Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.9.2022 08:23

Dobrý den. Mám 25 let starého dušného valacha. Poslední dobou dýchá opravdu strašně zhluboka a do toho začal dost kašlat. Veterinář řekl, že u dušných koní je to normální, ale já bych mu chtěla přeci jen nějak pomoci, aspoň třeba nějakými bylinkami. Krmím ho krmením NovaEqui Herba. To mi bylo pro dušného koně doporučeno. Slyšela jsem také o nějakých čajích, které bych mu s krmením mohla míchat. Prosím tedy o doporučení jakýchkoli olejů nebo doplňků krmení, které by mu mohly ještě aspoň trochu pomoct. Moc děkuji

2.9.2022 08:27
Arbora

XXX.XXX.80.93

V prvom rade vymeňte veterinára, normálne to rozhodne nie je. Čajom to určite nespravíte.

2.9.2022 08:35

Pokud chcete poradit ještě managementová opatření, doporučuji vypsat, jaký má kůň management. Úpravami državy těchto koní dosáhnete největších úspěchů v prevenci zhoršování potíží.

Coudas

2.9.2022 10:57
Coudas

XXX.XXX.87.254

Na veterinární předpis Ventipulmin nebo injekčně kortikoidy, volně dostupný Provet Broncho (https://provet.cz/produkt/provet-broncho/)
Immuneregen (https://www.mazlickuvraj.cz/immuneregen-pro-kone-450g?gclid=EAIaIQobChMIoNeD-t31-QIViUaRBR1Mmg8qEAQYASABEgLOMvD_BwE.)
Kůň ve venkovnim ustájení, kvalitní seno, příkrm co nejméně prašný, granule a podobně.

2.9.2022 14:07
šimlík

XXX.XXX.215.18

Herba nemá minvit, tak určitě dodat. Pokud by se kvalita života dál horšila, zvažujte i uspání.

3.9.2022 09:30
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Seno máčíte nebo napařujete? Kůň je celodenně venku, nebo boxovaný?

3.9.2022 12:34
sisi58

XXX.XXX.191.1

šimlík napsal(a):
Herba nemá minvit, tak určitě dodat. Pokud by se kvalita života dál horšila, zvažujte i uspání.

Nesmysl. Mám dušnou kobylu 10 let a nikdo to na ní nepozná. aA to byla zralá na nutku.
Ovšem chce to znalosti a velkou péči.
A vyšetření od veta, který tomu rozumí. A z toho pak vycházet.

3.9.2022 17:51
šimlík

XXX.XXX.215.18

Pokud je koni 25 let, těžce dýchá břichem, vet je k ničemu a majitel neznalý, tak asi kvalita života koníka nebude OK. Je tu spoustu článků o dušných koních, kde je možné si počíst.

Přidejte reakci

Přidat smajlík