Pobídky u mladého koně

Irský cob / tinker
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.8.2022 11:31
jezdeniakone

XXX.XXX.58.53

Zdravim, chtela jsem se zeptat
Mam valacha, 3 a pul roku. Venujeme se hlavne prace ze zeme, takze ze zeme pobidky, ustupy atd zvlada a zna naprosto skvele.
Uz mame obsednuto, sedela jsem na nem asi dohromady tak 5x kdy jsem se jenom na chvili posadila a slezla.
Ted posledni dve posezeni jsem se mu snazila vysvetlit pobidku dopredu - rozejit se. Za kazdou cenu mu to nemuzu vysvetlit, pritom ze zeme pobidky zna. Proste stoji a nehodla udelat ani krucek. Nechci ho okopavat ani podobne veci, nepotrebuju mit do budoucna otupeleho a okopaneho kone.
Nevite jak koni tedy vysvetlit pobidku na to, aby se rozesel a udelal par kroku.
Diky, Anna

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.8.2022 11:49

jezdeniakone napsal(a):
Zdravim, chtela jsem se zeptat
Mam valacha, 3 a pul roku. Venujeme se hlavne prace ze zeme, takze ze zeme pobidky, ustupy atd zvlada a zna naprosto skvele.
Uz mame obsednuto, sedela jsem na nem asi dohromady tak 5x kdy jsem se jenom na chvili posadila a slezla.
Ted posledni dve posezeni jsem se mu snazila vysvetlit pobidku dopredu - rozejit se. Za kazdou cenu mu to nemuzu vysvetlit, pritom ze zeme pobidky zna. Proste stoji a nehodla udelat ani krucek. Nechci ho okopavat ani podobne veci, nepotrebuju mit do budoucna otupeleho a okopaneho kone.
Nevite jak koni tedy vysvetlit pobidku na to, aby se rozesel a udelal par kroku.
Diky, Anna

Slovní povely zná? Máte někoho, kdo by ho připobídnul ze země? Nebo koně vodiče?

26.8.2022 12:27

S vodičem.
Přes slovní pobídky.
Přes pobídky bičem, které už zná.
Hodit před koně na zem mrkev, přidat pobídku a pochválit :-)

My se na koních vozili od hříbat ze stáje do výběhu a zpátky, koně byli zvyklí tu trasu ťapat sami (za koňmi), takže tam to šlo tak nějak "samo". Jestli také máte nějakou takovou trasu, kterou chodíte pořád (od výběhu ke kruhovce), může pomoct.

26.8.2022 12:48

Píšete, že pobídku ze země zná - jaká to je pobídka a jak jí převádíte do toho sedla?

26.8.2022 13:05
jezdeniakone

XXX.XXX.58.53

Ze zeme funguje spise na tlak, ale i slovni povely zna.
Ano, mam moznost si sehnat vodice

27.8.2022 20:01
evcusik

XXX.XXX.46.54

Přenést pobídky ze země do sedla. Vodící kůň ideál. Paalman (Skokové ježdění) má hezký vysvětlené pomůcky a pobídky pro mladého zeleného koně.

Malá štiplavá poznámka, proč prijezdujete koně, když si neumíte poradit s totálním základem a banalitou? Od čeho existují trenéři?!

29.8.2022 07:17

Kupodivu na fejsbůku vám poradili úplně totéž

Přidejte reakci

Přidat smajlík