Dobré ráno všem,
chci se jen "vybrečet", nic víc, proto mě prosím, berte s rezervou, jen mám asi nervy na pochodu :-).
Nicméně po více než 27let u koní s koňmi definitivně končím (osobní důvody) a prodávám svého naprosto úžasného valáška (plus opravdu velmi kvalitní a velmi bohatou výbavu). Kůň je to zdravý, mladý, s dobrým původem, perfektní kopyta, hrubá holeň, pod sedlem na jízdárně sveze i naprosté nemehlo, nicméně vzhledem k věku a stupni výcviku hledám zkušenějšího jezdce, maximálně vnímavý vůči svému jezdci, kování, vet, sprchování, stříkání sprejem, přeprava, úvaz, přistavení ke schůdkům....vše samozřejmost.
Je na inzerci měsíc a CO se mi ozývají za kupce, to je prostě síla :-(. Dva si ho byli již vyzkoušet a oba kupci mi řekli, že je až příliš mohutný (přitom pod sedlem byl maximálně hodný a nutno podotknout že i trpělivý, ze země ukázkový), že takto mohutného koně nečekali a v tom prvním případě mi paní doslova řekla, že takto širokého koně nečekala a že ona je zvyklá na velmi štíhlé A1/1 . Všechno beru, ale já to tam psala, do inzerátu, že je mohutný, je to barokní typ koně. Sama jsem kus ženské a chtěla jsem pro sebe tehdá mohutného koně s hrubou holení.
Telefon mi zvoní každý druhý den, snažím se do telefonu říct vše potřebné, nicméně jednou ho chtějí do jezdecké školy, jednou s ním chtějí skákat přes oheň, jednou ho chtějí na přeprodej nějakému anonymnímu zahraničnímu kupci, jednou ho chtějí pro desetiletou holku, aby se naučila klusat a dokonce mi volal nějaký pán, že takto mladý PRE valach MUSÍ vědět, kdo je jeho pán a že pracuje tím pádem jenom s pákou a že mi ho srovná,....
Takže na to nemám nervy. Opravdu se bojím každého telefonátu, CO to zase bude. Snažím se vyjít každému maximálně vstříc, nicméně musím jich spoustu odmítnout již po telefonu. Asi jak jsem stará, tak jsem naivní. Vím, že to co bude po prodeji nemám šanci jakkoliv ovlivnit, ale chci se alespoň pokusit najít mu někoho, kdo na něj bude mít čas (to je hlavní priorita, neb je velmi velmi kontaktní), kdo ocení jeho povahu, plemeno a kdo se chce sebevzdělávat a kdo prostě ví....nebo jsem náročná?
Prodávali jsme kvalitního poníka takže dobře vím,o čem píšete.Kupci nebo hlavně ženy ,byly totálně mimo.Jediné o co jim šlo ,bylo na něm najít co nejvíc závad a následně jednat o ceně
Jenže on závady neměl a cena byla pevná .Na dvoře se nám vystřídalo mnoho chytrých ženštin ,dozvěděli jsme se spousty názorů
Poník vždy dělal,co po něm chtěly.Kolikrát jsme se až divili,že ho takové věci u nás nikdo neučil ,a on chudák se snažil těm Vasilisám přemoudrým i jejich dětem vyhovět
No ,nakonec jsme se rozhodli,že si ho radši necháme a třeba zataháme ,než absolvovat další kupce.
A světe div se ,přijela rodina,zkusili,zaplatili a do týdne kůň jel.Stále jsme v kontaktu.
Zkuste vy se zamyslet,jestli vás prodej nějak tlačí.Jestli se koně musíte akutně zbavit . Pokud ne ,nechala bych ho v inzerci ,a třeba se vyloupne pro něj ten pravý. Když jste měla koně takovou dobu,tak by nějakých pár měsíců nemuselo hrát roli.
Pokud ano,musí to být radikální řez. Budete muset přestat věci řešit a prostě ho naložíte prvnímu,kdo vyndá peníze .
Taky by šlo ,ho dát do prodejní stáje.Tam ho pošlou dál ,nezávisle na vás.Ušetřila byste si zbytečné nervy.
Klidně pište dál ,srovnávejte pro a proti ,musíte, chcete ,jste si jistá,že to ustojíte ,prostě všecky aspekty .Ono se vám to v hlavě nějak vytřídí.
Držím palce
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.226
Žofi
napsal(a):
Dobré ráno všem,
chci se jen "vybrečet", nic víc, proto mě prosím, berte s rezervou, jen mám asi nervy na pochodu :-).
Nicméně po více než 27let u koní s koňmi definitivně končím (osobní důvody) a prodávám svého naprosto úžasného valáška (plus opravdu velmi kvalitní a velmi bohatou výbavu). Kůň je to zdravý, mladý, s dobrým původem, perfektní kopyta, hrubá holeň, pod sedlem na jízdárně sveze i naprosté nemehlo, nicméně vzhledem k věku a stupni výcviku hledám zkušenějšího jezdce, maximálně vnímavý vůči svému jezdci, kování, vet, sprchování, stříkání sprejem, přeprava, úvaz, přistavení ke schůdkům....vše samozřejmost.
Je na inzerci měsíc a CO se mi ozývají za kupce, to je prostě síla :-(. Dva si ho byli již vyzkoušet a oba kupci mi řekli, že je až příliš mohutný (přitom pod sedlem byl maximálně hodný a nutno podotknout že i trpělivý, ze země ukázkový), že takto mohutného koně nečekali a v tom prvním případě mi paní doslova řekla, že takto širokého koně nečekala a že ona je zvyklá na velmi štíhlé A1/1 . Všechno beru, ale já to tam psala, do inzerátu, že je mohutný, je to barokní typ koně. Sama jsem kus ženské a chtěla jsem pro sebe tehdá mohutného koně s hrubou holení.
Telefon mi zvoní každý druhý den, snažím se do telefonu říct vše potřebné, nicméně jednou ho chtějí do jezdecké školy, jednou s ním chtějí skákat přes oheň, jednou ho chtějí na přeprodej nějakému anonymnímu zahraničnímu kupci, jednou ho chtějí pro desetiletou holku, aby se naučila klusat a dokonce mi volal nějaký pán, že takto mladý PRE valach MUSÍ vědět, kdo je jeho pán a že pracuje tím pádem jenom s pákou a že mi ho srovná,....
Takže na to nemám nervy. Opravdu se bojím každého telefonátu, CO to zase bude. Snažím se vyjít každému maximálně vstříc, nicméně musím jich spoustu odmítnout již po telefonu. Asi jak jsem stará, tak jsem naivní. Vím, že to co bude po prodeji nemám šanci jakkoliv ovlivnit, ale chci se alespoň pokusit najít mu někoho, kdo na něj bude mít čas (to je hlavní priorita, neb je velmi velmi kontaktní), kdo ocení jeho povahu, plemeno a kdo se chce sebevzdělávat a kdo prostě ví....nebo jsem náročná?
Ne jen chcete aby se mel fajn. Pokud prodej nemusí být hned když už musí. Proste čekejte. On se někdo najde. Jen to nebude hned. Chce to pevné nervy debi ly odpalkovat a ty rozumnejsi vyzkouset.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ne jen chcete aby se mel fajn. Pokud prodej nemusí být hned když už musí. Proste čekejte. On se někdo najde. Jen to nebude hned. Chce to pevné nervy debi ly odpalkovat a ty rozumnejsi vyzkouset.
Díky moc, Vaší odpovědi si vážím, čas mě zatím netlačí, spíše se cítím vnitřně špatně, protože na něj nyní nemám čas a nechci, aby u mě takto dlouho "trpěl". Netušila jsem, že to bude pro mě takto stresové
Jestli nevadi, ze se zeptam. Tento vas prispevek nize se tykal tohoto kone? Co to bylo za diagnozu a operaci?
Z diskuze "Mykoza vzdusnych vaku"
"Byla jsem nedávno v podobné (hororové) situaci, byť šlo o jinou diagnózu. Ze dne na den. Takže buď finančně nákladná operace na klinice s vysokým rizikem, nebo ho nechat pomalu umřít. Rozhodování nebylo lehké (konzultovala jsem to s cca pěti vety a se třemi klinikami, volala jsem i do Vídně a nejvíce mi pomohla docentka Krisová a po finanční stránce také s mou rodinou) a nakonec jsem se rozhodla pro operaci na klinice.
Koník je již po operaci, vypadá to velmi nadějně (zatím raději klepu na dřevo) a i když jsem se při placení účtu za operaci málem složila :-), udělala bych to příště znova."
Bella04
napsal(a):
Jestli nevadi, ze se zeptam. Tento vas prispevek nize se tykal tohoto kone? Co to bylo za diagnozu a operaci?
Z diskuze "Mykoza vzdusnych vaku"
"Byla jsem nedávno v podobné (hororové) situaci, byť šlo o jinou diagnózu. Ze dne na den. Takže buď finančně nákladná operace na klinice s vysokým rizikem, nebo ho nechat pomalu umřít. Rozhodování nebylo lehké (konzultovala jsem to s cca pěti vety a se třemi klinikami, volala jsem i do Vídně a nejvíce mi pomohla docentka Krisová a po finanční stránce také s mou rodinou) a nakonec jsem se rozhodla pro operaci na klinice.
Koník je již po operaci, vypadá to velmi nadějně (zatím raději klepu na dřevo) a i když jsem se při placení účtu za operaci málem složila :-), udělala bych to příště znova."
Ano, byl na rekastraci (zanícený zbytek semmeného váčku po kastraci, kdy hrozila otrava krve), vše bez jakýchkoliv následků, toto samozřejmě zájemcům říkám i do telefonu a dávám jim k dispozici i číslo na kliniku pro ověření, nicméně rizikové to bylo z toho důvodu, že (slova toho doktora) prý PRE koně to mají více prokrvené a proto bylo i větší riziko případného vykrvácení. Nevím, nerozumím tomu, nicméně jsem byla tehdá vyděšená. Koník byl ale již 14dní po operaci naprosto bez jakýchkoliv problémů a pro jistotu jsem ho nechala ještě tím samým operáterem prohlédnout cca 3 měsíce po operaci, kdy se kůň předvedl samozřejmě, mimo jiné, i v pohybu. Zůstala akorát nevzhledná jizva na pytlíku, ale to též všem říkám.
Proč se ptáte, jestli se smím zeptat?
Dekuju za odpoved. Ptam se protoze jsem videla, ze visi dlouho v inzerci, zaujal me, vzpomnela jsem si na tenhle prispevek, a dr Krisovou mam spojenou s ocima.
Hodne stesti s prodejem.
PRE koně to mají více prokrvené - zajimave. Vim, ze sem chodi veti - jak to vidite vy? Je to takhle opravdu dle plemene mozne?
A jestli to zadavatelce nebude vadit, ze stocim diskuzi trochu jinam, kdyz uz tu zaznela kastrace - je mozne, ze po kastraci kun ziska kohouti krok? Jak se to stane? Je typ kastrace k tomu nachylnejsi? Vzdycky jsem mela za to, ze to je neurologicky problem, se kterym se kun rodi.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ty prodeje jsou těžké - buď to člověk bude v sobě do nekonečna řešit anebo se prostě musíte odstřihnout, protože budoucí život toho koně stejně bohužel neovlivníte. Já bych zkusila i inzerci v zahraničí.
A pokud je to ten inzerát, který myslím, tak to chce rozhodně lepší fotky - ani na jedné není vidět kůň v zootechnickém postoji a na to třeba já koukám jako na hlavní foto.
Víte k tomu zootechnickému postoji, nyní to nemyslím zle, omluvte mě předem, ale já nemám problém poslat doplňující info, fotky, ale vždy je pro mě nejlepší osobní kontakt. Kor u tak hodného koně, než se hodinu vykecávat do telefonu, i když samozřejmě ani s tímto nemám problém a ráda řeknu vše. Hodně lidí argumentuje, že to má daleko, chápu to, ale on taky musel cestovat až ze Španělska.... Asi jsem přísná, ale mě nedělalo problém se jet kdekoliv přijet podívat, byť to třeba bylo přes celou ČR. Ale jak říkám, asi to vidím jinak, jsem asi hold starší (a čím dál protivnější :-D).
