Vystavování mladého koně s majitelem nepolíbeným výstavou
Arabský plnokrevník
Dobrý den,
zajímalo by mě, jak se chystá arábek na výstavu? Mám od května svoji vysněnou kobylku. V červnu jí byly 3 roky. Záměrně jsme však letošní Velkou Chuchli nevystavovali. Potřebuji si o tomto tématu více zjistit, "natrénovat" postoje, pohyb celkově. Jen pořád nejsem ztotožnění s pohybem v kolbišti, mé drahé klisničky a mé maličkosti, jakož to astmatikem, který sotva zvládne vyběhnout 2 patra paneláku . Nevíte prosím, s kým bych mohl probrat, poradit se, zda jsou i lidi ochotní mi koně předvést na ruce, případně dojet ke kobylce i mimo výstavu a něco o tom říct? Jsem z okolí Uherského Hradiště, moc lidí tady neznám, kdo výstavy absolvoval. Předem moc děkuji za rekace!
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
Lukeluk
napsal(a):
Dobrý den,
zajímalo by mě, jak se chystá arábek na výstavu? Mám od května svoji vysněnou kobylku. V červnu jí byly 3 roky. Záměrně jsme však letošní Velkou Chuchli nevystavovali. Potřebuji si o tomto tématu více zjistit, "natrénovat" postoje, pohyb celkově. Jen pořád nejsem ztotožnění s pohybem v kolbišti, mé drahé klisničky a mé maličkosti, jakož to astmatikem, který sotva zvládne vyběhnout 2 patra paneláku . Nevíte prosím, s kým bych mohl probrat, poradit se, zda jsou i lidi ochotní mi koně předvést na ruce, případně dojet ke kobylce i mimo výstavu a něco o tom říct? Jsem z okolí Uherského Hradiště, moc lidí tady neznám, kdo výstavy absolvoval. Předem moc děkuji za rekace!
Pokud máte kobylu s PP, tak ji máte od chovatele....a ten bude mít pravděpodobně s výstavami zkušenost anebo bude znát lidi (minimálně od chovného hřebce), kteří s tím to zkušenost mají. Oslovte je a dejte řeč "zoči-voči".
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zajeďte si přímo na výstavu a dejte řeč zoči voči s vystavujícími. Bude mezi nimi třeba někdo, kdo vám kobylu předvede a nebo budou mít oni (či organizátoři) kontakt na profesionála.
Jinak pokud vím, přípravu a předvedení koně na výstavě nabízí pan Tomáš Pešek (a co on nakonec taky nenabízí ).
Lukeluk
napsal(a):
Děkuji za reakci, ale nechci otravovat paní chovatelku s mými nezkušenostmi, má toho opravdu moc, což jsem zjistil i při koupi kobylky. Proto se obracím na diskuzní fórum, které člověk zapíná ve volném čase a rád pomůže, případně poradí se svými zkušenostmi, kterých si vždy cením.
Ale to sa pokojne obráťte, to nie je žiadne otravovanie. Každý chovateľ bude rád, ak sa jeho odchov predvedie v čo najlepšom svetle, pretože to zvýši hdonotu ako chovnej kobyly, tak aj ďalších potomkov. Minimálne vám poradi nakoho sa obrátiť.
Výstavy arabov nie sú taký masový šport, že by vedeli poradiť náhodný okoloidúci. Možno sa vyjadí uživateľka Majulka( určite komolím nick), je to chovateľka arabov. Ale prispieva sporadicky, skúsila by som to napriamo.