Wwjjwjehhdhdhdjjs

XXX.XXX.130.199
(14 let) Dobrý den, chtěla bych se vás zeptat co prostě dělat s koněm, kterého se začínám bát, jedná se o školního koně, pod sedlem je hodný, ale když jde na sedlání hned se začne ohánět a nemá rád přivazování(což je podle mě ale základ) takže se neprivazuje, vždycky když na něj někdo dává sedlo(i klidně podsedlovku) a zapíná podbřišník, tak si zavolá někoho jiného ať tomu koní podrží hlavu za ohlávku, i já byla obětí ale, přišlo mi to strašné nespravedlivé vůči koní, ale nedokázala jsem odporovat, když to říkala i trenérka že ho mám podržet,(udelal mi modřínu od ramene az k loktů, a pak ještě na břiše) dál jsem ale už odporovala, všichni ví jakej ten kůň je a nikdo s tím nic nedělá, a já bohužel nemám takové znalosti s konma, a hlavně tam nejsem od toho aby mě kůň pokousal, a abych ho vychovala. Je možné že má špatně sedící sedlo, ale občas kousne i pri čištění, davani podsedlovky, a špatně přijímá udidlo. Bohužel já můžu jenom koukat..nejspíš
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.172
Dotaz
napsal(a):
Kůň jasně sděluje nepohodu. To vy asi nevyřešíte. Jediné, co můžete udělat, je nejezdit v oddílu, kde koně nemají dobrou péči, kde jedinou reakcí na jejich protest (třeba z bolesti, nepohodlí atd.) je jeho potlačení.
Moje ex kobyla se chovala dost podobně. Nebylo to tim ze by byla bolava. Jen proste po x letech v oddilu mela tezkou alergii na lidi a děti zejména. I když snesla teda úvaz takže tam to šlo aspoň tak. Měla jsem ji relativně chvili ale i za tu dobu se z ni stalo relatovne i mazlive zvire uz ne netecne az nasrane vuci lidem. Stacilo zr ji nikdo moc neprudil a motali jsme se kolem ní jen 2 lidi. A bylo to jak kouzlo.
joo koně z oddílu... tam byla moje kobyla několik let.
Naučila se při dotahování nejen kousat... ale i kopat zadní nohou- a že měla dobrou mušku.
Nemusí to být ani sedlem, vlastně to sedlem ani není...
Je to lidmi... Kteří toho koně podbřišníkem prostě přiškrtí, jelikož postupné pomalé dotahování stojí čas, a tak to fiknou naráz... a přitom tahle poučka o pomalém dotahování je v každé dětské knížečce alá abeceda jezdectví u sedlání....
A ještě si hodí sedlo dopředu aby jim ten podbřišník dosáhl.
Doteď je v tom místě citlivá a při očekávání dotahování hází hlavou- nemusíte ani dotahovat, jen přiložit podbřišník/obřišník/ vodítko...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vy jste platící zákazník, inu si vyžádejte jiného koně. Řekněte, že s touhle kobylou nechcete v boxe pracovat, protože se vám prostě její projevy nelíbí. Toto není standardní chování koně, nic se z toho nenaučíte. Ať si s ní pracují lidé, kterým to nevadí. Vy si třeba nasedlejte jiného koně, a pak můžete jezdit i na téhle.