2022 11:02
evcusik

XXX.XXX.85.194

Tak tohle krmení je doporučováno pro koně s metabolickým problémem, např. PSSM, díky údajnému nízkému obsahu škrobů a cukrů. No ale údaj "méně než 10%" ve mně taky nebudí důvěru a navíc za tu cenu si pro svojí Dadlu umíchám něco, čeho bude 3x tolik a budu přesně vědět, co v tom je... Takže za mě taky předražená reklama na hodnýho koně.

Tohle je fakt divnej "kočkopes" krmení. Ale kecicky okolo hezký :D

11.7.2022 11:25

evcusik napsal(a):
Tohle je fakt divnej "kočkopes" krmení. Ale kecicky okolo hezký :D

Já se na tohle krmení fakt těšila, když avizovali novinku pro PSSM koně, protože jinak mám Hippolyt moc ráda. Ale následovalo fakt velký zklamání. Takže pokračuju v jednoduchým dvousložkovým krmení, který Dadle zatím stále vyhovuje, chutná a zatím stačí. Uvidíme co udělá progrese věkem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík