Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.7.2022 13:28
lopik

XXX.XXX.36.139

Zdravím všechny. Chci se zeptat, jak jste na tom letos se sklizní sena? U nás - rozhraní okresů Plzeň sever a Karlovy Vary opravdu bída. Oproti loňsku cca půlka.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.7.2022 13:30

lopik napsal(a):
Zdravím všechny. Chci se zeptat, jak jste na tom letos se sklizní sena? U nás - rozhraní okresů Plzeň sever a Karlovy Vary opravdu bída. Oproti loňsku cca půlka.

Českobudějovicko dobrý.

19.7.2022 13:33
lopik

XXX.XXX.36.139

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Českobudějovicko dobrý.

Tam vám dost pršelo, co?

19.7.2022 13:35
liva

XXX.XXX.72.233

Okolí Brna stejné ceny jako loni.
Musím říct, že jsem příjemně překvapena, protože bylo poměrně sucho a ceny PHM jsou jinde než minulý rok.

19.7.2022 13:36

lopik napsal(a):
Tam vám dost pršelo, co?

Nestěžujeme si.

19.7.2022 14:35
canka

XXX.XXX.249.200

Já ze strachu,jaká hude cena letošního sena,nakoupila balíky loňského sena za super cenu a ve finále zjistila,že i letošní seno můj dodavatel prodával za stejnou cenu,jako loni....takže jsem se bála zbytečně...

Každopádně ty ceny můžou být příští rok už opravdu jinde,protože bůh ví,co bude...

19.7.2022 19:55
Horsana

XXX.XXX.40.140

SR - katastrofa.

19.7.2022 20:14
anobbona

XXX.XXX.84.98

Kroměříž bída, sena min než půlka co loni a pastviny už jsou jen prach. Takové sucho nebylo ani v těch vyhlášených rocich sucha

19.7.2022 20:40
liva

XXX.XXX.72.233

U nás taky pastva katastrofa.
Loni se několikrát v pastevní sezóně sekly nedopasky, letos není co sekat.
Koně projdou pastvinu a pak se zaparkují u balíku sena.
Loni přes léto se sena ani nedotkli.

19.7.2022 20:46
lopik

XXX.XXX.36.3

anobbona napsal(a):
Kroměříž bída, sena min než půlka co loni a pastviny už jsou jen prach. Takové sucho nebylo ani v těch vyhlášených rocich sucha

Přesně jako u nás. Pastviny vůbec znovu neobrůstají.

19.7.2022 21:25
Nezzie

XXX.XXX.237.39

JMK tady první sena v pohodě, bylo dost,hezky uschlo, cena o 50Kč na balík víc což jsem čekala horší. Z otav ale asi nic nebude. Příští rok čekám, že bude cena vyšší.

19.7.2022 21:37
evcusik

XXX.XXX.145.236

Rozhraní Středočeský a Liberecký - 3/4 výnosy z luk oproti loňsku, bude se dokupovat; pastviny to zvládají, sekáme nedopasky, senem koně opovrhují.

20.7.2022 08:36
majkulka

XXX.XXX.152.184

Vysočina - naprosto skvělé. Seno už máme 6 týdnů pod střechou a i otavy budou kvalitní

20.7.2022 11:10
lopik

XXX.XXX.36.3

majkulka napsal(a):
Vysočina - naprosto skvělé. Seno už máme 6 týdnů pod střechou a i otavy budou kvalitní

Tak to je dobře, že alespoň někde je situace dobrá.

Neregistrovaný uživatel

20.7.2022 15:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.140.225

Středočeský - také si nestěžujeme

21.7.2022 08:32

Ralsko (dle dotací nejsušší zemědělská oblast) - ačkoliv letos docela pršelo, tráva byla a je velmi řídká Byla jsem i v lese a tam je teda sucho strašný, ačkoliv cesty jsou vymleté od tekoucí vody.

21.7.2022 12:16

Ralsko (dle dotací nejsušší zemědělská oblast) - ačkoliv letos docela pršelo, tráva byla a je velmi řídká Byla jsem i v lese a tam je teda sucho strašný, ačkoliv cesty jsou vymleté od tekoucí vody.

Jé, Ralsko. Kousek vedle jsem byla na dovolené.

21.7.2022 12:44

Jé, Ralsko. Kousek vedle jsem byla na dovolené.

No příště můžete na dovolenou přímo k nám, letos jsme otevřeli apartmán pro turisty

21.7.2022 12:55

No příště můžete na dovolenou přímo k nám, letos jsme otevřeli apartmán pro turisty

Já vlastně vím. Ale dovolené organizuje kolegyně ze školy a předpokládám, že příště vybere zase něco z jiného konce republiky. Ale znáte to - nikdy neříkej nikdy.

21.7.2022 14:10
Horsana

XXX.XXX.40.140

U nás presne to isté.

Vrátane tých ciest.

Posledné týždne iba lietam k astmatikom, ktorým sa dramaticky pohoršilo s horúčavami.

23.7.2022 13:29
Rif Du Madon

XXX.XXX.77.98

Horsana napsal(a):
U nás presne to isté.

Vrátane tých ciest.

Posledné týždne iba lietam k astmatikom, ktorým sa dramaticky pohoršilo s horúčavami.

Keď som naposledy išla do lekárne pre 3x ventolin, deti mi radili, že keby sa magistra divila, mám povedať, že idem na Tour de France :)
Kropím, kúpem, striekam do nosa a modlím sa. A to u nás neobvykle často prší.

