Linda12345688

XXX.XXX.95.137
Dobrý den,
jak prosím probíhá uchovnění klisny CS? Má s tím někdo zkušenosti? Na stránky svazu jsem se dívala. Ale ne vše jsem pochopila. Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

A co konkrétně jste nepochopila, jakou pasáž?
Linda12345688

XXX.XXX.95.137
Jestli je možné uchovnit klisnu do PK i ve věku čtyř let a zda musí být posuzována jen na svodu nebo to lze udělat i doma.

napsal(a):
https://www.slovensky-teplokrevnik.cz/slovensky-teplokrevnik.cz/files/Rad%20plemenne%20knihy%20CS.pdf
Ještě nějaká nejasnost?
Upřímně, zaujala mě formulace v článku VII. 3.1. Že se klisny do PK zapisují PŘEDEVŠÍM na svodech.klisen atd. Pochopila bych to tak, že se žádné z těchto akcí nemusím zúčastnit a že stačí, když se komise dostaví ke mně.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Chtěla jsem napsat totéž co kometa, slovíčko především mi přijde zavádějící.

napsal(a):
Upřímně, zaujala mě formulace v článku VII. 3.1. Že se klisny do PK zapisují PŘEDEVŠÍM na svodech.klisen atd. Pochopila bych to tak, že se žádné z těchto akcí nemusím zúčastnit a že stačí, když se komise dostaví ke mně.
Tak jsem to pochopila také.
Ale hlavní je pro mě zmínka o chovatelských zařízeních. Což je stáj, žejo. Statek, dvorek, výběh, přístřešek, prostě místo, kde je zvíře chováno.
Takže jo, komisař podle tohoto prostě přijede zvíře posoudit tam, kde se zrovna nachází. To "především" je tam zejména proto, aby se lidi nesnažili nechat si zvíře registrovat na benzínce, ale zřejmě i to je možné.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Prostě a jednoduše je nejlepší se informovat přímo u "dodavatele", spekulace na internetu pak vedou k nesmyslným vyústěním, pokud neporadí někdo, kdo má přímou praktickou zkušenost.

Pro zapsání do plemenné knihy slovenského teplokrevníka přijel pro posouzení dospělé klisny komisař k nám do stáje. Tuším, že to bylo loni. Nebo předloni, rychle to utíká. Nic dalšího k tomu bohužel nevím, nejednalo se o mého koně.