Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.7.2022 12:37
lenacia

XXX.XXX.173.255

Zdravím,
byla sem teď 3 týdny bez auta, a tím pádem sem měla omezené možnosti dopravy.
Péči o koně- primárně krmení Sáry, jsem zařídila. Ale co s týče výcviku apod., tak to muselo na chvíli stranou.
Auto od včera už mám.
No jenže během té doby si mladý usmyslel, že je mu lépe se stádem než s mámou, což mi nevadí ve smyslu, že je super, že je samostatný... ale já je chtěla vzít oba- což mi nevyšlo, protože si nenechal nasadit ohlávku a utíkal.
On nasazování ohlávky zná, dávala sem mu ji i venku a všechno, trénovali jsme s vodítkem... Ale teď byl v podstatě nepříčetný když jsem mu něco nasazovala...
Já nevím jestli s tím bude problém i další dny, já doufám že tentokrát půjde s mamkou a budu ho most zavřít v boxe a trénovat tam, ale kdyby náhodou....
Jak byste postupovali vy při připomenutí hříběti, když nechce jít s mámou domů, takže by bylo třeba udělat to ve výběhu?

Upraveno Adminem 17.7.2022 v 12:54 - kapitálky, překlepy

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.7.2022 17:52

Máma ho nezavolá?když odcházíte z pastviny?

17.7.2022 20:32
lenacia

XXX.XXX.214.14

Ne. 😁
Ona prostě se vklidu nechá odvést.

18.7.2022 20:26
Pipilota

XXX.XXX.46.93

No změna je život... Já už nyní chodím ke koním méně a taky se nestíhám divit. něco si naplánuji, ale ve skutečnosti s koňmi "pracuji" podle jejich nálady. U hříběte těch možností není moc - pokud se nepracuje soustavně a není to pro něj nějaká atrakce, nenaděláte nic. Já bych v klidu s kobylou někam odešla a s hříbětem se v klidu chvilku kontaktovala po návratu. Se vsadím, že po hodině co by matka byla na vyjížďce by se hříbě jo zajímalo, že se vrátila. Určitě bych ho přehnaně dlouho nehonila po pastvě s ohlávkou v ruce (z pohledu hříběte super hra a naučí se tak leda utíkat)

18.7.2022 20:34
lenacia

XXX.XXX.168.148

Pipilota napsal(a):
No změna je život... Já už nyní chodím ke koním méně a taky se nestíhám divit. něco si naplánuji, ale ve skutečnosti s koňmi "pracuji" podle jejich nálady. U hříběte těch možností není moc - pokud se nepracuje soustavně a není to pro něj nějaká atrakce, nenaděláte nic. Já bych v klidu s kobylou někam odešla a s hříbětem se v klidu chvilku kontaktovala po návratu. Se vsadím, že po hodině co by matka byla na vyjížďce by se hříbě jo zajímalo, že se vrátila. Určitě bych ho přehnaně dlouho nehonila po pastvě s ohlávkou v ruce (z pohledu hříběte super hra a naučí se tak leda utíkat)

to jo, ale já mám v sobotu kováře, a chtěla bych aby si vyzkoušel kováře taky... což mi nevyjde pokud bude raději s tetami.
Jinak mu pravidleně oznamuji ať si nakašle a je tam sám.

18.7.2022 22:21

lenacia napsal(a):
to jo, ale já mám v sobotu kováře, a chtěla bych aby si vyzkoušel kováře taky... což mi nevyjde pokud bude raději s tetami.
Jinak mu pravidleně oznamuji ať si nakašle a je tam sám.

co ho naučit na kyblík s příkrmem, dvě hrsti něčeho by ho mohli obměkčit...aby přišel, jen co kyblík uvidí...oni půjdou určitě všici koně

18.7.2022 22:32
lenacia

XXX.XXX.168.148

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
co ho naučit na kyblík s příkrmem, dvě hrsti něčeho by ho mohli obměkčit...aby přišel, jen co kyblík uvidí...oni půjdou určitě všici koně

už sem zkoušela... on se zarazí o výpustě a dál prostě nepude... just...
Už sem si vpzoměla a došlo mi, co bude primární problém....
Před asi 14 dny sem tam byla s mamkou je zkontrolovat a prohlédnout, to šli oba ven v pohodě.
No a když sem je vracela, tak výpusť mi držela právě mamka, která o koních nic neví, zatímco já sem zaváděla dovnitř Sáru, i přes mé volání aby zvedla ty pásky ze země aby je viděl, tak to neudělala včas, a tím pádem šel malej z druhé strany přes pásky... samozřejmě se zamotal, samozřejmě dostal pecky, a samozřejmě ještě ulomil sloupek...
Takže se mi zarazí u výpusti a nejde dál a raději se vrátí...

18.7.2022 23:26

jde na tu chvilku vypnout ohradník ? slyši cvakání proudu....

18.7.2022 23:55
lenacia

XXX.XXX.168.148

zeptám se ve stáji

22.7.2022 11:03
lenacia

XXX.XXX.173.255

Tak jo...
Hodina bez mámy, která je pryč celkem funguje. Projde otevřenou výpustí jedna báseň když má hlad.
Tak ještě qby šel i zítra, úplně sem mi tam nechce po noční před noční čekat až se mu zasteskne po matce

23.7.2022 10:58
lenacia

XXX.XXX.173.255

Tak dneska den D... Samozřejmě že se zastavil 20 metrů od výpustě. Tak sem ho připla na vodítko a za trochy přemlouvání sme došli až k bráně. Prošla Sára, ale malý se zase zasekl, a nechtěl jít, ale oproti předchozí snaze se semnou nepral. Trocha přemlouvání a do asi 5 minut už sem ho protáhla ven...
Dostal velikou pochvalu. Je to statečný kluk.
A u kováře byl taky absolutně úžasný. Trochu se bál, trochu couval, ale kopýtka držel a nezlobil. Frajer je to

Přidejte reakci

Přidat smajlík