O tom prokrvení mi řekla i doktorka Krisová a potom nezávisle i ten vet, který ho operoval. Ale sama jsem toto slyšela poprvé. Pokud máte PRE a plánujete kastraci, klidně Vám do soukromé zprávy pošlu číslo na veta, který toto řešil
Nicméně byla jsem taky hodně překvapená, že se kastrace může takto zkomplikovat, ale obě kliniky mi potvrdili, že je to není běžné, nicméně to byla potvrzená chyba toho předešlého veta. Vše ale dobře dopadlo, i když přiznávám, že jsem tehdá z toho byla na prášky.
A ještě jednou díky všem za reakce . Nemyslela jsem si, že to pro mě osobně bude tak těžké, hold člověk míní, život mění....

S těma fotkama to já vidím tak, že právě jejich (ne)kvalitou v inzerátu se třeba zrovna připravujete o klientelu, o kterou stojíte. Ale je to jen můj názor, jak píšu.
zootechnický postoj- nebo aspoň kůň na pevném povrchu, klus ve volnosti, klus pod sedlem a hezký portrét na úvodní fotku pro upoutání pozornosti.
To sou moje obvyklé fotky pro prodejce koní když odemě chtěli nafotit a s tím i souhlasím. Jednak inzerát působí profesionálně, a často to i dokáže odradit tyhle cenové špekulanty, protože prodejce vypadá jako odborník.
A tím víc osloví lidi, kteří hledají právě takové 'profesionální' inzeráty. Přesně jak píše Efe...
Ono všechno začíná a končí na kvalitní prezentaci
lenacia
napsal(a):
zootechnický postoj- nebo aspoň kůň na pevném povrchu, klus ve volnosti, klus pod sedlem a hezký portrét na úvodní fotku pro upoutání pozornosti.
To sou moje obvyklé fotky pro prodejce koní když odemě chtěli nafotit a s tím i souhlasím. Jednak inzerát působí profesionálně, a často to i dokáže odradit tyhle cenové špekulanty, protože prodejce vypadá jako odborník.
A tím víc osloví lidi, kteří hledají právě takové 'profesionální' inzeráty. Přesně jak píše Efe...
Taky bych to tak udělala, dobrá fotka a prezentace zaujme na první pohled. Možná bych do inzerátu napsala o něco více než tam je teď, např. jakou budoucnost si pro koníka majitelka představuje (ustájení, režim, další práce/využití atd...) - tím by se mohli ozvat lidé které pro něj hledá..
Naprosto upřímně - pokud je ten kůň tak kvalitní, jak říkáte, ty fotky jsou tragické:) dovolila jsem si vlézt do Vašeho profilu, kde v jedné diskuzi dáváte jeho fotku, pravděpodobně od profíka- to je v porovnání s fotkami z inzerátu nebe a dudy. Kůň z inzerátu by mi podle fotek přišel drahý, nad koněm z diskuze se oblíznu:)) pokud chcete dobře prodat, prodavejte ho jako luxusního koně, ideálně s fotkami od někoho, kdo umí fotit....a video také neurazí, opět kvalitní a ideálně při práci. Také bych zapracovala na textu, nechte se inspirovat v inzerci, seriózního prodejce poznáte i podle stylu prezentace.
Jinak pokud je kůň takhle dobrý, tak prodáváte levně:)) Držím palce s prodejem:)
lenacia
napsal(a):
Respektuji to, je to i logické a máte pravdu, nicméně já stále (naivně a možná až hloupě) doufám, že kdo ho opravdu bude chtít, zná skvělé vlastnosti tohoto plemene a kdo se o něj postará tak, jak ON si rozhodně zaslouží, ten přijede osobně a vše si vyzkouší osobně či s vlastním vetem.
Každopádně díky moc za reakce, opravdu si jich vážím . Toto je můj poslední prodej koně v životě, snad to dobře dopadne hlavně pro mého koně. Nic víc si nyní nepřeji.

Samozřejmě, že vážný kupec přijede osobně, ale já tvrdím, že x takových kupců, co by k Vám opravdu jeli, ten inzerát kvůli fotkám ani nerozklikne.
