Renca27

XXX.XXX.168.42
Dobrý den,
zajímalo by mě, jestli jde pořízení koně a cestování nějak skloubit. Cestováním nemyslím odjet na půl roku někam pryč, ale například odjet jednou do roka někam na měsíc... Byla bych ráda za sdílení zkušeností od koňáků, kteří mají své koně ustájené a rádi cestují. Dá se to dohromady zvládnout?
auranan

XXX.XXX.164.130
Jednou za rok na měsíc odjet nebude problém pokud budete mít jistotu dobrého ustájení a že bude o koně postaráno. Nelámala bych si hlavu nějakou prací s koněm, pokud bude mít kůň obstarané žrádlo a že ho někdo bude kontrolovat jestli je vše ok tak bych si s tím nelámala hlavu. Koně potřebují hlavně své stádo, žrádlo, vodu a normální přístup. Všechno navíc bych měsíc extra neřešila.
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
Asi takhle - obecně platí, že řadě koní je putna, jestli dělají nebo nedělají, pokud mají ke svým potřebám vhodně zvolené ustájení. Takže to je první prerekvizita. Druhou volbou je spolehlivý ustajovatel, který v případě potřeby dokáže zajistit koni základní servis.
Víc řešit netřeba, pokud toto zajistíte, můžete zmizet i na měsíc.
Mám u domu své 3 koně a jednoho ustájeného. Majitelka s koníkem jsou u mne již 7 let a mají velmi vstřícnou výši ustájení, ale je v něm právě zohledněno střídání v době nemoci, nebo dovolené. Takže když chceme kterákoliv odjet pryč, domluvíme se a není problém. Teď jsme byli s přítelem cca 18 dní na Korsice a vše fungovalo. Vždy je to o lidech a dohodě.