Prosím nemáte někdo zkušenost s Alavisem či podobným preparátem na kloubní výživu,který by byl v jiné,než sypké formě?
Ta moje černá čůza odmítá všechno,co je v sypké formé..museli jsme upustit od MinVin od Dromy,protože mi odmítala kýbl s jeho obsahem jíst..ne hned od začátku,ale postupně...nahradili jsme Mustang Trace v granulkách..to už mi odmítá taky..a Alavis ještě donedávna normálně v jídlu akceptovala,ale teď už nechce ani to...netrápí nás nějaké problémy,Alavis dávám jako prevenci,protože přeci jen už má nějaký věk..existuje v jiné než sypké formě?
Ještě mě napadlo,nepomohlo by zamíchání třeba do trošky lněného oleje?Nebo jiného zchutňovadla?Takhle vždy jen navlhčím vodou a nakrájenou mrkví....
Když jí dám kyblík jen s NE Plus,zbaští ho během chvilky..nechce prostě jen ty hnusný zdravý věci
Katynka35

XXX.XXX.203.208
Alavis existuje i v podobě tablety. Alavis 5, Alavis MSM, klasický Alavis kluobní výživa.
Nebo ještě je dobrý Canvit, ten má tablety i ochucené drůbežími játry
Uživatel s deaktivovaným účtem

canka
napsal(a):
Prosím nemáte někdo zkušenost s Alavisem či podobným preparátem na kloubní výživu,který by byl v jiné,než sypké formě?
Ta moje černá čůza odmítá všechno,co je v sypké formé..museli jsme upustit od MinVin od Dromy,protože mi odmítala kýbl s jeho obsahem jíst..ne hned od začátku,ale postupně...nahradili jsme Mustang Trace v granulkách..to už mi odmítá taky..a Alavis ještě donedávna normálně v jídlu akceptovala,ale teď už nechce ani to...netrápí nás nějaké problémy,Alavis dávám jako prevenci,protože přeci jen už má nějaký věk..existuje v jiné než sypké formě?
Ještě mě napadlo,nepomohlo by zamíchání třeba do trošky lněného oleje?Nebo jiného zchutňovadla?Takhle vždy jen navlhčím vodou a nakrájenou mrkví....
Když jí dám kyblík jen s NE Plus,zbaští ho během chvilky..nechce prostě jen ty hnusný zdravý věci
Co ochutit cukrem a jablíčkem? Tabletu do kozy těžko dostanete. Leda zase v tom jablku.

Katynka35
napsal(a):
Alavis existuje i v podobě tablety. Alavis 5, Alavis MSM, klasický Alavis kluobní výživa.
No nevím ,jestli zrovna kůň ocení příchuť drůbežích jater.

napsal(a):
Co ochutit cukrem a jablíčkem? Tabletu do kozy těžko dostanete. Leda zase v tom jablku.
Sleduji AZ kvíz, tak jsem se uklikla. Do koně, ne do kozy.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Je to sladký, tak docela chutná, natáhnu do stříkacky a loupnu do držky. Ten sirup tedy.
https://www.happyzoo.cz/topvet-kloubni-vyziva-artroregen-eq-1000ml-msm-pro-kone-800gzvyhodneny-set/d-69561/?gclid=EAIaIQobChMI_c2xzIuI-gIVRwGLCh0T7Au0EAQYBSABEgK4ufD_BwE

Katynka35
napsal(a):
Doporučuješ produkty pro psy.
GELAPONY FAST biosol, popř. GELAPONY® CHONDRO HYAL - biosol. Je to v tekuté formě, hrozně to smrdí, ale příšeře, která pohrdá Alavisem popř. Reforminem, překvapivě chutná.
Míchám to s trochou rozmočených senných kostek od Hoeveleru, Dle zásob přihodím mrkev nebo jablka. Na jaře a podzim k tomu přidávám drcené a spařené lněné semínko.
Cukr jsem teda nezkoušela,tomu jsem se chtěla vyhnout,ale možná by taky nebylo od věci zkusit
Dneska jsem zkusila přidat do krmení kukuřičné vločky jako zchutňovadlo,nakrájela na pidikousky mrkev a jablíčko..a výsledek?Mám si to sežrat sama Hned jsem na ní řvala,že pojede někam do hladomorny na dovolenou,aby si pak jinak vážila toho,co má doma..
Coudas a nevíte,zda je ten sirup sladký?
Artemisia já se jen bojím,že jestli to smrdí,tak to do ní nedostanu.Malá ponička je hodná,ta zbaští cokoliv,co v tom kyblíku je..ale ta moje druhá černá můra je se zvyšujícím se věkem horší a horší...
Coudas