Jsem zapomněla dodat k té ceně-tim že je nízká, myslím, že si sama eliminujete možné kvalitní zájemce.
Každopádně když inzerát nezměníte, tak dost pravděpodobně dobře neprodáte. Dnes prostě je důležitý vizuál, a to ve všem...a takhle to prostě působí jako predrazeny lesokun.
Tak to ještě zvažte. Přeji pěkný den:)
ancovicka
napsal(a):
Jsem zapomněla dodat k té ceně-tim že je nízká, myslím, že si sama eliminujete možné kvalitní zájemce.
Každopádně když inzerát nezměníte, tak dost pravděpodobně dobře neprodáte. Dnes prostě je důležitý vizuál, a to ve všem...a takhle to prostě působí jako predrazeny lesokun.
Vím a vážím si toho, že se mi snažíte pomoct. Přiznávám, že to není "inzerát roku" a možná i proto mi volají lidé, kteří mi volají. Vždyť já neuměla dát kdysi ani inzerát na pitomé jízdní kolo, takže věřte, že toto je pro mě vrchol vrcholů. Jak jsem psala, je to celé pro mě psychicky náročné, sama ani netuším, jak ten samotný prodej já osobně ustojím,...
Ale ještě jednou díky za připomínky, za Vaší ochotu a čas (hlavně ten čas, kterého všichni máme málo), rozhodně je zvážím a opravdu si toho vážím
A prosím, bez urážek - v žádném případě to není "předražený lesokůň" a předražený, kor v dnešní době už vůbec ne, děkuji.
Žofi
napsal(a):
Vím a vážím si toho, že se mi snažíte pomoct. Přiznávám, že to není "inzerát roku" a možná i proto mi volají lidé, kteří mi volají. Vždyť já neuměla dát kdysi ani inzerát na pitomé jízdní kolo, takže věřte, že toto je pro mě vrchol vrcholů. Jak jsem psala, je to celé pro mě psychicky náročné, sama ani netuším, jak ten samotný prodej já osobně ustojím,...
Ale ještě jednou díky za připomínky, za Vaší ochotu a čas (hlavně ten čas, kterého všichni máme málo), rozhodně je zvážím a opravdu si toho vážím
A prosím, bez urážek - v žádném případě to není "předražený lesokůň" a předražený, kor v dnešní době už vůbec ne, děkuji.
Máte soukromou zprávu :-)
Žofi
napsal(a):
Já jsem napsala, že to působí jako predražený lesokun, ne ze to JE predrazeny lesokun. Právě proto, že uvidím, že se dost pravděpodobně jedna o kvalitního jedince....ale ten inzerát rozhodne jako prodej luxusního rekre koně nepůsobí.
Všichni Vám tu píšeme, že ten inzerát je prostě špatný a Vy na to akorát odpovídáte, že ho nemůžete udělat lépe, ale stále chcete dobře prodat. A ono to nefunguje, že? Tak to prostě změňte, grafiků je dneska plno, za pár stovek Vám pomohou.
Anebo nečekejte zázraky, a urážky za tím prosím nehledejte, pouze dobrou vůli poradit.
Preji hezky den a opravdu přeji úspěšný prodej, přít se tu nechci.

Bella04
napsal(a):
Dekuju za odpoved. Ptam se protoze jsem videla, ze visi dlouho v inzerci, zaujal me, vzpomnela jsem si na tenhle prispevek, a dr Krisovou mam spojenou s ocima.
Hodne stesti s prodejem.
PRE koně to mají více prokrvené - zajimave. Vim, ze sem chodi veti - jak to vidite vy? Je to takhle opravdu dle plemene mozne?
A jestli to zadavatelce nebude vadit, ze stocim diskuzi trochu jinam, kdyz uz tu zaznela kastrace - je mozne, ze po kastraci kun ziska kohouti krok? Jak se to stane? Je typ kastrace k tomu nachylnejsi? Vzdycky jsem mela za to, ze to je neurologicky problem, se kterym se kun rodi.
