Pony jako velký kůň.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.8.2022 11:38
..........

XXX.XXX.18.11

Dobrý den, mám 2 koně co mají v prukazech napsáno velký kůň. Může se pod cjf registrovat jako pony když jejich výška nepřesáhla 148 cm? Mohou se účastnit i mčrp?

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.8.2022 12:11

Ano.
Ano.

Fakt máte někde v průkazu napsáno "velký kůň"?

23.8.2022 12:23
kallisto

XXX.XXX.217.242

Nechte si je přeměřit. S podkovou max 149.

23.8.2022 16:59
Pipilota

XXX.XXX.95.119

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ano.
Ano.

Fakt máte někde v průkazu napsáno "velký kůň"?

Prosím zadavatelku: můžete to vyfotit dát sem? Hodně mě to zaujalo. Možná jste si to jen nějak spletla a je tam jen napsáno teplokrevný typ? Nevadí písněte sem. Děkuji.

23.8.2022 18:23
kallisto

XXX.XXX.36.135

Pipilota napsal(a):
Prosím zadavatelku: můžete to vyfotit dát sem? Hodně mě to zaujalo. Možná jste si to jen nějak spletla a je tam jen napsáno teplokrevný typ? Nevadí písněte sem. Děkuji.

Že by ze dvou teplokrevnych krizovatek co jen nenarostl?

23.8.2022 18:56
..........

XXX.XXX.168.142

Ano jen teplokrevné typ

23.8.2022 19:14

.......... napsal(a):
Ano jen teplokrevné typ

Ale to není totéž co velký kůň. Váš původní dotaz nechápu.

23.8.2022 19:24
koně

XXX.XXX.174.63

.......... napsal(a):
Dobrý den, mám 2 koně co mají v prukazech napsáno velký kůň. Může se pod cjf registrovat jako pony když jejich výška nepřesáhla 148 cm? Mohou se účastnit i mčrp?

Mají li psáno "typ teplokrevný " ,neznamená to automaticky velký kůň
Výšku v kohoutku změříte na pevném podkladu hůlkou ,a pokud mají 148,jak píšete,pak mohou chodit v pony kategoriích .

23.8.2022 20:28
kallisto

XXX.XXX.61.218

koně napsal(a):
Mají li psáno "typ teplokrevný " ,neznamená to automaticky velký kůň
Výšku v kohoutku změříte na pevném podkladu hůlkou ,a pokud mají 148,jak píšete,pak mohou chodit v pony kategoriích .

Tu výšku stejně musí mít na závody ofic změřenou komisařem.
Do osmi let včetně každý rok, účastní-li se závodů.

NÚ: Proces měření pony pro národní závody platný od 1.1.2020
1) Měření kohoutkové výšky hůlkové (dle KVH) je povinné pro všechny pony, kteří žádají o vydání licence ČJF. Míra
KVH se bere v nejvyšším místě kohoutku, tj. hned nad páteřním koncem (většinou) 5. hrudního obratle, který se
najde v případě nutnosti pohmatem před měřením.
2) Majitel pony/odpovědná osoba musí každý rok předložit společně se žádostí o udělení nebo prodloužení licence
pony i potvrzení o KVH pony vystavené dle bodu 3.
3) Měření pony provádí a potvrzení o tom vydává pouze osoba s platnou smlouvou s ČJF (dále jen „měřící komisař“).
Potvrzení je platné po celý kalendářní rok, v němž bylo vydáno
4) Veškeré náklady spojené s měřením pony a potvrzením o něm hradí majitel pony (odpovědná osoba).
5) Naměřená KVH, uvedená v potvrzení, je pro daný rok v tomto jediném období zaznamenána do průkazu pony.
Tuto změnu do průkazu zaznamená na místě měřící komisař.

23.8.2022 20:38
koně

XXX.XXX.174.63

kallisto napsal(a):
Tu výšku stejně musí mít na závody ofic změřenou komisařem.
Do osmi let včetně každý rok, účastní-li se závodů.

NÚ: Proces měření pony pro národní závody platný od 1.1.2020
1) Měření kohoutkové výšky hůlkové (dle KVH) je povinné pro všechny pony, kteří žádají o vydání licence ČJF. Míra
KVH se bere v nejvyšším místě kohoutku, tj. hned nad páteřním koncem (většinou) 5. hrudního obratle, který se
najde v případě nutnosti pohmatem před měřením.
2) Majitel pony/odpovědná osoba musí každý rok předložit společně se žádostí o udělení nebo prodloužení licence
pony i potvrzení o KVH pony vystavené dle bodu 3.
3) Měření pony provádí a potvrzení o tom vydává pouze osoba s platnou smlouvou s ČJF (dále jen „měřící komisař“).
Potvrzení je platné po celý kalendářní rok, v němž bylo vydáno
4) Veškeré náklady spojené s měřením pony a potvrzením o něm hradí majitel pony (odpovědná osoba).
5) Naměřená KVH, uvedená v potvrzení, je pro daný rok v tomto jediném období zaznamenána do průkazu pony.
Tuto změnu do průkazu zaznamená na místě měřící komisař.

Nerozporuji
Ale myslela jsem ,že by zadavatelka měla nejdřív co nejpřesněji zkusit přeměřit doma. Aby se nepřihnala na závody se svým přerostlým teplokrevným skoroponym, a hned jí nevyloučili

23.8.2022 21:13

kallisto napsal(a):
Že by ze dvou teplokrevnych krizovatek co jen nenarostl?

Jo a jedním z nich je 18 letá kobyla, kterou chce naučit přeskoky. A ptá se na licenci a na otěže - na fotu to zrovna na ponyho nevypadá. Trochu se ztrácím.

24.8.2022 07:11

koně napsal(a):
Nerozporuji
Ale myslela jsem ,že by zadavatelka měla nejdřív co nejpřesněji zkusit přeměřit doma. Aby se nepřihnala na závody se svým přerostlým teplokrevným skoroponym, a hned jí nevyloučili

No to právě nemůže. Ještě než ji systém vůbec pustí se přihlásit na nějaké ofi závody (než jí aktivuje licenci), musí být v systému nahraný protokol z měření.

24.8.2022 08:49
..........

XXX.XXX.133.213

Valach má 143 a kobyla 148 změření hulkově

24.8.2022 08:50
..........

XXX.XXX.133.213

Nikdy jsem se na nic takovyho neptala. Tohle je tu můj první příspěvek. Oba koně umí přeskoky tak se nebudu ptát jak to učit

24.8.2022 11:09

.......... napsal(a):
Nikdy jsem se na nic takovyho neptala. Tohle je tu můj první příspěvek. Oba koně umí přeskoky tak se nebudu ptát jak to učit

Zvláštní, uživatel se deaktivoval. Ale měl stejný nick jako vy. Dobře zapamatovatelný. Totéž se stalo na vlákně ohledně licence a otěží.

Přidejte reakci

Přidat smajlík