XXX.XXX.87.254
Ano, je sladký, zkoušela jsem jej. Většina, co to dostává, si se sama hrne a mechaj si to bez problemů dát, jen dementní Němka ne, ale to ke vina člověka. Pak jsou ještě tablety:
https://provet.cz/produkt/provet-joint-plus-250-tbl/

Když mi kobyla přestane žrát mineríáku, dám třeba dva dny bez a nebo jen do večerního krmení a takovou poloviční dávku, aby aspoň trochu kapalo, když neprší......nejlepší je to v zimně s řízkama, to neřeší (nebo to plusko ovlhčit aby se nedalo separovat) ...nebo zkuste zamaskovat kvasnicerma .....
A nebo je ještě pro koně Aptus Apto-flex Equine sirup. cena je ale šílená...ale je zrovna nějaká 50% akce...
napsal(a):
Když mi kobyla přestane žrát mineríáku, dám třeba dva dny bez a nebo jen do večerního krmení a takovou poloviční dávku, aby aspoň trochu kapalo, když neprší......nejlepší je to v zimně s řízkama, to neřeší (nebo to plusko ovlhčit aby se nedalo separovat) ...nebo zkuste zamaskovat kvasnicerma .....
A nebo je ještě pro koně Aptus Apto-flex Equine sirup. cena je ale šílená...ale je zrovna nějaká 50% akce...
Taky to tak občas dělám,abych zachránila situaci..vynechám třeba na 3 dny a pak dám jen třeba poloviční dávku..a jak najedu na plnou,tak se v tom nimrá a pak to přestane jíst úplně..a vysvětlete jí,že je to pro její dobro
Kvasnice jsem také dávala v dobré víře..to přestala jíst úplně a pak nechodila na kyblík asi týden,i když jsem je tam pak už nedávala..vždycky to vydrží nějaký čas,žere to a pak prostě přijde nějaký zlom a odmítá..proto přemýšlím o nějakém zchutňovadle nebo hlavně teda kvůli tomu Alavisu o jiné formě...to Plusko právě vlhčím..
Dneska jsem teda aspoň dala minerálku poloviční porci bez Alavisu,přidala k NE Plus ještě ty kukuřičné vločky a posypala špetkou ovsa..nastrouhala(vím,že jsem blbec,ale to pokrájené vyseparuje) mrkev a jablko a ještě malinko ovlhčila a zamíchala..a snědla to skoro celé...ale s chutí opravdu ne..
Coudas děkuji za tip na ten sirup,jdu ho zkusit objednat a eventuelně ještě vezmu olej jako zchutňovadlo,kdyby to neklaplo..

canka
napsal(a):
Taky to tak občas dělám,abych zachránila situaci..vynechám třeba na 3 dny a pak dám jen třeba poloviční dávku..a jak najedu na plnou,tak se v tom nimrá a pak to přestane jíst úplně..a vysvětlete jí,že je to pro její dobro
Kvasnice jsem také dávala v dobré víře..to přestala jíst úplně a pak nechodila na kyblík asi týden,i když jsem je tam pak už nedávala..vždycky to vydrží nějaký čas,žere to a pak prostě přijde nějaký zlom a odmítá..proto přemýšlím o nějakém zchutňovadle nebo hlavně teda kvůli tomu Alavisu o jiné formě...to Plusko právě vlhčím..
Dneska jsem teda aspoň dala minerálku poloviční porci bez Alavisu,přidala k NE Plus ještě ty kukuřičné vločky a posypala špetkou ovsa..nastrouhala(vím,že jsem blbec,ale to pokrájené vyseparuje) mrkev a jablko a ještě malinko ovlhčila a zamíchala..a snědla to skoro celé...ale s chutí opravdu ne..
Coudas děkuji za tip na ten sirup,jdu ho zkusit objednat a eventuelně ještě vezmu olej jako zchutňovadlo,kdyby to neklaplo..
Tak zkuste nevlhčit, moje princezna rozmočenou vojtěšku, senné granule samostatně nežere ....vojtěška je kapitola, ne každé granule jsou k jídlu a vlhké nebo rozmočené už vůbec ne,,,senné jsem úplně vzdala, drahé-vytřídila to i z řepných řízků....Plusko je samá vojtěška...zkoušela jste Premium?-bez obilné Classic? -minimum kukuřice a ječmene
Takhle mi kobyla přestala žrát ke konci Perfect equi (10kg kýbl ) ale dotlačily jsme to jen do večerního krmení po troškách...
No, pane správce, musíte se snažit...
napsal(a):
Tak zkuste nevlhčit, moje princezna rozmočenou vojtěšku, senné granule samostatně nežere ....vojtěška je kapitola, ne každé granule jsou k jídlu a vlhké nebo rozmočené už vůbec ne,,,senné jsem úplně vzdala, drahé-vytřídila to i z řepných řízků....Plusko je samá vojtěška...zkoušela jste Premium?-bez obilné Classic? -minimum kukuřice a ječmene
Takhle mi kobyla přestala žrát ke konci Perfect equi (10kg kýbl ) ale dotlačily jsme to jen do večerního krmení po troškách...
No, pane správce, musíte se snažit...
jojo sousedka ráda teď využívá můj kanystr s melasou :D jako perfekt equi krásné složení, ale hořké jak fík.
Je to zmar, když člověk musí vyhazovat téměř plný kýbl na hnůj...protože nechutná:(

