Dobrý den, jedná se mi o kobylku haflinga s PP. Má 18 let. Nikdy prý hříbě neměla. Myslíte, že je myslitelné, aby teď měla první hříbě nebo je to mimo?
Zároveň bych se chtěla zeptat, prý má "podrážděnou průdušnici", občas zakasle. Dá se to označit za dušnost nebo to může být tím, že jsou kolem pole a vinice a ty se stříkají?
Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

Martas123
napsal(a):
Dobrý den, jedná se mi o kobylku haflinga s PP. Má 18 let. Nikdy prý hříbě neměla. Myslíte, že je myslitelné, aby teď měla první hříbě nebo je to mimo?
Zároveň bych se chtěla zeptat, prý má "podrážděnou průdušnici", občas zakasle. Dá se to označit za dušnost nebo to může být tím, že jsou kolem pole a vinice a ty se stříkají?
Děkuji
Viz lenacia. Kamarádka poprvé připouštěla také v 18 letech. A taky si pozvala repro veta. A má 2 nyní už valachy.
Martas123
napsal(a):
Děkuji
Proč ji chcete připouštět?
Uživatel s deaktivovaným účtem

O dušnosti si můžete něco přečíst, ale ne, pokud má podrážděnou průdušnici, nejedná se o dušnost. Nicméně záleží na tom, jak tahle diagnoza byla určená, zda se jí dá věřit. Kašlání v reakci na postřiky být určitě může, ale hledala bych ji v přímé reakci na kontakt s chemikálií, takže by se muselo ukázat, že kobyla kašle pouze v době, kdy se plochy ošetřují. Jinak je mnoho důvodů, proč občas zakašlat.