Salin8

XXX.XXX.227.2
Ahojky.
Chcela by som sa spýtať, či mal niekto ten istý problém. Keď jazdím na jazdiarni, nič ma nebolí ale akonáhle idem do terénu a cválame, začne ma bolieť pod rebrami. Je to hlavne, keď ideme v rýchlom cvale(2h vychádzka). Koník má nepohodlný cval. Čo by to mohlo byť?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Salin8
napsal(a):
Ahojky.
Chcela by som sa spýtať, či mal niekto ten istý problém. Keď jazdím na jazdiarni, nič ma nebolí ale akonáhle idem do terénu a cválame, začne ma bolieť pod rebrami. Je to hlavne, keď ideme v rýchlom cvale(2h vychádzka). Koník má nepohodlný cval. Čo by to mohlo byť?
Možná to neudýcháte?

je to jako když běžíte a píchá vás v boku

napsal(a):
je to jako když běžíte a píchá vás v boku
Přesně to jsem měla na mysli - špatná fyzička. Jezdce.
Salin8
napsal(a):
Ahojky.
Nejspíš špatně dýcháte.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Nebo jste stará.

napsal(a):
Přesně to jsem měla na mysli - špatná fyzička. Jezdce.
nemyslí, že to je fyzičkou, ale tím špatným dýcháním.....mimo rytmus, no ale jo, i ta fyzička se odrazí....

napsal(a):
nemyslí, že to je fyzičkou, ale tím špatným dýcháním.....mimo rytmus, no ale jo, i ta fyzička se odrazí....
Já to beru jako 2 v 1. Špatná fyzička je způsobená špatným dýcháním a naopak.
Salin8
napsal(a):
Ahojky.
Taky bych podezřívala páteř. Nemusí jít přímo o fyzičku, jen o tu oblast, která tohle způsobuje a není to kompenzované vhodným cvičením. Šla bych k fyzioterapeutovi, dobrému, určitě.
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
Začněte chodit na jogu. Fakt. I jednou týdne dělá divy.
Joga je skvělé doplňkové cvičení pro řadu sportů.

JanaJanaJanaJana
napsal(a):
Začněte chodit na jogu. Fakt. I jednou týdne dělá divy.
Joga je skvělé doplňkové cvičení pro řadu sportů.
Pokud k ní není kontraindikace.
Doporučuji zajít si k doktorovi. Já měla před pár lety také problémy se zadýcháváním a bolestí na hrudi při ježdění a v krvi mi vyšla silná chudokrevnost a dostala jsem přístroj který jsem měla několik dní přilepený na prsou (už si nepamatuji jak se jmenoval) a výsledek byl lehká arytmie (díkybohu se srovnala lékama a nemusím mít budíček, to byl konec mého ježdění = mojí největší radosti)

dsj
napsal(a):
Doporučuji zajít si k doktorovi. Já měla před pár lety také problémy se zadýcháváním a bolestí na hrudi při ježdění a v krvi mi vyšla silná chudokrevnost a dostala jsem přístroj který jsem měla několik dní přilepený na prsou (už si nepamatuji jak se jmenoval) a výsledek byl lehká arytmie (díkybohu se srovnala lékama a nemusím mít budíček, to byl konec mého ježdění = mojí největší radosti)
Holter?
napsal(a):
Holter?
Holter, ano... Jinak mě dost překvapilo jak zákeřná nemoc je chudokrevnost... a jak hodně omezí v běžném životě, pořád jsem řešila že nemám fyzičku, když jsem nedokázala vyjít schody do prvního patra bez přestávky na vydýchání jsem dokonce začala běhat, abych si tu fyzičku trochu zlepšila... sotva jsem unesla nohy. Při běžné kontrole a běžném nabrání krve mi druhý den volala doktorka, že musím hned přijít a začít brát železo, protože mám silnou chudokrevnost...