hele kobyla to přebere a vyloženě nechá na dně žlabu tu minerálku-takovou tu "omítku " nebo nechutné omolousané granule, když to je suché...v řízkách to sežere
dávám jí to na noc, tak buď to během noci zmizí nebo ráno to s ranním kyblíkem dožere a tak pořád dokola...já to Perfekt chutnala, no žádná hrůza, ale už toho bylo asi na dlouhou dobu hodně.
Mě se teď líbí mustang trace, protože nemá vápník, zatím ho žere, máme měsíc a půl za sebou a zásobu na další skoro tři...tak uvidíme
Tak snad do úterý by ten sirup a olej mohl dorazit + jedu příští týden do Lysý,tak třeba ještě tam objevím nějaký zázrak
Hmmmm,Mustang trace se mi taky líbil Kéž by se tak líbil i tý mojí čubce
Je to ale zvláštní,že ta moje zrzka mrňavá by snědla i ten největší hnus,kyblík vylízaný do posledního drobku a ta černá můra je takhle vybíravá..ale to je ono,to mám za to,že se má celý život jak prase v žitě Malá takový štěstí neměla,tak ta si nevybírá Pošlu tu černou můru někam na výchovný pobyt,aby viděla,že žrádlo není samozřejmostí

Já to ty moji činíme jako hribeti krmila z ruky před přihlížejícími zraky jiných hříbat aby trochu žárlila..
Jasně.ze jiní koně ve staji žerou bez problémů vše.
Coudas

XXX.XXX.87.254
I když jsem se zařekla, že do Lysý už nikdy nepojedu, tak letos teda zajedu pozdravit kamarádku. V souvislosti s tím mne napadlo, ze jsem koním jestě dávala Premin Motion, sice v prášku, ale žrali mi to nirmálně z ruky, bez ničeho.
Coudas
napsal(a):
I když jsem se zařekla, že do Lysý už nikdy nepojedu, tak letos teda zajedu pozdravit kamarádku. V souvislosti s tím mne napadlo, ze jsem koním jestě dávala Premin Motion, sice v prášku, ale žrali mi to nirmálně z ruky, bez ničeho.
Coudas můžu se zeptat,proč jste se zařekla,že do Lysý ne?
Coudas

XXX.XXX.87.254
canka
napsal(a):
Coudas můžu se zeptat,proč jste se zařekla,že do Lysý ne?
Nic závratného v tom nehledejte 🙂 na show jakéhokoliv druhu, co se koní týče, v rámci zachování duševní rovnováhy nechodím, a z nabízených "stánků" mne nic neoslovuje, že bych tam vysloveně musela jet. Takže pro mne zbytečná cesta a vstuoné. Vždycky jsem si říkala, tak se zajedu podívat, koupím to a to, a posledně neměli už ani moje oblíbené kreslené trička. Jo ale klobouk jsem si tam kdysi koupila. Sice mi ho skoro nechtěl pán prodat, že je drahej a asi jsem vypadala, že na něj nemám, ale s hromadou keců ho nakonec dal.
Tak mi dnes konečně dorazil ten sirup a hádejte co?Mám si to strčit do řitě
A to jsem jí dala zase jen poloviční porci MinVinu a ten sirup..hezky to zamíchsla s pokrájenou mrkví a ona si jen čuchla a odešla
Za to mslá ponica to vylízaka do posledního drobečku
Uvidím ráno,jestli bude kyblík snědený..

hele a koupila jste 3 kg nebo rovnou 5 kg toho MinVinu
EDIT:zkuste nejdřív dát kyblík poničce a až bude kobyla bílá žárlivostí a nabídněte jí její....

