Jak naučit kobylu přeskoky?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.8.2022 11:28

Dobrý den, jak mám naučit Kobylu 18 let přeskoky?

13.8.2022 13:28
koně

XXX.XXX.174.63

Jestli umí nacválat na správnou nohu a jinak je patřičně naježděná ,pak bych začala při změně směru na diagonále.Uděláte ze cvalu přechod do nižšího ruchu, a nacváláte z něj ,na druhou nohu. Časem bude "mezikroků" méně a méně ,ale chce to souvisle propracovávat
Ideál je ,když vy si na koni,který přeskoky umí, i jedna jedna , vyzkoušíte patřičný pohyb.Abyste věděla ,jak kobyle naznačit a co očekávat.
A taky ze země by na vás měl koukat někdo,kdo vidí a umí poradit

13.8.2022 14:22
evcusik

XXX.XXX.4.95

Nějakou drezurní přípravu vy a kobyla máte? Nebo to chcete naučit protože to nějak hezky vypadá?

Také začínám na diagonále. Jako koně. Ale že bych si vytáhla koně z vyjížděk a hned na první jízdárně to po něm chtěla to je fakt náročné pro kone. A pokud se trošku jizdarenske/drezurní práci věnujete, tak vám musí být jasné jak k tomu dojít.

13.8.2022 16:36

koně napsal(a):
Jestli umí nacválat na správnou nohu a jinak je patřičně naježděná ,pak bych začala při změně směru na diagonále.Uděláte ze cvalu přechod do nižšího ruchu, a nacváláte z něj ,na druhou nohu. Časem bude "mezikroků" méně a méně ,ale chce to souvisle propracovávat
Ideál je ,když vy si na koni,který přeskoky umí, i jedna jedna , vyzkoušíte patřičný pohyb.Abyste věděla ,jak kobyle naznačit a co očekávat.
A taky ze země by na vás měl koukat někdo,kdo vidí a umí poradit

....ruch je tempo chodu...

13.8.2022 20:45
koně

XXX.XXX.174.63

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
....ruch je tempo chodu...

Máte pravdu.Ovšem jestli zadavatelka dokáže zaskočit na správnou nohu a ví co je diagonála,pravděpodobně si přeloží,že má zpomalit
Jak píše Evcusík ,kdyby věděla ,o co jde a měla kobylu už do nějaké úrovně naježděnou ,nebude se tady ptát

13.8.2022 21:16

koně napsal(a):
Máte pravdu.Ovšem jestli zadavatelka dokáže zaskočit na správnou nohu a ví co je diagonála,pravděpodobně si přeloží,že má zpomalit
Jak píše Evcusík ,kdyby věděla ,o co jde a měla kobylu už do nějaké úrovně naježděnou ,nebude se tady ptát

já vím, ale tak nějak jsem si nemohla pomoct, mě se to taky stává , jý zadavatelce chtěla původně napsat, tak ať řekne "strejdovi," aby jí to vysvětlil....ale pak jsem to spolkla, ale u vás jsem si to už neodpustila , pardon.
https://www.jezdci.cz/clanky/filip-minarik-pohltila-me-drezura-ale-tezim-i-z-dostihove-minulosti/

13.8.2022 21:33
koně

XXX.XXX.174.63

já vím, ale tak nějak jsem si nemohla pomoct, mě se to taky stává , jý zadavatelce chtěla původně napsat, tak ať řekne "strejdovi," aby jí to vysvětlil....ale pak jsem to spolkla, ale u vás jsem si to už neodpustila , pardon.
https://www.jezdci.cz/clanky/filip-minarik-pohltila-me-drezura-ale-tezim-i-z-dostihove-minulosti/

Já původně chtěla zmínit majora Dobeše,ale nějak nevím,jestli by byl zájem o čtení ,natož jestli by popis pochopila
A ten by určitě použil správný výraz

13.8.2022 21:52

První by jste si měla zjistit kdo je či příbuzný až potom poučovat. Opravdu to není můj strýc ani nikdo příbuzný😌

13.8.2022 21:57

První by jste si měla zjistit kdo je či příbuzný až potom poučovat. Opravdu to není můj strýc ani nikdo příbuzný😌

dyť my to všichni víme..... proto slovo strýc bylo v uvozovkách, bystrý pochopí
Edit: ale nebojte to bude věkem , taky získáte jiný pohled na věc, časem, nebo se může i stát, že nikdy
A aby jsme neklábosily od tématu, tady je něco, co popisuje Koně , na tom kanálu může najít i další videa k zadání
https://www.youtube.com/watch?v=AntstYzHWRk&list=PLAUOl75Tn5atzXwK7fmuhUVGhr6I3KHfn

21.8.2022 10:41

Dobrý den, jak mám naučit Kobylu 18 let přeskoky?

S pomocí trenéra.

Téma je uzamčeno, není možné vkládat odpovědi.