Pokousaný kůň v ustájení

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Brolina

15.7.2022 15:58
Brolina

XXX.XXX.65.224

Ahojte, mám problém s kobylou v ustájení, jsem už fakt zoufalá... V ustájení jsme od května, je spolu s dalšími 5 koňmi - 3 kobyly, 2 valaši. Po téhle době je pořád dost dokousaná od ostatních koní, mají k dispozici jeden velký přístřešek, kde jsou 3 příkrmelce, ale i přesto jí neustále odhání, vyhublá ale není. Jde na ni vidět, že musí být neustále v pozoru, když je jen se 2 v přístřešku, je to v klidu, ale když se tam nahrnou všichni, jí jedinou hned vyženou. Ve stádě je jediná pokousaná. Ostatní koně jsou dost dominantní, ona je taková, že se hned všemu podřídí a nechá se prostě šikanovat. Hrozně mě to mrzí, ustájení je jinam moc pěkné, kolektiv super, ale uvažuji, že jí dám jinam, mám možnost jí dát ke 3 koním, kde by byla možnost jí dát samotnou, nebo s jedním, se kterým by vycházela, už jsem tohle říkala před ustajovatelkou a dalšími koňáky, kteří tam mají koně a ti tvrdí, že je tohle normální proces ve stádě a že to bude všude. Jenže to se říká, když oni mají koně bez kousanců a ta moje vypadá jak týraná... Tak teda nevím

15.7.2022 22:21
lenacia

XXX.XXX.214.134

Než si navyknou může to nějakou dobu trvat...
Ale podle mě ne tak dlouho.
Já na konci května přivezla Kobylu i s hříbětem a do 14 dní už malého nechávala s tetami samotného...
2 měsíce je podle mě dost dlouho. A pokud se vám zdá že se to nemírní... Asi bych šla jinam. Jsou koníci co si prostě nesednou. Je to jako s lidmi

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.7.2022 19:24
Uživatel s deaktivovaným účtem

Brolina napsal(a):
Ahojte, mám problém s kobylou v ustájení, jsem už fakt zoufalá... V ustájení jsme od května, je spolu s dalšími 5 koňmi - 3 kobyly, 2 valaši. Po téhle době je pořád dost dokousaná od ostatních koní, mají k dispozici jeden velký přístřešek, kde jsou 3 příkrmelce, ale i přesto jí neustále odhání, vyhublá ale není. Jde na ni vidět, že musí být neustále v pozoru, když je jen se 2 v přístřešku, je to v klidu, ale když se tam nahrnou všichni, jí jedinou hned vyženou. Ve stádě je jediná pokousaná. Ostatní koně jsou dost dominantní, ona je taková, že se hned všemu podřídí a nechá se prostě šikanovat. Hrozně mě to mrzí, ustájení je jinam moc pěkné, kolektiv super, ale uvažuji, že jí dám jinam, mám možnost jí dát ke 3 koním, kde by byla možnost jí dát samotnou, nebo s jedním, se kterým by vycházela, už jsem tohle říkala před ustajovatelkou a dalšími koňáky, kteří tam mají koně a ti tvrdí, že je tohle normální proces ve stádě a že to bude všude. Jenže to se říká, když oni mají koně bez kousanců a ta moje vypadá jak týraná... Tak teda nevím

Dala bych ji jinam.

16.7.2022 21:01
koně

XXX.XXX.174.63

Brolina napsal(a):

Měsíc a půl ,no
Asi bych měla strach na zimu ,kdyby nezapadla do stáda ,bude pořád venku,pořád ve stresu .......
Když se vám tam jinak líbí ,nemůže jí ustajovatel nějak oddělit s koňmi ,nebo jedním, se kterými by se snesla ?Do dalšího přístřešku, k dalšímu krmišti?
Pokud ne,přestěhovala bych jí ,aby měla klid

Přidejte reakci

Přidat smajlík