Já jsem u toho koně stála do té doby, a máchala mu v tom rypák do té doby, než to sežral. Otravovala jsem ho moc. Tak nakonec vždycky ďobnul a já mu dala pokoj. Takhle se naučil žrát na povel.
Ale měla jsem veeelkou trpělivost, a stálo to mnoho hodin.
Fakt je, že se vyplatilo, protože následně přišel na to, že i ta nechutná vojtěška mu pomůže - na něco je to fakt chytrej kůň. A teď ji žere i samotnou

jj, já takhle patlala kobyle okolo huby než si milostivě vzala....ale musely na ní hladově koukat ostatní hříbata, která by to sežra bez mrknutí oka...
canka
napsal(a):
Tak mi dnes konečně dorazil ten sirup a hádejte co?Mám si to strčit do řitě
A to jsem jí dala zase jen poloviční porci MinVinu a ten sirup..hezky to zamíchsla s pokrájenou mrkví a ona si jen čuchla a odešla
Za to mslá ponica to vylízaka do posledního drobečku
Uvidím ráno,jestli bude kyblík snědený..
Tak jí ho cákněte stříkačkou do huby ,to je nejjistější varianta

koně
napsal(a):
Tak jí ho cákněte stříkačkou do huby ,to je nejjistější varianta
přesně!
Dlouhou stříkačku, ať se to cákne až na kořen jazyka (jako odčervení - mimochodem dávkovač na odčervení jsem si nechala a s úspěchem ho takhle používám) a podržet tlamajznu.
Tak do rána to sežrala ta můra jedna,zbylo tam jen pár drobků....takže asi jí chuť přeci jen donutila...
Až to dneska namíchám,zkusím ochutnat,jestli je to falt tak hnusný,nebo si ta čůza jen vymýšlí..
Stříkačku doma mám,ale to mi zase nevyřeší podávání MinVinu Jedině zkusit zamíchat s tím olejem,jestli by jedla a ten sirup podávat zvlášť..

no ták....ono je to donutí.... pokračujte....já spoléhám, že když jí dojde seno, veme v noci zavděk i zbytkem ze žlabu......a ráno je to prostě davová psychóza, žerou všichni, tak kobyla musí taky, nic jiného nemá....
Ještě, ten MinVin- dromy? je slaný, pamatuju, že je to taková oškrabaná omítka ale chuť už ne.... stačí i obyč sůl na zchutnění, ale už není horko, tak po soli tolik koně neprahnou....
Coudas

XXX.XXX.87.254
A Vy krmíte (kyblík) kvůli krmení, nebo kvůli přípravkům, které potrebujete vpravit do koně?
Coudas

XXX.XXX.87.254
Nevím, jestli to půjde pustit
https://youtube.com/shorts/c--Vmh413O4?feature=share
Coudas

XXX.XXX.87.254
Pipilota
napsal(a):
pustit se povedlo - máte to moc hezky secvičené (takhle by moje šklíba vzala jedině jitrocelový sirup )
Děkuji. Tenhle kůň "před třemi stříkačkami" měl hlavu v oblacích a zaťatý pysky a přiblížit se ke koutku neexistovalo. Ti, co berou sirupy dlouhodobě to maj vymakaný ještě líp. A i ten zaťatý odpůrce veškerého ošetřování už ze zvědavosti přišel, co ze to je, a líznul si. Až na dementní němku funguje perfektně 🙂
Tak dneska úspěch..zkusila jsem tedy taktiku nátlaku a sladké hrušky
Nakrájela jsem 2 malé hrušky máslovky do jídla,dala zase jen poloviční dávku MinVinu(ano Verun,ten od Dromy) a jednu lžičku tý kloubní výživy,co přišla s tím sirupem,zalila sirupem a zamíchala...a ochutnala..a za mě to bylo opravdu ,,dobré,, a sladké..takže jsem byla rozhodnutá nacpat jí to do křtánu
A tak dlouho jsem u ní stála a nutila jí to,až to teda s nechutí sežrala
Coudas krmím spíš pro svůj pocit,že holky dostanou baštu A hlavně bych fakt neměla kam ty přípravky pro koně nacpat Jinak teda Coudas super s tou stříkáčkou Kobyla má ráda odčervení,vždycky mi div nevycucne celou tubu,takže přinejhorším by to neměl být problém..ale pak bych neměla právě kam přimíchat ten MinVin nebo ten Mustang Trace
Verun kdyby tak na ní ta davová psychóza působila Jenže jí je úplně jedno,že okolo ní někdo žere..je to taková specifická kobyla
Coudas

XXX.XXX.87.254
Tak to jo.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Venoušek to uz za toho třičtvrtě roku má vymakaný. Akorát nesmím mít za zády dalších 5 otravů, jednou rukou točit, druhou odhánět největšího žadatele, a ještě chránit flašku v kapse, kterou krade další.
https://youtube.com/shorts/hAJeNKRXNYk?feature=share