Staré ranění šlach, jaká práce nyní

Anglický plnokrevník
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kusko

12.7.2022 15:22
Kusko

XXX.XXX.219.51

Ahoj,
protože je tu váš hodně co máte zkušenosti, chci se tu poptat. Dostala jsem se k 8leté kobylce anglického plnokrevníka. Bohužel, v mládí (cca ve 3 letech) běhala a přetrhala si šlachy v předních nohách. Kobylu samozřejmě hned prodali a má ji nynejší majitelka, k vysvětlování ale až později. Můj dotaz zní, co s kobylou dělat? V létě ji nohy nijak nezlobí, v zimě když je bláto má občas nalévky, ale ne vždy. Přestože je to zranění staré, zřejmě se nezahojilo úplně, ale zajímá mě, co mohu s kobylou vlastně dělat. Pod sedlo nechodí, ale co lonž? Četla jsem, že na poranění šlach je lepší tvrdší terén a ne hluboký. Jakou práci ze země? Třeba kavalety, na kterých si o něco více zamaká, nebo lepší jen "blbůstky" jako strašáci, procházky atd.?

Teď vysvětlení, proč se ptám zde. Upřímně já ani majitelka nevíme, v jakém stavu ty šlachy jsou. Majitelka za kobylou jede jednou za uherák, takže s ní do doby mé docházky nikdo nic nedělal a byla jen ve výběhu či v boxe. Se souhlasem majitelky chci nechat udělat sono, aby mi vet řekl více, ale než k tomu dojde, napadlo mě se zeptat zde. Co se týče kobyly. Jak jsem psala, pod sedlo nechodí. Já s ní chodím na procházky, ale musím to brát pomalu, je hodně lekavá a závislá na koních. Cestou domů vždy capluje a říkám, že z angličana je najednou arab Když nejdeme na procházku, hraju si s ní právě aspoň ze země, ale spíš jen maličkosti jako obraty, couvání a takové. Zda dotazy zní hloupě, omlouvám se, ale s koněm po takovém ranění jsem ještě neměla co dočinění, tak snad to nikoho neurazí.

12.7.2022 15:26
Arbora

XXX.XXX.149.42

Viac vám určite bude vedieť povedať veterinár, pretože tu na faune nikto nevidel, ako nohy vyzerajú, ako sa kobyla hýbe, atď. Je možné, že kobyla bude v pohode v ľahkej záťaži, ale tak isto je možné, že to bude na krokovky pod ľahkým jazdcom. Skrátka, tipovačka.

Určite to ale riešte s niekým, kto sa špecializuje na pohybový aparát.

Přidejte reakci

Přidat smajlík