23.7.2022 13:33
Rif Du Madon

XXX.XXX.77.98

Praha západ. Tolik co napršelo letos, už pár let nepamatujeme. Pastva supr (ale točíme dvě, sbíráme hovna, dosekáváme nedopasky, dosejváme, plejeme plevel). Ale stejně by to chtělo víc vody.
Seno kupujeme a letos jsme měli štěstí na krásné, už je v seníku. Každý rok z toho mám žaludeční vředy. Jestli dám za balík 500 nebo litr, nehraje roli, ale ovlivnit kvalitu sena, když to kupuji od někoho jiného, je fakt adrenalín.

23.7.2022 15:06
canka

XXX.XXX.215.25

Rif Du Madon napsal(a):
Praha západ. Tolik co napršelo letos, už pár let nepamatujeme. Pastva supr (ale točíme dvě, sbíráme hovna, dosekáváme nedopasky, dosejváme, plejeme plevel). Ale stejně by to chtělo víc vody.
Seno kupujeme a letos jsme měli štěstí na krásné, už je v seníku. Každý rok z toho mám žaludeční vředy. Jestli dám za balík 500 nebo litr, nehraje roli, ale ovlivnit kvalitu sena, když to kupuji od někoho jiného, je fakt adrenalín.

To vám závidím ten déšť..u nás letos snad horší sucho než loni,vyschli mi všechny zdroje vody kromě jednoho a tam si taky myslím,že je to jen otázka času..pastvina se nedá nazvat pastvinou..je to vyprahlá poušť Severozápad Čech
Hlavně,že podle dnešní predpovědi mělo pršet a je tu výstraha před bouřkama..proto tady paří sluníčko,je 30°C a ani kapka deště

24.7.2022 12:06
Horsana

XXX.XXX.40.140

Rif Du Madon napsal(a):
Keď som naposledy išla do lekárne pre 3x ventolin, deti mi radili, že keby sa magistra divila, mám povedať, že idem na Tour de France :)
Kropím, kúpem, striekam do nosa a modlím sa. A to u nás neobvykle často prší.

Tour de France

Jj, chudáci chlapci, všetci majú astmu

Mám koňa vo výbehu, kde je voľný prístup do rieky, včera sa normálne kúpali, ako ľudia, skoro odplávali do Maďarska :D

Inak nákup sena som prežívala podobne, v podstate som to nenávidela.

24.7.2022 15:53
Dogas

XXX.XXX.114.211

Jablunkovsko. Seno sklizené již 2. měsíc. Vody málo, otavy nevím, nevím.

1.8.2022 07:34

Liberecko - první seč dobrá (stejná jako loni, a to v pozdním jaru moc nepršelo), zemědělec prodal o 50,-/balík dráž než loni, to bylo fajn. Druhá seč nejspíš nebude, ale zemědělec naškudlil seno z loňska (nechtěl to na jaře ani prodávat), tak máme letošní pěkné seno od půlky července doma.

Loňské seno a senáž tradičně hnijí od loňska po okolních lukách, takže kdyby byl u nás kritický nedostatek, je kde nakrást (není to koupitelné, tito zemědělci nemají zájem prodávat). Ale on letos nedostatek nebude. Dobytka málo a pobíratelů dotací hodně.

Louky s chřástalem se ostatně ještě nesekaly, takže i letos budou hnít po příkopech balíky, předpokládám.

1.8.2022 08:26
jesie

XXX.XXX.224.171

Liberecko - první seč dobrá (stejná jako loni, a to v pozdním jaru moc nepršelo), zemědělec prodal o 50,-/balík dráž než loni, to bylo fajn. Druhá seč nejspíš nebude, ale zemědělec naškudlil seno z loňska (nechtěl to na jaře ani prodávat), tak máme letošní pěkné seno od půlky července doma.

Loňské seno a senáž tradičně hnijí od loňska po okolních lukách, takže kdyby byl u nás kritický nedostatek, je kde nakrást (není to koupitelné, tito zemědělci nemají zájem prodávat). Ale on letos nedostatek nebude. Dobytka málo a pobíratelů dotací hodně.

Louky s chřástalem se ostatně ještě nesekaly, takže i letos budou hnít po příkopech balíky, předpokládám.

Můžu se zeptat...mě totiž fascinuje,proč ty balíky neprodají,ale nechají je někteří "zemědělci" hnít na loukách...prostě kdyby to nabídli zadarmo za odvoz,tak jim koňáci vyčistí louky za týden...

1.8.2022 08:46

jesie napsal(a):
Můžu se zeptat...mě totiž fascinuje,proč ty balíky neprodají,ale nechají je někteří "zemědělci" hnít na loukách...prostě kdyby to nabídli zadarmo za odvoz,tak jim koňáci vyčistí louky za týden...

Nechtějí se tím vůbec zabývat, obtěžovat - mám z doslechu, osobně jsem s nikým nemluvila. Nerozumím tomu také, síť i folie něco stojí (neřku-li PHM), následné znečištění životního prostředí mikroplasty také není nic, co by situaci podpořilo, ale prostě zájem nemají.

A jsou tu lidi, kteří by to vykoupili a odvezli do peletkárny na výrobu paliva... aspoň by to zmizelo z těch příkopů. No, asi mi není souzeno tohle pochopit.

Coudas

6.8.2022 09:45
Coudas

XXX.XXX.87.254

Ti zemědělci, to jsou ale pitomci, co....

6.8.2022 22:37
etnies86

XXX.XXX.245.26

vysočina dobrý, kdyby někdo sháněl známý prodává letošní seno za 350kč při odběru 26 balíků, jinak 400kč, průměr 120

Přidejte reakci

Přidat smajlík