Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Mika_off_horse5

1.9.2022 17:52
Mika_off_horse5

XXX.XXX.213.201

Ahoj! Chtěla bych se zeptat na pár otázek ohledně koní.

1) Co mám dělat při cvalu?
Trenérky mi řekli na madlech zakloň se a uvolni ale jsem lehká takže jsem měla pocit že to nestačilo.

2) Když chci jezdit na koni western do přírody půjde to i na koni který není určený na western jako např. Appaloosa

3) Musím mít nějakou speciální práci abych si vidělala na koně?

4) Doporučte nějaké stránky s naučnými videi nebo nějaké texty.

5) Jde jet s koněm na dovolenou třeba k moři (netoužím po tom jen jsem viděla hodně videí jak lidi cválají po pláži)

Díky za odpovědi a ahojte pěkný zbytek dne 😃

1.9.2022 18:46
lenacia

XXX.XXX.173.255

1) jít pohybem kyčle s koněm. To se nedá moc popsat to je potřeba cítit.

2)koni, který je zvyklý na sedlo a jezdce je obvykle úplně jedno, co na něj dáte.
Já si prostě nechala ušít western, prodala Anglii a hotovo.. a stejné je to i naopak.
Důležité je aby sedlo dobře pasovalo na zádech koně.

3) dobře placená práce stačí

4) to vám asi doporučí někdo jiný, já žádné neznám

5) teoreticky to možné je, je k tomu wle potřeba plno věcí. Od zjištění si veškerých veterinárních požadavků, přes tunu dalších věcí.
To si raději na dovolené zaplaťte vyjížďku u lokální stáje...

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.9.2022 19:00

Mika_off_horse5 napsal(a):
Ahoj! Chtěla bych se zeptat na pár otázek ohledně koní.

1) Co mám dělat při cvalu?
Trenérky mi řekli na madlech zakloň se a uvolni ale jsem lehká takže jsem měla pocit že to nestačilo.

2) Když chci jezdit na koni western do přírody půjde to i na koni který není určený na western jako např. Appaloosa

3) Musím mít nějakou speciální práci abych si vidělala na koně?

4) Doporučte nějaké stránky s naučnými videi nebo nějaké texty.

5) Jde jet s koněm na dovolenou třeba k moři (netoužím po tom jen jsem viděla hodně videí jak lidi cválají po pláži)

Díky za odpovědi a ahojte pěkný zbytek dne 😃

1) Se nedá vysvětlit na internetu, musíte počkat na aha! efekt.

2) Chcete jezdit western nebo jenom ve westernovém sedle?

3) Vydělala. Holt si budete muset najít dobře placenou práci. A na tu budete muset hodně studovat. Pokladní v supermarketu to zrovna není. Bez urážky.

4) Si najděte.

5) Až si vyděláte, k moři si zajedete a koně si tam půjčíte.

2.9.2022 08:45

1) Jak to jen půjde, přestat se držet rukama. Měla by vám vysvětlit trenérka. Nejprve se pustit jednou rukou, už to samo velmi pomůže, a posléze zkusit oběma rukama. Pokud máte hodného koně, který jen pravidelně cválá, nebude to nic těžkého, chce to jen odvahu. Na vaší hmotnosti nezáleží. Jakmile se přestanete držet rukama, uvolníte se a necháte své tělo plynout s pohybem koně, dostaví se zmiňovaný "aha" efekt.

4) Studnice vědění je pro mě v prvé řadě web Equichannel. Dále články zde na ifauně. Za třetí časopis Jezdectví. Videa naleznete na portálu EquiTV. Překlady zahraničních textů a videí na webu Koněčesky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík