Založení nové stáje

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Šmajdalf

25.7.2022 10:36
Šmajdalf

XXX.XXX.94.135

Ahoj,poradil by prosím někdo se založením nové stáje?Respektive pastevního ustájení na pronajmuté louce mimo městskou zástavbu.

25.7.2022 11:02
kallisto

XXX.XXX.217.242

Jako technicky, co musíte vybudovat a zajistit pro vlastní provoz, nebo administrativně a právně?

25.7.2022 12:57
Jejda

XXX.XXX.91.129

1) Zaregistrovat hospodářství pro ústřední evidenci (ÚE) u Českomoravské společnosti chovatelů, a.s. (ČMSCH) - podrobnosti na www.cmsch.cz Platí to i pro louku, která je v pronájmu a je mimo zástavbu.
2) Z ÚE pak dostanete pokyny pro vedení evidence a potřebné tiskopisy. Pokyny najdete též na výše zmíněném webu nebo na webu ÚE - www.uek.cz
3) Koně přítomné na hospodářství se zapisují do Registru koní v hospodářství (sešit A a B) nebo lze též vést na Portále farmáře - podrobnosti hledejte opět na výše uvedených webech.
Ať Vám koně jdou

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.7.2022 13:38

Jejda napsal(a):
1) Zaregistrovat hospodářství pro ústřední evidenci (ÚE) u Českomoravské společnosti chovatelů, a.s. (ČMSCH) - podrobnosti na www.cmsch.cz Platí to i pro louku, která je v pronájmu a je mimo zástavbu.
2) Z ÚE pak dostanete pokyny pro vedení evidence a potřebné tiskopisy. Pokyny najdete též na výše zmíněném webu nebo na webu ÚE - www.uek.cz
3) Koně přítomné na hospodářství se zapisují do Registru koní v hospodářství (sešit A a B) nebo lze též vést na Portále farmáře - podrobnosti hledejte opět na výše uvedených webech.
Ať Vám koně jdou

+ mít zajištěné krmení, vodu, přístřešek, ohrady, elektriku, kydání, ... co mě tak rychle napadlo.

25.7.2022 13:41
kallisto

XXX.XXX.217.242

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
+ mít zajištěné krmení, vodu, přístřešek, ohrady, elektriku, kydání, ... co mě tak rychle napadlo.

A živnost a účto a pojistku, pokud bude ustajovat a odvoz hnoje a techniku a veterináře a záskok na dobu nemoci...

25.7.2022 14:46
lenacia

XXX.XXX.173.255

Když všechny úřední věci vyřešeny,
Tak první je už třeba jen ohradit danou louku... A že ani to není úředně žádná sranda, protože ti lidi tam, to sou snad zástupci Bos Taurus...
Kamarádce už se stalo, že jí madam úřednice zamítla ohrazení dřevěnými kůly, protože se to musí zatlouct do země a tím pádem je to pevná stavba.
Řešit přístřešek už se jí, s danou paní, ani nechtělo....

25.7.2022 15:30

lenacia napsal(a):
Když všechny úřední věci vyřešeny,
Tak první je už třeba jen ohradit danou louku... A že ani to není úředně žádná sranda, protože ti lidi tam, to sou snad zástupci Bos Taurus...
Kamarádce už se stalo, že jí madam úřednice zamítla ohrazení dřevěnými kůly, protože se to musí zatlouct do země a tím pádem je to pevná stavba.
Řešit přístřešek už se jí, s danou paní, ani nechtělo....

Neurážejte. Kráva je tvor inteligentní.

Šmajdalf

25.7.2022 20:00
Šmajdalf

XXX.XXX.94.135

kallisto napsal(a):
Jako technicky, co musíte vybudovat a zajistit pro vlastní provoz, nebo administrativně a právně?

Jo špatně jsem to napsal.Jde mi spíše o administrativní a právní záležitosti a o osobní zkušenost.Mám obavy abych nedopadl jak píše lenacia.

Přidejte reakci

Přidat smajlík