Zdravim, chtela jsem se zeptat
Mam valacha, 3 a pul roku. Venujeme se hlavne prace ze zeme, takze ze zeme pobidky, ustupy atd zvlada a zna naprosto skvele.
Uz mame obsednuto, sedela jsem na nem asi dohromady tak 5x kdy jsem se jenom na chvili posadila a slezla.
Ted posledni dve posezeni jsem se mu snazila vysvetlit pobidku dopredu - rozejit se. Za kazdou cenu mu to nemuzu vysvetlit, pritom ze zeme pobidky zna. Proste stoji a nehodla udelat ani krucek. Nechci ho okopavat ani podobne veci, nepotrebuju mit do budoucna otupeleho a okopaneho kone.
Nevite jak koni tedy vysvetlit pobidku na to, aby se rozesel a udelal par kroku.
Diky, Anna
Uživatel s deaktivovaným účtem

jezdeniakone
napsal(a):
Zdravim, chtela jsem se zeptat
Mam valacha, 3 a pul roku. Venujeme se hlavne prace ze zeme, takze ze zeme pobidky, ustupy atd zvlada a zna naprosto skvele.
Uz mame obsednuto, sedela jsem na nem asi dohromady tak 5x kdy jsem se jenom na chvili posadila a slezla.
Ted posledni dve posezeni jsem se mu snazila vysvetlit pobidku dopredu - rozejit se. Za kazdou cenu mu to nemuzu vysvetlit, pritom ze zeme pobidky zna. Proste stoji a nehodla udelat ani krucek. Nechci ho okopavat ani podobne veci, nepotrebuju mit do budoucna otupeleho a okopaneho kone.
Nevite jak koni tedy vysvetlit pobidku na to, aby se rozesel a udelal par kroku.
Diky, Anna
Slovní povely zná? Máte někoho, kdo by ho připobídnul ze země? Nebo koně vodiče?

S vodičem.
Přes slovní pobídky.
Přes pobídky bičem, které už zná.
Hodit před koně na zem mrkev, přidat pobídku a pochválit :-)
My se na koních vozili od hříbat ze stáje do výběhu a zpátky, koně byli zvyklí tu trasu ťapat sami (za koňmi), takže tam to šlo tak nějak "samo". Jestli také máte nějakou takovou trasu, kterou chodíte pořád (od výběhu ke kruhovce), může pomoct.

Píšete, že pobídku ze země zná - jaká to je pobídka a jak jí převádíte do toho sedla?

Kupodivu na fejsbůku vám poradili úplně totéž