No, minimálně se nemůže jednat o zbytek semenných váčků. Když už, tak o semenný provazec. A že by to záleželo na plemeni..., se mi nezdá. Stejně jako získaný kohoutí krok.
ancovicka
napsal(a):
Kde jste prosím našla cenu? Já právě chtěla napsat, že orientační cena by v inzerátu měla být, aby se vyfiltrovali zájemci, kteří nemají tak vysoký rozpočet. Upřímně já si třeba vůbec nedokážu udělat představu, jakou hodnotu takový kůň má. 200 tisíc? 300 tisíc? Víc?
Napíšu Vám svou zkušenost. Na jaře jsem sháněla koně, jen na lesoježdění, bez sportovních ambic. Samozřejmě jsem měla cenovou hranici, kterou jsem byla ochotná na koně dát. Já každou telefonicko reakci na inzerát začala tím, že jsem stručně popsala, jak bude kůň ustájen, jeho využití a pak vlastnosti, jaké od něj očekávám. Aby měl prodávající představu, do čeho by šel a případně mě mohl rovnou odmítnout, protože jsem mu jako vhodný budoucí majitel nevyhovovala. A teprve pak jsem se zeptala na cenu. A v tom byl právě ten háček. Když byla v inzerátu napsána cena, odpovídala jsem jen na ty, kdy se cena koně vešla do mého rozpočtu. Ale pokud tam cena nebyla, musela jsem odhadnout, zda na něj mám, nebo ne. No a pokud byl ten kůň nad moje cenové možnosti, ztratila jsem 10 minut času já i prodávající. Takze za mě cenu zveřejnit, možná byste si pár těch telefonátů ušetřila.
Jinak samozřejmě držím palce, ať se co nejrychleji najde 'majitel snů' a vy máte tuto nepříjemnou kapitolu za sebou

Ještě mě napadlo, když je to pro Vás tak náročné, jestli nemáte někoho, kdo koně velmi dobře zná a mohl by ty telefonáty vyřizovat za Vás. Prostě by udělal to prvotní síto a Vy byste pak už řešila jen ty zájemce, co se přijedou podívat osobně.
napsal(a):
Ještě mě napadlo, když je to pro Vás tak náročné, jestli nemáte někoho, kdo koně velmi dobře zná a mohl by ty telefonáty vyřizovat za Vás. Prostě by udělal to prvotní síto a Vy byste pak už řešila jen ty zájemce, co se přijedou podívat osobně.
I s tím jsem se jako kupující setkala.
napsal(a):
No, minimálně se nemůže jednat o zbytek semenných váčků. Když už, tak o semenný provazec. A že by to záleželo na plemeni..., se mi nezdá. Stejně jako získaný kohoutí krok.
Dekuju Kometo. Jsem laik, tak jsem si to predstavovala tak, ze vet zmasti kastraci, po ceste rizne do nejakeho nervu a voila - mame kohouta...

Bella04
napsal(a):
Dekuju Kometo. Jsem laik, tak jsem si to predstavovala tak, ze vet zmasti kastraci, po ceste rizne do nejakeho nervu a voila - mame kohouta...
To by musel říznout fest vedle. Do stehna a i tak...
Žofi
napsal(a):
Respektuji to, je to i logické a máte pravdu, nicméně já stále (naivně a možná až hloupě) doufám, že kdo ho opravdu bude chtít, zná skvělé vlastnosti tohoto plemene a kdo se o něj postará tak, jak ON si rozhodně zaslouží, ten přijede osobně a vše si vyzkouší osobně či s vlastním vetem.
Každopádně díky moc za reakce, opravdu si jich vážím . Toto je můj poslední prodej koně v životě, snad to dobře dopadne hlavně pro mého koně. Nic víc si nyní nepřeji.
jenže lidé, kteří chtějí a znají vlastnosti onoho plemene, mohou třeba již očekávat, že tu kvalitu uvidí na fotkách. Protože vy ste ta, která prodává něco o čem tvrdí že je kvalitní, nemůžete přeci očekávat že tu kvalitu budou lidé hledat. Vy ji přeci nabízíte, tak ji ukažte.
