Petrušina

XXX.XXX.223.194
Ahojte všichni, kupuji si nového koně a1/1, 8 letý valach, zdravotně i povaha super. Strouhá si ale zadními nohami o klouby nad spěnkou. Nemám s tím vůbec zkušenosti. U koní jsem 25 let, ale nikdy jsem neměla vlastního koně s tímto "problémem", ani u nás ve stáji to nikdo nedělá. Co to znamená? Je to pohybový problém? Přijde mi, že když jde svižněji od zadu, tak nestrouhá. Koně jsem zatím nekoupila, ale jeví se jako milionový koník, krom toho.
Pomůžete, poradíte? zkušenosti? Jak lze řešit? jde se toho zbavit úplně?
Děkuju všem moc za názory.
Příčinou bývá,že je koník špatně naježděn ,nebo nevhodně vystrouhán,nakován.
Hodně lidí to řeší strouhačkami ,kamašemi .
Budete li koně kupovat ,ať vám veterinář specielně zkoukne záda ,jestli ten problém není z nich.
Pokud je vám kůň jinak sympatický ,zkonzultujte ještě s kovářem ,nešmajdá li příliš.
Až si ho najezdíte ,naučí se chodit ,může problém úplně zmizet
Měla jsem takové koně,co jsem od remonty musela kamašovat vpředu i vzadu a třeba si i podkovy ušlapávali. Ale vždycky jsme to rozchodili
koně
napsal(a):
Příčinou bývá,že je koník špatně naježděn ,nebo nevhodně vystrouhán,nakován.
Hodně lidí to řeší strouhačkami ,kamašemi .
Budete li koně kupovat ,ať vám veterinář specielně zkoukne záda ,jestli ten problém není z nich.
Pokud je vám kůň jinak sympatický ,zkonzultujte ještě s kovářem ,nešmajdá li příliš.
Až si ho najezdíte ,naučí se chodit ,může problém úplně zmizet
Měla jsem takové koně,co jsem od remonty musela kamašovat vpředu i vzadu a třeba si i podkovy ušlapávali. Ale vždycky jsme to rozchodili
Rozhodně prohlídku vetem.
Jinak jsem zase zažila koně, kterému jsme to sundali a jemu bylo šmechtání nohama o sebe nepříjemné a přestal to dělat. Kdybychom kamašovali dělal by to nejspíš dodnes.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Petrušina
napsal(a):
Ahojte všichni, kupuji si nového koně a1/1, 8 letý valach, zdravotně i povaha super. Strouhá si ale zadními nohami o klouby nad spěnkou. Nemám s tím vůbec zkušenosti. U koní jsem 25 let, ale nikdy jsem neměla vlastního koně s tímto "problémem", ani u nás ve stáji to nikdo nedělá. Co to znamená? Je to pohybový problém? Přijde mi, že když jde svižněji od zadu, tak nestrouhá. Koně jsem zatím nekoupila, ale jeví se jako milionový koník, krom toho.
Pomůžete, poradíte? zkušenosti? Jak lze řešit? jde se toho zbavit úplně?
Děkuju všem moc za názory.
Viz výše. Investovala bych do veterináře - ortopeda. Pořádné klinické vyšetření a RTG. Bez toho se na vaše otázky odpovědět nedá.