Uživatel s deaktivovaným účtem

Ahoj, v sobotu jedu svoje první hobbíky a začínám být trochu nervózní. Teprve nedávno se mi začalo dařit jet trasu parkuru bez chyby. Chtěla bych se zeptat, jestli je plánek parkuru vyvěšený někde den předem nebo až na závodech? Kolik tak případně budeme mít času na zapamatování? No a další věc- jsem přihlášena na závod - Dvoufázové skákání 80/90cm, hobby do 80 cm, obtížnost ZZ... Mám to tedy pochopit tak, že tam těch 90 cm ani moc nebude nebo kolik se jich tam tak vyskytuje? Děkuji moc.
http://www.cjf.cz/files/stranky/dokumenty/pravidla/skokova-pravidla/2022/Skoky_2022_20220401_FINAL.pdf
Plán parkuru musí být vyvěšen minimálně půl hodiny dopředu.
Doporučuji si nastudovat pravidla, je smutné že ti trenér neřekne vůbec jaké soutěže pojedeš. Doporučuji ti si pročíst pravidla viz výše, jsou tam popsané i soutěže, které pojedeš.
Dvoufázové znamená, že první půlka parkuru je 80cm a druhá 90cm. Pokud projedeš první půlku bez chyby, pokračuješ na tu 90cm. Mezi jednotlivými fázemi 80/90 se nezastavuje, pokud jedeš "čistě" pokračuješ hned plynule dál, bez přerušení.
ČLÁNEK 274: DVOUFÁZOVÉ SKÁKÁNÍ
1.1. Tato soutěž se skládá ze dvou fází, které soutěžící absolvuje bez přerušení. Rychlost obou fází je buď
stejná, nebo rozdílná. Cílová čára prvé fáze je totožná se startovní čarou druhé fáze.
1.2. První fáze se skládá ze 7 až 9 překážek s možností kombinací. Druhá fáze se skládá ze 4 až 6 překážek,
které mohou zahrnovat jednu jednoduchou kombinaci.
1.3. Soutěžící, kteří obdrželi v první fázi trestné body, jsou zastaveni zvoncem po překonání poslední překážky
anebo po uplynutí stanoveného času pro první fázi po projetí cílové čáry. Po projetí cílové čáry prvé fáze
se musí zastavit čas.
1.4. Soutěžící, kteří v první fázi nebyli penalizováni, pokračují v parkuru, který je ukončen projetím cílové čáry
druhé fáze.
ČLÁNEK 269: SOUTĚŽ SE STUPŇOVANOU OBTÍŽNOST
1. Soutěž se koná na šest, osm nebo deset překážek, jejichž obtížnost se postupně zvyšuje. Kombinace
překážek nejsou povoleny. Zvýšení obtížnost se nedosahuje jen výškou a šířkou překážek, ale také
obtížnou trasou.
Parkur do 80cm bývá (protože to je takový pro začátečníky) postaven velmi jednoduše a na 80cm výšce bývá posledních pár skoků, stupňuje se to postupně.

Slečna asi jede jen jednu soutěž a dala nám sem celý popis té soutěže.
Janis: Pokud je to tak, tak si článku 269 nemusíte všímat, platí popis pro dvoustupňové skákání.
A trenér je opravdu vtipný, že s vámi neprobere, na co vás přihlašuje. No tedy pokud máte trenéra.

Děkuji moc za info. Ano, mám trenérku, bohužel mi to ještě nevysvětlila a vidím, že jsem tam prihlášená. Probíraly jsme to jen zběžně a že prý jsou to 80 cm hobbíky a že mě tam přihlásí. Uvidím se s ní ještě za pár dní, ale chci si už předtím srovnat v hlavě, do čeho jdu. Ono je to takové složité s ní... Ale to je jiná kapitola..
Ona je to jedna soutěž a já to právě z popisu nechápu. Je tam velký nadpis dvoufázové skákání 80/90 a u popisu a charakteristiky soutěže je - obtížnost ZZ, Hobby 80 cm, hobby do 80 cm... Vše malým písmem a popsané pod tou jednou soutěží. Proto jsem z toho jelen... Míchá se tam vše dohromady..

Tady jsem to zkopirovala, je to v rámci jedné kolonky:
02_ Skoková soutěž HOBBY dvoufázové skákání 80/90 cm „O cenu Zahradnictví Mašek
Hobby do 80 cm 274.1.5.3 - Obě fáze na čas / A
03.08.2022
10
Zařazení soutěže: Běžná Startovné:200,00
Druh disciplíny:Hobby Ceny v soutěži: Věcné ceny pro prvních 8 umístěných, floty dle PJS.
Věková kategorie koně:Bez omezeníLimit počtu přihlášených:
Jezdec Věková Kategorie:Bez omezeníČas startu:
Obtížnost:ZZ (80), ZZ (80)
Článek PJS:274.1.5.3 - Obě fáze na čas / A
Poznámka:Čas startu soutěže je pouze orientační. Soutěž bude zahájena po skončení předchozí soutěže.

Pro vás je důležité to
Článek PJS:274.1.5.3 - Obě fáze na čas / A
Tj. že si ve skokových pravidlech najdete příslušný článek pravidel (ten vypsaný výše pro dvoufázové skákání), tam se dozvíte průběh konkrétní soutěže, dále vás eventuálně zajímá tabulka, podle které se hodnotí - zde tabulka hodnocení "A".

napsal(a):
Děkuji moc za info. Ano, mám trenérku, bohužel mi to ještě nevysvětlila a vidím, že jsem tam prihlášená. Probíraly jsme to jen zběžně a že prý jsou to 80 cm hobbíky a že mě tam přihlásí. Uvidím se s ní ještě za pár dní, ale chci si už předtím srovnat v hlavě, do čeho jdu. Ono je to takové složité s ní... Ale to je jiná kapitola..
Ona je to jedna soutěž a já to právě z popisu nechápu. Je tam velký nadpis dvoufázové skákání 80/90 a u popisu a charakteristiky soutěže je - obtížnost ZZ, Hobby 80 cm, hobby do 80 cm... Vše malým písmem a popsané pod tou jednou soutěží. Proto jsem z toho jelen... Míchá se tam vše dohromady..
OT - k čemu taková trenérka? Když vezmu tu svoji, jak všechno prožívá, na jízdárně všechno řeší, na závodech dvojnásob. Protože je to její vizitka, jak má koně a lidi připravené.