Kastrace mladeho hřebce

Hafling
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

loupak

1.9.2022 16:03
loupak

XXX.XXX.168.79

važení milovnící koní , chci se zeptat v kolika letech je dobré kastrovat hřebce ? jde o to že mam koně ustajenehé poměrně daleko od sebe a chtěl bych ho přesunout jinam jenže paní má klisny a já bych ho potřebovat vykastrovat v kolika letech to koni neublíží ? mému je 1 rok a 4 mesíce slyšel jsem ýe haflingové jsou pozdní tak potřebují testosteron na klouby neni na to jestě malý ? nebo si nemusim dělat starosti dekuji vam za odpovědi

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.9.2022 19:09
Uživatel s deaktivovaným účtem

loupak napsal(a):
važení milovnící koní , chci se zeptat v kolika letech je dobré kastrovat hřebce ? jde o to že mam koně ustajenehé poměrně daleko od sebe a chtěl bych ho přesunout jinam jenže paní má klisny a já bych ho potřebovat vykastrovat v kolika letech to koni neublíží ? mému je 1 rok a 4 mesíce slyšel jsem ýe haflingové jsou pozdní tak potřebují testosteron na klouby neni na to jestě malý ? nebo si nemusim dělat starosti dekuji vam za odpovědi

Obvyklý věk jsou u teplokrevníků 3 roky. Nevím o tom, že by byl hafling vyloženě pozdní plemeno (v podstatě všechna plemena ukončují růst v 5 - 6 letech). Testosteron na klouby není potřeba. Jenže paní má klisny - nemá prostory na držení hřebců? Já osobně bych počkala aspoň do 2 let. I když se kastrují i roční hřebečci. Ale pocitově se mi to nelíbí.

1.9.2022 20:02
Nezzie

XXX.XXX.71.76

Osobně jsem nechávala kastrovat v roce. Měla jsem dva koně a z toho ten druhý kobyla, takže jak začal mladej ( CS ) nacvičovat skákání měl smůlu. Že by to zanechalo nějaká negativa vážně ne. Krásne narostl a mohutnel.

3.9.2022 10:00
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Zase jsem četla názor, že časná kastrace ovlivňuje tvar hrudního koše - je kapkovitý. Na známém valachovi, kastrován před dovršením jednoho roku, bych to potvrdila - je velký (přes 170 KVH), hlava velká, kopyta velká, hrudník úzký. I pan Hakr při pasování sedla říkal, že v poměru ke kohoutku má užší hrudník.

Přidejte reakci

Přidat smajlík