Uživatel s deaktivovaným účtem

Pěkný den,
hledám trenéra, který mi pomůže se zlepšováním sedu na koni - uvolnění, uvědomění si vlastního těla a zlepšení jeho ovládání. Mám výbornou zkušenost z přípravy na lonži, kdy se nemusím soustředit na koně, ale čistě jen na sebe. Bohužel trenér je daleko a v mé domovské stáji tímhle směrem moc nepracují.
Proto hledám někoho, u koho budu moci pokračovat lekcemi zaměřenými na dobrý sed na doplnění mojí "běžné" výuky.
Znáte někdo takto zaměřeného trenéra? Někoho kdo není orientovaný čistě na sportovní ježdění a bude mít chuť pracovat i s méně pohybově nadaným žákem ;). Hledala jsem na internetu, bohužel ti co nabízí lekce málokdy uvádějí podrobnosti o stylu výuky.
Co mě napadá:
1. kontaktovat některou voltižní stáj, zda by měli kapacitu a náladu poskytnout placené hodiny a naučit mě pár základních cviků. Tohle mě dost láká, myslím že by mi to pomohlo zístat větší sebejistotu v sedle. Znáte někoho kdo mohl mít pochopení a být ochotný se věnovat takto člověku "z venčí", bez voltižních perspektiv a ambicí?
2. najít přímo trenéra jezdectví co se tomuhle tématu věnuje. Našla jsem Kateřinu Touškovou, nemáte s ní zkušenosti? Příp. zda můžete doporučit někoho jiného..
https://equibalance.cz
Ideálně Vysočina, Brno, Praha, východní část Středočeského Kraje.
Děkuji :).
S Equibalance nemám zkušenost, ale za mě doporučuji, pokud máte vlastního koně a vlastní sedlo, dát si ho zkontrolovat a docpat. Pokud máte problém se sedem (např. pumpují vám nohy, stolicový sed, přepadáváte dopředu-dozadu), tak v naprosté většině případů je na vině sedlo. Dnes se často kouká, aby sedlo sedělo koni, ale věřte, že sedlo musí pasovat koni i jezdci, protože drncající a přepadávající jezdec, který se nemůže uvolnit, protože musí při každém kroku rovnat zpět nohy a sed koni také neprospěje. A trenér je samozřejmost, ale i trenér by vám měl dokázat poradit jestli je sedlo OK nebo ne.

Díky za reakci. Nemám vlastního koně a v tréningu střídám různé koně a různá sedla, někdy i bez sedla. Chyba je jednoznačně na straně uživatele :). Stále se považuji za začátečníka. Jde mi o to si osvojit správný sed, naučit se pracovat s vlastním tělem, získat na koni ten správný balanc a stabilitu.
Ale díky za podnět, pokud by se mi některé potíže objevovaly jen na některém koni zamyslím se nad sedlem.

napsal(a):
Pěkný den,
hledám trenéra, který mi pomůže se zlepšováním sedu na koni - uvolnění, uvědomění si vlastního těla a zlepšení jeho ovládání. Mám výbornou zkušenost z přípravy na lonži, kdy se nemusím soustředit na koně, ale čistě jen na sebe. Bohužel trenér je daleko a v mé domovské stáji tímhle směrem moc nepracují.
Proto hledám někoho, u koho budu moci pokračovat lekcemi zaměřenými na dobrý sed na doplnění mojí "běžné" výuky.
Znáte někdo takto zaměřeného trenéra? Někoho kdo není orientovaný čistě na sportovní ježdění a bude mít chuť pracovat i s méně pohybově nadaným žákem ;). Hledala jsem na internetu, bohužel ti co nabízí lekce málokdy uvádějí podrobnosti o stylu výuky.
Co mě napadá:
1. kontaktovat některou voltižní stáj, zda by měli kapacitu a náladu poskytnout placené hodiny a naučit mě pár základních cviků. Tohle mě dost láká, myslím že by mi to pomohlo zístat větší sebejistotu v sedle. Znáte někoho kdo mohl mít pochopení a být ochotný se věnovat takto člověku "z venčí", bez voltižních perspektiv a ambicí?
2. najít přímo trenéra jezdectví co se tomuhle tématu věnuje. Našla jsem Kateřinu Touškovou, nemáte s ní zkušenosti? Příp. zda můžete doporučit někoho jiného..
Ideálně Vysočina, Brno, Praha, východní část Středočeského Kraje.
Děkuji :).
Můžu doporučit kurz v jižních Čechách. Bližší informace v SZ.
Pro Jižní Moravu asi
Brno