Dvouletá kobylka - další růst

Hafling
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.8.2022 21:38
Martas123

XXX.XXX.95.171

Dobrý den, kobylka haflinga, ve dvou letech má 135 cm. Podle tabulek by už prakticky neměla růst, měla prý menší rodiče, ale jaký názor na to máte vy? Je ještě možnost, že se vytáhne a případně na kolik? Děkuji

9.8.2022 22:46
Dotaz

XXX.XXX.110.178

A jak velcí jsou ti rodiče? Jinak na nějaký zásadní výškový přírůstek bych nesázela.

10.8.2022 06:39
Martas123

XXX.XXX.17.14

To právě aktuální majitelka neví. Nejednalo by se o velký přírůstek, ale je pravdou, že kdyby měla alespoň 145 bylo by to lepší :D
Kdybych věděla výšku rodičů, odvodim si to. Prý byli "menší". To je vše, co vím :/

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.8.2022 07:12

Tak snad má rodiče uvedeny v průkaze původu, a jejich míry jsou nejspíš dohledatelné na svazu?

Neregistrovaný uživatel

10.8.2022 09:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.19.154

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak snad má rodiče uvedeny v průkaze původu, a jejich míry jsou nejspíš dohledatelné na svazu?

Bude to samodomo hafl

JanaJanaJanaJana

10.8.2022 10:12
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

Co to je za tabulky :D

Tenhle tip koní roste do šesti sedmi let.

Co znamená "měla prý menší rodiče"? Ten kůň by měl být papíry, rodiče by měli být dohledatelní v centrální registru koní a tam jsou uvedené i jejich míry.

10.8.2022 11:00

Jana: hádám, že "prakticky neměla růst" se myslí, že do výšky už to moc neposkočí. Ve srovnání s růstem od narození do dvou let. Tazatelka jistě nemyslela plnou osifikaci růstových zón.

10.8.2022 11:08
Martas123

XXX.XXX.11.112

Určitě jsem myslela růst do výšky. Samozřejmě znám vývoj kostry :)
Kobylka je prý ze špatných podmínek, rodiče viděla majitelka jen "z rychlíku" a kobylka má udělaný doklady dodatečně. Bez původu, bez rodičů. Pouze jsme přemýšleli o tom, jestli ještě do výšky poroste nebo ne. Pokud bych znala výšku rodičů, tak je to jasné.
Děkuji moc, asi chápu, že je to věštění z koule a spíš "se uvidí"

10.8.2022 11:22

Tohle je fakt těžko říct, moje kobylka mezi druhým a třetím rokem (teď jsou jí 3 roky a 4 měsíce) povyrostla fakt ještě hodně a stále roste. Je to pozdní plemeno, řekla bych, že haflinger taky. Její otec je velikosti pony, ale všichni potomci po něm jsou velmi narostlí, takže má zřejmě nějaký gen působící na růst, ačkoliv u něj samotného se neprojevil.

10.8.2022 11:55

Tam na to pak může mít velký vliv i kvalita výživy u původních majitelů, podle toho, jak dlouho u nich byla. Takže fakt na tu kouli.

10.8.2022 16:19
evcusik

XXX.XXX.4.95

Pokud mám nějaké nároky na zvíře, tak bych nehledala u majitele bezpuvodoveho zvířete.

V opačném případě, tzn je mi to jedno, kupte. Ale záruky nemáte. Očekávala bych jednotky centimetrů do výšky.

U mě by už byla varovná kontrolka koupě takového zvířete, když nejsou ok papíry (museli se dodelavat), jak vypadala ta péče dosud. Ona je pro pozdější stav věcí docela podstatná.

10.8.2022 16:22
Martas123

XXX.XXX.94.39

Děkuji mockrát za názor. I pro mne je to již spíše nezajímavé, i když ze začátku nad tím člověk i přemýšlel. Děkuji

11.8.2022 22:00

JanaJanaJanaJana napsal(a):
Co to je za tabulky :D

Tenhle tip koní roste do šesti sedmi let.

Co znamená "měla prý menší rodiče"? Ten kůň by měl být papíry, rodiče by měli být dohledatelní v centrální registru koní a tam jsou uvedené i jejich míry.

Prosím, typ koně. Tipovat můžu sportku.

JanaJanaJanaJana

12.8.2022 09:05
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Prosím, typ koně. Tipovat můžu sportku.

Díky za upozornění, chybička se vloudí, jsem losos :D

Přidejte reakci

Přidat smajlík