Zdravím, prosím pěkně, nebyly by nějaké tipy na masku proti mouchám? Důležité: černá síťovina (podmínka ustajovatelky), hodně místa na oči, UV filtr.
Aktuálně mám tuhle: https://www.equiservis.cz/maska-na-hlavu-hkm-lissabon-76810cz512/
Ta sedí super, velikost překvapivě cob, ale není ten UV filtr, vetka doporučila, valach je jednoočko a citlivý. Měla jsem taky Absorbine masku, ale málo místa na oči, několik vyzkoušených od Waldhausenu, tam zase full malá a extra full velká... Moc už nevím co objednat, většina těch s UV je světlá nebo stříbrná, plus má valach prostě asi divnou hlavu, velikost většiny uzdeček full, ohlávky i cob. Masky ale nejčastěji nesedí právě okolo těch oči, má široké čelo.
Doporučuji masky Shires
Vysoký UV, nesedí na očích, velikost odpovídá.
https://www.equimall.cz/index.php?stoken=F4FF771C&force_sid=&lang=2¤cy=0&cl=search&searchparam=Shires&searchcnid=&searchmanufacturer=
Uživatel s deaktivovaným účtem

By mě zajímalo, jak udržíte koni masku na hlavě....mám chronickou svlíkačku, vydrží na ní jen třásně na ohlávce a i ta je občas dole...koupila jsem elastickou Fino masku, ale zatím nemám odvahu jí to dát--bude to jednodenní maska. Jinak jsem měla a mám klasika Bucasky masky, kdyby náhodou zánět spojivek, pokud jí z pastviny nikdo nesebere, skončí rozkousaná od myší nebo ukradnutá liškou.... takže taky jednodenní.
liva
napsal(a):
Doporučuji masky Shires
Vysoký UV, nesedí na očích, velikost odpovídá.
https://www.equimall.cz/index.php?stoken=F4FF771C&force_sid=&lang=2¤cy=0&cl=search&searchparam=Shires&searchcnid=&searchmanufacturer=
Děkuju za tip, obávám se ale, že tuhle má stájová kolegyně a v reálu má opět pro nás málo místa kolem očí. Na té fotce vypadá mnohem širší, což mě mate, podívám se zítra, ale myslím, že má tu první z odkazu.
https://www.decathlon.cz/p/maska-proti-hmyzu-s-klenbou-pro-kone-a-poniky-seda/_/R-p-332891?mc=8669333&gclid=Cj0KCQjwuO6WBhDLARIsAIdeyDJYl3P1mR4jQPzovCi_TReEXSDgrZxdbHiohp8rvPdZSM1yLQqoLYcaApxAEALw_wcB
Cerna sitovina podminka ustajovatelky je zase co za vyjebavku? Od kdy ustajovatel diktuje jakou ma mit kun vybavu?

kallisto
napsal(a):
https://www.decathlon.cz/p/maska-proti-hmyzu-s-klenbou-pro-kone-a-poniky-seda/_/R-p-332891?mc=8669333&gclid=Cj0KCQjwuO6WBhDLARIsAIdeyDJYl3P1mR4jQPzovCi_TReEXSDgrZxdbHiohp8rvPdZSM1yLQqoLYcaApxAEALw_wcB
Cerna sitovina podminka ustajovatelky je zase co za vyjebavku? Od kdy ustajovatel diktuje jakou ma mit kun vybavu?
Taky mě to zaujalo.
manitschka
napsal(a):
Děkuju za tip, obávám se ale, že tuhle má stájová kolegyně a v reálu má opět pro nás málo místa kolem očí. Na té fotce vypadá mnohem širší, což mě mate, podívám se zítra, ale myslím, že má tu první z odkazu.
Opravdu do očí nezasahuje.
U nás masku Shires nosí kůň s postiženým okem a majitelka je max spokojena.
liva
napsal(a):
Opravdu do očí nezasahuje.
U nás masku Shires nosí kůň s postiženým okem a majitelka je max spokojena.
Ještě jednou díky, objednám a vyzkoušíme.
