Šmajdalf

XXX.XXX.94.135
Ahoj,poradil by prosím někdo se založením nové stáje?Respektive pastevního ustájení na pronajmuté louce mimo městskou zástavbu.
1) Zaregistrovat hospodářství pro ústřední evidenci (ÚE) u Českomoravské společnosti chovatelů, a.s. (ČMSCH) - podrobnosti na www.cmsch.cz Platí to i pro louku, která je v pronájmu a je mimo zástavbu.
2) Z ÚE pak dostanete pokyny pro vedení evidence a potřebné tiskopisy. Pokyny najdete též na výše zmíněném webu nebo na webu ÚE - www.uek.cz
3) Koně přítomné na hospodářství se zapisují do Registru koní v hospodářství (sešit A a B) nebo lze též vést na Portále farmáře - podrobnosti hledejte opět na výše uvedených webech.
Ať Vám koně jdou
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jejda
napsal(a):
1) Zaregistrovat hospodářství pro ústřední evidenci (ÚE) u Českomoravské společnosti chovatelů, a.s. (ČMSCH) - podrobnosti na www.cmsch.cz Platí to i pro louku, která je v pronájmu a je mimo zástavbu.
2) Z ÚE pak dostanete pokyny pro vedení evidence a potřebné tiskopisy. Pokyny najdete též na výše zmíněném webu nebo na webu ÚE - www.uek.cz
3) Koně přítomné na hospodářství se zapisují do Registru koní v hospodářství (sešit A a B) nebo lze též vést na Portále farmáře - podrobnosti hledejte opět na výše uvedených webech.
Ať Vám koně jdou
+ mít zajištěné krmení, vodu, přístřešek, ohrady, elektriku, kydání, ... co mě tak rychle napadlo.
Když všechny úřední věci vyřešeny,
Tak první je už třeba jen ohradit danou louku... A že ani to není úředně žádná sranda, protože ti lidi tam, to sou snad zástupci Bos Taurus...
Kamarádce už se stalo, že jí madam úřednice zamítla ohrazení dřevěnými kůly, protože se to musí zatlouct do země a tím pádem je to pevná stavba.
Řešit přístřešek už se jí, s danou paní, ani nechtělo....
Uživatel s deaktivovaným účtem

lenacia
napsal(a):
Když všechny úřední věci vyřešeny,
Tak první je už třeba jen ohradit danou louku... A že ani to není úředně žádná sranda, protože ti lidi tam, to sou snad zástupci Bos Taurus...
Kamarádce už se stalo, že jí madam úřednice zamítla ohrazení dřevěnými kůly, protože se to musí zatlouct do země a tím pádem je to pevná stavba.
Řešit přístřešek už se jí, s danou paní, ani nechtělo....
Neurážejte. Kráva je tvor inteligentní.
Šmajdalf

XXX.XXX.94.135
kallisto
napsal(a):
Jako technicky, co musíte vybudovat a zajistit pro vlastní provoz, nebo administrativně a právně?
Jo špatně jsem to napsal.Jde mi spíše o administrativní a právní záležitosti a o osobní zkušenost.Mám obavy abych nedopadl jak píše lenacia.