Týna164

XXX.XXX.51.249
Chtěla bych se zeptat co je to conchi u westernového sedla? (Např. Conchi 22cm)
Je to concho.[končo]
Jedná se o obvykle kulatý plíšek z kovu stříbrné či zlaté barvy.
Číslice např. 22 je průměr plíšku v milimetrech
Jedná se primárně o ozdobu sedla, ale šroubek, na jehož konci je concho umístěné může držet dohromady některé části westernového sedla
U uzdečky concha můžou držet udidlo a spojovat čelenku nátylník a podhrdelník.
lenacia
napsal(a):
Je to concho.[končo]
Jedná se o obvykle kulatý plíšek z kovu stříbrné či zlaté barvy.
Číslice např. 22 je průměr plíšku v milimetrech
Jedná se primárně o ozdobu sedla, ale šroubek, na jehož konci je concho umístěné může držet dohromady některé části westernového sedla
U uzdečky concha můžou držet udidlo a spojovat čelenku nátylník a podhrdelník.
Tazatelka se ale ptala na rozměr ,mezi cochas -22cm.To co jí píšete ,je sice hezké ,ale totální blábol(kromě toho ,že se používá jako ozdoba ,aby nebyl vidět šroubek)
Týna164
napsal(a):
Chtěla bych se zeptat co je to conchi u westernového sedla? (Např. Conchi 22cm)
Označuje se tak rozměr gullet,nebo chcete li - přední komory.Mezi dvěma (jak to nazvala slečna -kulatými plíšky) podotýkám ,že VNITŘNÍ -tak jak je na obrázku č.1 ,nikoli vnější ,což si 90% lidí neustále plete.Ovšem i pokud se tato vzdálenost ,změří dobře ,je třeba vzít do úvahy další aspekty (rozevření a úhel bars ).Jinak conco je nejen ozdobný ,ale i účelný prvek westernových sedel a vybavení.
Uživatel s deaktivovaným účtem

A podle mě jsou obě odpovědi v pořádku a platné.
Kdo má z dotazu tazatelky vytušit, zda neudělala chybu v jednotce.
22 cm mezi konči - to je doslova na mamuta, ne? Setkali jste se někdo s takovým rozměrem v praxi? Nebo je to tím, že to někdo měří fakt zvnějšku ?
napsal(a):
A podle mě jsou obě odpovědi v pořádku a platné.
Kdo má z dotazu tazatelky vytušit, zda neudělala chybu v jednotce.
22 cm mezi konči - to je doslova na mamuta, ne? Setkali jste se někdo s takovým rozměrem v praxi? Nebo je to tím, že to někdo měří fakt zvnějšku ?
Jo, já to měla u sedla co jsem měla od sedláře na míru, mám v sezóně buřtika a ne koně 🤣
A opravdu měřeno vnitřkem. Sedlo jsem pak prodala známé na chladase.

Tyjo, děkuji za rozšíření obzorů :-)