Evakone

XXX.XXX.224.74
Dobrý den, mám 2 letou klisnu anglického plnokrevníka a potřebovala bych radu o krmný dávce. Klisna je momentálně ustájená v režimu 24/7 a má velký travnatý výběhy. Je dost nenažraná a proto také není úplně nejhubenější, ale zase to není tak hrozné. Na podzim má přejít do boxového ustájení a já potřebuji poradit s krmením. Potřebuji aby trochu zhubla a taky by jsem s ní už chtěla začít nějak pracovat. Děkuji
Co to je "Potřebuji aby trochu zhubla a taky by jsem s ní už chtěla začít nějak pracovat."
Když chcete radu je potřeba zadat co nejpřesnější podklady. Vypovídající fotky, míry a váhy.
Zaujalo mě že je podle Vás tlustá. Jsem z Hané a pastva je tu opravdu výživná (tažáci a poníci se musí omezovat). Ale mladý A1/1 v režimu 24/7 tu tlustý není. Je vemi hezký i bez kýblů příkrmu jádrem, ale ne tlustý. Ono jim dost energie bere že se šťuchají ve stádě, musí se vyrovnat s hmyzem a hlavně s počasím a jeho výkyvy. Je naprosto normální, že na konci pastevní sezóny má kůň trochu pod kůží. ALE od toho jsou vypracovány výživové stupně, aby pomohli tohle vyhodnocovat. A trochu práce je vlastně co? Počítá se s ním do dostihů? Tak tam o tom rozhoduje trenér kterému ho svěříte. Bude mít jiné využití pod sedlem? Tak tam už si asi víc rozhodujete podle stáje kam si koně dáte. A jestli nevíte, tak je k tématu spousta knih - nahlédněte tam. Nebo si zaplaťte výživáře, s tím že mu dáte přesné zadání (kolik práce bude mít atd.)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Evakone
napsal(a):
Dobrý den, mám 2 letou klisnu anglického plnokrevníka a potřebovala bych radu o krmný dávce. Klisna je momentálně ustájená v režimu 24/7 a má velký travnatý výběhy. Je dost nenažraná a proto také není úplně nejhubenější, ale zase to není tak hrozné. Na podzim má přejít do boxového ustájení a já potřebuji poradit s krmením. Potřebuji aby trochu zhubla a taky by jsem s ní už chtěla začít nějak pracovat. Děkuji
Foto? Třeba není tak tlustá, jak si myslíte. A co znamená "trochu s ní začít nějak pracovat"?