Jinak k důvodu - ano, samozřejmě vysvětlila. Podle jejích zkušeností koně přes ně obzvlášť za šera hůř vidí ohradník, což působí problémy při zavírání stáda. Ač s tím není nutné souhlasit, nemám důvod to rozporovat a vnímám to jako jakékoli jiné pravidlo v ustájení, nikdo mě přece nenutí zůstávat, pokud by to pro mě byl problém. Jen ten výběr je holt menší a tím i složitější.
Valach má konkrétně tuto
https://www.equimall.cz/cabraky-na-usi-masky/maska-proti-moucham-shires-fine-mesh.html?listtype=search&searchparam=Shires
Používá ji i na ježdění.
Já mám pro koně s velkou lysinou a bílým, spalujícím se nosem tu první, startrekovou🙂 a taky spokojenost.
manitschka
napsal(a):
Ještě jednou díky, objednám a vyzkoušíme.
Jinak k důvodu - ano, samozřejmě vysvětlila. Podle jejích zkušeností koně přes ně obzvlášť za šera hůř vidí ohradník, což působí problémy při zavírání stáda. Ač s tím není nutné souhlasit, nemám důvod to rozporovat a vnímám to jako jakékoli jiné pravidlo v ustájení, nikdo mě přece nenutí zůstávat, pokud by to pro mě byl problém. Jen ten výběr je holt menší a tím i složitější.
Přes jinou barvu masky ,než černou,koně vidí za šera hůře? Zvláštní postřeh
Já myslela,že průhled snižují všecky masky i sítě .
A u vás chodí koně pokaždé jinudy,z jiných pastvin ? Nebo se tam tak hodně mění osazenstvo,že musí ve vchodu či východu zřetelně vidět ohradník ?
Jinak samozřejmě,ustajovatelka má vždycky pravdu .
Držím palce,ať seženete vyhovující a patřičně černou .

koně
napsal(a):
Přes jinou barvu masky ,než černou,koně vidí za šera hůře? Zvláštní postřeh
Já myslela,že průhled snižují všecky masky i sítě .
A u vás chodí koně pokaždé jinudy,z jiných pastvin ? Nebo se tam tak hodně mění osazenstvo,že musí ve vchodu či východu zřetelně vidět ohradník ?
Jinak samozřejmě,ustajovatelka má vždycky pravdu .
Držím palce,ať seženete vyhovující a patřičně černou .
Já myslím, že průhled nesnižují žádné masky ani sítě. Zadavatelka si to může vyzkoušet.
napsal(a):
Já myslím, že průhled nesnižují žádné masky ani sítě. Zadavatelka si to může vyzkoušet.
No jsou masky, přes které je vidět prd a masky přes které je vidět dobře. Ale je to hustotou síťoviny, ne barvou.
Shires jsem taky pokukovala, vypadají velmi dobře. Chtěla jsem také s velkým místem pro oči a Shiresky opravdu vypadají fajn, s těmi dvěma švy.
Po Ultrashieldce co jsme měli dvě sezony (a měli bychom dál, trvanlivá, ale ležela blíž očím, zůstává jako nouzová) jsem nakonec šla do Ramba. Má UV, má obruč na oči, ale teda černá není, takže pro zadavatelku bohužel.
Černá s obručí je waldhausenka, ta zase není UV.
napsal(a):
Já zkoušela skrz Farnamku světlou ,koukat.No ,nevím.Dokud jsem koukala rovně ,tak jakž takž .Ale jak jsem hnula hlavou ,tak v tu ránu souvislá plocha,vlákna se slila a nic jsem neviděla
Možná to bude tím,že mám ještě brýle dioptrické,tak nevidím nic moc ani normálně,natož se síťkou

koně
napsal(a):
Já zkoušela skrz Farnamku světlou ,koukat.No ,nevím.Dokud jsem koukala rovně ,tak jakž takž .Ale jak jsem hnula hlavou ,tak v tu ránu souvislá plocha,vlákna se slila a nic jsem neviděla
Možná to bude tím,že mám ještě brýle dioptrické,tak nevidím nic moc ani normálně,natož se síťkou
Já, teda můj první kůň s maskou i jezdil (jinak projevoval diskomfort, mírný HS) a nevydalo to, že je ve vidění nějak omezen.
