Kusko

XXX.XXX.219.51
Ahoj,
protože je tu váš hodně co máte zkušenosti, chci se tu poptat. Dostala jsem se k 8leté kobylce anglického plnokrevníka. Bohužel, v mládí (cca ve 3 letech) běhala a přetrhala si šlachy v předních nohách. Kobylu samozřejmě hned prodali a má ji nynejší majitelka, k vysvětlování ale až později. Můj dotaz zní, co s kobylou dělat? V létě ji nohy nijak nezlobí, v zimě když je bláto má občas nalévky, ale ne vždy. Přestože je to zranění staré, zřejmě se nezahojilo úplně, ale zajímá mě, co mohu s kobylou vlastně dělat. Pod sedlo nechodí, ale co lonž? Četla jsem, že na poranění šlach je lepší tvrdší terén a ne hluboký. Jakou práci ze země? Třeba kavalety, na kterých si o něco více zamaká, nebo lepší jen "blbůstky" jako strašáci, procházky atd.?
Teď vysvětlení, proč se ptám zde. Upřímně já ani majitelka nevíme, v jakém stavu ty šlachy jsou. Majitelka za kobylou jede jednou za uherák, takže s ní do doby mé docházky nikdo nic nedělal a byla jen ve výběhu či v boxe. Se souhlasem majitelky chci nechat udělat sono, aby mi vet řekl více, ale než k tomu dojde, napadlo mě se zeptat zde. Co se týče kobyly. Jak jsem psala, pod sedlo nechodí. Já s ní chodím na procházky, ale musím to brát pomalu, je hodně lekavá a závislá na koních. Cestou domů vždy capluje a říkám, že z angličana je najednou arab Když nejdeme na procházku, hraju si s ní právě aspoň ze země, ale spíš jen maličkosti jako obraty, couvání a takové. Zda dotazy zní hloupě, omlouvám se, ale s koněm po takovém ranění jsem ještě neměla co dočinění, tak snad to nikoho neurazí.
Viac vám určite bude vedieť povedať veterinár, pretože tu na faune nikto nevidel, ako nohy vyzerajú, ako sa kobyla hýbe, atď. Je možné, že kobyla bude v pohode v ľahkej záťaži, ale tak isto je možné, že to bude na krokovky pod ľahkým jazdcom. Skrátka, tipovačka.
Určite to ale riešte s niekým, kto sa špecializuje na pohybový aparát.