Takhle s fotkami nabízíte, s prominutím, dvorkového koníka. To je pak jedno jestli je to P.R.E. nebo třeba vítěz Grand Prix.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/154012759/uzasny-sestilety-pre-valach.php
Jedná se asi o tohoto koníka že?
Takř si myslím,že problém budou fotky. Když to tak řeknu,fotky prodávají...když projíždím inzerci,musí mě zaujmout úvodní fotka,abych si inzerci otevřela(někdy bohužel zaujme ve špatném slova smyslu ,ale to u vás neplatí ). A když by jste ještě místo ceny dohodou uvedla faktockou cenu,kterou opravdu za koně chcete,věřím,že by se ozývali jen vážní zájemci.

U mě by se měl dobře, ale bohužel na něj nemám...
Pro working .... docela mě to začalo zajímat...
Edit. já když si odvážela kobylku-ročku, paní neměla oči suché, a slibovala, že se určitě dojede podívat, má to cca 50 km ani ne. a nikdy nebyla...občas jí napíšu, pošlu fotku, pochválí, přislíbí návštěvu, ale stále nic....
avve

XXX.XXX.157.155
Žofi
napsal(a):
Víte k tomu zootechnickému postoji, nyní to nemyslím zle, omluvte mě předem, ale já nemám problém poslat doplňující info, fotky, ale vždy je pro mě nejlepší osobní kontakt. Kor u tak hodného koně, než se hodinu vykecávat do telefonu, i když samozřejmě ani s tímto nemám problém a ráda řeknu vše. Hodně lidí argumentuje, že to má daleko, chápu to, ale on taky musel cestovat až ze Španělska.... Asi jsem přísná, ale mě nedělalo problém se jet kdekoliv přijet podívat, byť to třeba bylo přes celou ČR. Ale jak říkám, asi to vidím jinak, jsem asi hold starší (a čím dál protivnější :-D).
O tom prokrvení mi řekla i doktorka Krisová a potom nezávisle i ten vet, který ho operoval. Ale sama jsem toto slyšela poprvé. Pokud máte PRE a plánujete kastraci, klidně Vám do soukromé zprávy pošlu číslo na veta, který toto řešil
Nicméně byla jsem taky hodně překvapená, že se kastrace může takto zkomplikovat, ale obě kliniky mi potvrdili, že je to není běžné, nicméně to byla potvrzená chyba toho předešlého veta. Vše ale dobře dopadlo, i když přiznávám, že jsem tehdá z toho byla na prášky.
A ještě jednou díky všem za reakce . Nemyslela jsem si, že to pro mě osobně bude tak těžké, hold člověk míní, život mění....
Dobrý den,
diskuze mě zaujala, tak přidám svůj pohled :)
Souhlasím s tím, že inzerát není dobrý. Trošku mám pocit, že čekáte na zázrak, ale nejdete mu naproti. Chcete seriózního zájemce - ale nepůsobíte jako seriózní prodávající. Chcete, aby se zájemci přijeli podívat - a mnoho lidí pojede i přes celou republiku, ale musí mít proč. Já se po přečtení inzerátu ptám spíše, proč bych toho koně měla chtít?
Pro začátek bych inzerovala i jinde - více "přes plemeno" - například na FB ve skupinách nebo na stránkách zaměřené na toto plemeno. Pokud někdo ví, že chce fakt PRE, tak nejspíš nebude hledat primárně na bazoši.
V inzerátu mi kromě pěkných fotek chybí nějaké informace. Například:
Je to import nebo český odchov? Jaký má původ? (stačí stáhnout z ANCCE a vložit mezi fotky)
Je ježděný? Jak, na jaké úrovni výcviku je, co umí?
Proč je vhodný do klasické drezury (napsala bych jen do drezury...)? Proč je vhodný na working equtation? Má nějakou we průpravu, absolvoval tréninky, zná překážky? - To, jak je to podané v inzerátu na mě působí "amatérsky" - "přeci je to španěl, ti jsou dobrý do drezury a WE, protože jsou to španělé". Ne každý PRE je pro to dobrý, tak napište, proč zrovna tenhle ano. (Když lidé vidí mého PRE, první otázka je - a děláte s ním working? )
Také bych ráda v inzerátu viděla cenu - alespoň rozmezí. Stejně ji každému řeknete do telefonu. Některé lidi to odradí - já nemám odhad, kolik by mohl stát. Ale na inzerát, kdy nevím zda si toho koně můžu dovolit, bych asi nevolala...