napsal(a):
Zadavatelka si kupodivu vyzkoušela, skutečně díky za přínosný tip. Nikde jsem nenapsala, že s tím názorem souhlasím, jen, že je to požadavek, který respektuji, opravdu mi to nepřijde jako tak strašlivé omezení, abych kvůli tomu zavrhla dobře dostupné, velmi kompetentně vedené ustájení s obrovskou pastvinou a ochotným personálem, kde nebyl problém s péčí o koně ani když jsem byla půl roku pracovně v zahraničí.
Čiernu sieťovinu má HKM maska, čo je lacná kópia Rambo masky a má výstuž nad očami.
Mojim koňom iná ako Rambo maska nikdy nesedela, mali to vždy tak 1 mm od oka pri iných, to je pre mňa neprípustné. V tejto maske sme sa bežne vracali po tme domov, aj po lese, tma ako v pérdeli a kone v nej normálne kráčali a klusali, dokonca aj kobyla, čo už mala to videnie redukované kvôli mesačke.
Sieťovinu má však takú kozmicky striebornú.
Horsana
napsal(a):
Čiernu sieťovinu má HKM maska, čo je lacná kópia Rambo masky a má výstuž nad očami.
Mojim koňom iná ako Rambo maska nikdy nesedela, mali to vždy tak 1 mm od oka pri iných, to je pre mňa neprípustné. V tejto maske sme sa bežne vracali po tme domov, aj po lese, tma ako v pérdeli a kone v nej normálne kráčali a klusali, dokonca aj kobyla, čo už mala to videnie redukované kvôli mesačke.
Sieťovinu má však takú kozmicky striebornú.
Tak já Rambo zase doporučit vůbec nemůžu, ale pravda, moji koně jsou hračičkové a masky jsou vítaným zpestřením jinak evidentně nudného života na pastvě.
Takže masky Rambo nám vydržely cca dva týdny, a to jsem pro oba dva nakoupila sadu tří kusů - v dobré víře, že dobré reference mi zajistí klid na celou sezónu. Roztrhali si je (a jsou samozřejmě neopravitelné) a nejhorší bylo, že na jedné masce (z celkem šesti kusů) se jim u mlaďocha nějak podařilo zdeformovat i tu výztuhu, která by měla zajistit, aby se maska nedostala k očím... Když jsem to viděla, málem mě kleplo
Jinak požadavek zadavatelčiny ustajovatelky není úplně neobvyklý. Naše ustajovatelka zase nesnáší klasické Bucas Buzz-off masky s tím, že přes hustou síťovinu koně špatně vidí a ničí ohradníky. Za mě to samozřejmě pravda není, ale přesně jako zadavatelka - jinak mi stáj vyhovuje, takže se pokouším přizpůsobit.
deauville
napsal(a):
Tak já Rambo zase doporučit vůbec nemůžu, ale pravda, moji koně jsou hračičkové a masky jsou vítaným zpestřením jinak evidentně nudného života na pastvě.
Takže masky Rambo nám vydržely cca dva týdny, a to jsem pro oba dva nakoupila sadu tří kusů - v dobré víře, že dobré reference mi zajistí klid na celou sezónu. Roztrhali si je (a jsou samozřejmě neopravitelné) a nejhorší bylo, že na jedné masce (z celkem šesti kusů) se jim u mlaďocha nějak podařilo zdeformovat i tu výztuhu, která by měla zajistit, aby se maska nedostala k očím... Když jsem to viděla, málem mě kleplo
To poteší :D
Mne vydržala jedna, čo bola na kobyle-šéfke cez 6 rokov, raz bolo potrebné zašiť ucho, inak aj na zvyšku koní no problem, hucul asi tri krát za tie roky dal z valacha masku dolu, inak nič, všetko držalo.
Asi by som mala tú masku doteraz, ale zle som ju na zimu uskladnila a myši si tam urobili hniezdo, tak som ju vyhodila.