Nakrájet na kolečka a tadááá :) úspěch zaručen, cena příznivá, dostupnost široká.
Váš kůň vás bude MILOVAT!
Dotaz
napsal(a):
Je to teda obilí, ale kamarádka dává tvrdý chleba nakrájený na drobné kostičky (velikost asi jako kostky cukru) a taky to má docela úspěch.
taky dělám. Tvrdý chléb na kostičky, rohlíky krájím na kolečka...
Samozřejmě mrkve taky jedeme. Stejně tak jablka....
Pokud jde o recept. Ovesné vločky, půlku sem pomlla v mixéru, nastrouhala najemno mrkve, všechno splácala dohromad a dala péct na 180.
Koním chutnalo, ale rychle se kazily a plesnivěly, na malé množtívmi to přijde zbytečně moc práce na velké se pak musí ty pamlsky hrnut denno denně aby byly pryč dokud sou dobrý.
lenacia
napsal(a):
taky dělám. Tvrdý chléb na kostičky, rohlíky krájím na kolečka...
Samozřejmě mrkve taky jedeme. Stejně tak jablka....
Pokud jde o recept. Ovesné vločky, půlku sem pomlla v mixéru, nastrouhala najemno mrkve, všechno splácala dohromad a dala péct na 180.
Koním chutnalo, ale rychle se kazily a plesnivěly, na malé množtívmi to přijde zbytečně moc práce na velké se pak musí ty pamlsky hrnut denno denně aby byly pryč dokud sou dobrý.
A jsme zpátky u toho, že mrkev na kolečka (zbytek se prostě bez obav vysype do kyblíku s krmením a je klid).
Taky se dá takhle použít i řepa a omezeně i jiná kořenová zelenina. Ale ne každý má přístup ke krmné řepě a červená ne každému koni chutná. Cukrovka je super chutná, ale tam to zase jde snadno přehnat. Zlatá mrkev...
Pipilota
napsal(a):
A jsme zpátky u toho, že mrkev na kolečka (zbytek se prostě bez obav vysype do kyblíku s krmením a je klid).
Taky se dá takhle použít i řepa a omezeně i jiná kořenová zelenina. Ale ne každý má přístup ke krmné řepě a červená ne každému koni chutná. Cukrovka je super chutná, ale tam to zase jde snadno přehnat. Zlatá mrkev...
já mám mrkev nejraději...
Ale slečna se ptala i na recept...
lenacia
napsal(a):
Jinak sem třeba zjistila. Že mladému nechutnají jablíčka
Mrkev chroupne. Malý kousky chleba vyloudí ale ke kousku jablíčka čuchne a nic.
Chuťové preference se mění s věkem. Třeba je na něj jablko kyselé v porovnání s mateřským mlékem a přijde mu na chuť až příští rok.
Moje stará ponice dříve nežrala červenou řepu a celer. Časem tomu přišla na chuť. Ale mrkev je jasná stálice.
lenacia
napsal(a):
Jinak sem třeba zjistila. Že mladému nechutnají jablíčka
Mrkev chroupne. Malý kousky chleba vyloudí ale ke kousku jablíčka čuchne a nic.
Mám úplně stejný problém u malé ponice..nikdy jsem nezažila,aby kůň nechtěl jablíčko..tahle malá mě vyvedla z omylu...kousne,zatváří se kysele a mám.si to strčit někam..ani na malé kousky nakrajené v kyblíku to nesní..ale hrušky,to je jiná