Nebojte se svého koně "prodat" - napiště o něm více informací, konkrétní věci (v inzerátu píšete takové obecné věci, kterých je plný každý druhý inzerát) a dejte pěkné fotky.
napsal(a):
Čierne kladrubské kone sú náchylnejšie na výskyt inguinálnych hernií (Mezerová a kol., 2008)
Zrejme preto, že mávajú široký inguinálny kanál a to platí aj pre španielov, pravdepodobne.
Klusáky zase na výskyt skrotálnych hernií a ťažáky tiež majú istú predispozíciu, aj keď u nich asi záleží od práce (ťah, brušný lis, námaha).
Kohútí krok je zaujímavý, no v tom prípade by ma zaujímalo, aký bol úvod do anestézie, ak sa kôň pokladal, koľko trvala operácia, na čom kôň ležal a ako vstal.
A áno, foto v inzeráte- kôň vyzerá ako niečo, s čím by sa dali vyorávať zemiaky, žiadna exluzivita, normálny poloťážák.

Horsana
napsal(a):
Čierne kladrubské kone sú náchylnejšie na výskyt inguinálnych hernií (Mezerová a kol., 2008)
Zrejme preto, že mávajú široký inguinálny kanál a to platí aj pre španielov, pravdepodobne.
Klusáky zase na výskyt skrotálnych hernií a ťažáky tiež majú istú predispozíciu, aj keď u nich asi záleží od práce (ťah, brušný lis, námaha).
Kohútí krok je zaujímavý, no v tom prípade by ma zaujímalo, aký bol úvod do anestézie, ak sa kôň pokladal, koľko trvala operácia, na čom kôň ležal a ako vstal.
A áno, foto v inzeráte- kôň vyzerá ako niečo, s čím by sa dali vyorávať zemiaky, žiadna exluzivita, normálny poloťážák.
Může být. Ale určitě se nejedná o zánět semenných váčků, jak uvádí zadavatelka.
Já si také dovolím vložit názor z pohledu člověka, který momentálně koně ke koupi hledá. Samotný obsah mě nijak nepohoršuje - naopak je pro mě plus, že je vidět, že někdo prodává svého osobního koně a nejde o žádného handláka s nablejskanou inzercí. Co mě však jednoznačně odradí od reakce na inzerát je neuvedení ceny. Stojí kůň 150 tisíc? Nebo 300? Vůbec nemám odhad, neuvést v inzerátu tu nejdůležitější informaci mi přijde nesolidní. Je třeba si taky trochu vážit času svého i kupujících a cenu rovnou uvést a nenechat lidi, aby vám volali jen proto, aby zjistili, že je kůň mimo jejich rozpočet.
Hailee
napsal(a):
Já si také dovolím vložit názor z pohledu člověka, který momentálně koně ke koupi hledá. Samotný obsah mě nijak nepohoršuje - naopak je pro mě plus, že je vidět, že někdo prodává svého osobního koně a nejde o žádného handláka s nablejskanou inzercí. Co mě však jednoznačně odradí od reakce na inzerát je neuvedení ceny. Stojí kůň 150 tisíc? Nebo 300? Vůbec nemám odhad, neuvést v inzerátu tu nejdůležitější informaci mi přijde nesolidní. Je třeba si taky trochu vážit času svého i kupujících a cenu rovnou uvést a nenechat lidi, aby vám volali jen proto, aby zjistili, že je kůň mimo jejich rozpočet.
Přesně
Jediné ,co mi na inzerátu chybí je cena
Prodejní inzerát bez ceny mě přestává zajímat. Než složitě obepisovat či obtelefonovávat ,kolik bych tak asi dala a kolik tak asi by si představoval prodávající ,radši kouknu jinam.
Jinak ,kdybych sháněla koně, ,jela bych se na něj stejně podívat.
Takže jestli nejsou ,fotka s textem, zcela dokonalé a úplně vše vypovídající , by mi až tak nevadilo