OT: brát železo, tak to nezávidím
lékař zakázal s budíkem jezdit? já mám bradikardii- nízké pulzy a budík možná časem budu potřebovat(si myslím) a to bych nemohla jezdit? říkám srdce ala chcíplá ryba.
napsal(a):
OT: brát železo, tak to nezávidím
lékař zakázal s budíkem jezdit? já mám bradikardii- nízké pulzy a budík možná časem budu potřebovat(si myslím) a to bych nemohla jezdit? říkám srdce ala chcíplá ryba.
Já jsem po tom moc nepátrala, jen se mi ulevilo že ten budík nakonec mít nemusím - obvykle doktorům raději ani neříkám že jezdím, protože první věc kterou mi zakážou je ježdění a s arytmií by mi to asi zakázali. Zdá se, že ježdění je z doktorského pohledu velice nezdravá a nebezpečná věc. Železo jsem snášela dobře, ale protože čtu příbalové letáky všech léků (můj vnitřní hypochodr má radost z každého "lékařského kidu") tak ty vedlejší účinky tam byly docela dlouhé a zajímavé, na obyčejné železo... ale ten pocit po pár týdnech že zase začínám fungovat a nejsem věčně lemra líná unavená byl fajn.

dsj
napsal(a):
Holter, ano... Jinak mě dost překvapilo jak zákeřná nemoc je chudokrevnost... a jak hodně omezí v běžném životě, pořád jsem řešila že nemám fyzičku, když jsem nedokázala vyjít schody do prvního patra bez přestávky na vydýchání jsem dokonce začala běhat, abych si tu fyzičku trochu zlepšila... sotva jsem unesla nohy. Při běžné kontrole a běžném nabrání krve mi druhý den volala doktorka, že musím hned přijít a začít brát železo, protože mám silnou chudokrevnost...
Že na to nepřišli dřív? Odběr krve považuji za stejný standard jako změření teploty a krevního tlaku. Když přijdu k doktorovi. Ale pravda, že jako dárce jsem v tomhle ohledu pod průběžnou kontrolou.

dsj
napsal(a):
Já jsem po tom moc nepátrala, jen se mi ulevilo že ten budík nakonec mít nemusím - obvykle doktorům raději ani neříkám že jezdím, protože první věc kterou mi zakážou je ježdění a s arytmií by mi to asi zakázali. Zdá se, že ježdění je z doktorského pohledu velice nezdravá a nebezpečná věc. Železo jsem snášela dobře, ale protože čtu příbalové letáky všech léků (můj vnitřní hypochodr má radost z každého "lékařského kidu") tak ty vedlejší účinky tam byly docela dlouhé a zajímavé, na obyčejné železo... ale ten pocit po pár týdnech že zase začínám fungovat a nejsem věčně lemra líná unavená byl fajn.
By mě zajímalo, co říkají doktoři na žokeje Váňu. Pominu-li, že už si zlomil asi všechny kosti, které v lidském těle existují, tak jezdil i po operaci kyčelního kloubu. A tam je ježdění na koni přísná kontraindikace.
Zrovna železo a vedlejší účinky bych moc neřešila. Já zase beru už léta hořčík. A je to taky lepší.
napsal(a):
By mě zajímalo, co říkají doktoři na žokeje Váňu. Pominu-li, že už si zlomil asi všechny kosti, které v lidském těle existují, tak jezdil i po operaci kyčelního kloubu. A tam je ježdění na koni přísná kontraindikace.
Zrovna železo a vedlejší účinky bych moc neřešila. Já zase beru už léta hořčík. A je to taky lepší.
Jak se říká, rajťák není nemocný nebo zdravý, rajťák buď jezdí nebo nejezdí Váňa je toho důkazem, kolik toho člověk snese když dělá co ho baví. Tak já už se dnes musím přestat povalovat a vykecávat a jdu jezdit

Hele mě to s tím železem tak napadlo, protože většinou ty následky vedlejších účinků umývám...a boží to není.

napsal(a):
Hele mě to s tím železem tak napadlo, protože většinou ty následky vedlejších účinků umývám...a boží to není.
Existuje, teda existoval, Ferronat retard a po něm průjem nebyl.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Mně zas doktor řekl, že mám železa moc (no a pak nemám být tak těžká) ale že neví, co s tím, a jestli to má vliv na funkci. Ani nevím, jestli mám jako něco pociťovat. No tak žiju železitá. Třeba se to někde časem projeví. Že se zadýchavám je už stáří.
dsj
napsal(a):
Asi mám štěstí ,obzvlášť na ortopeda .Nikdo mi ježdění nezakazuje,naopak. Když řeknu že si užívám hippoterapii ,všichni mi to schvalují
Nejvíc mě pobavila lékařka na alergologii .Kam mě hnali po Covidu .Když mi po náběrech řekla,že jediné na co jsem alergická ,z celého A4 papíru testovaných alergenů, jsou koně
Nemohla zaboha pochopit,že jsem nikdy neměla a nemám žádné příznaky.Nicméně sama si odvodila,že hajtry z baráku nepůjdou ,tak mě zásobila nějakými spreji a prášky.Abych z těch hajter přece jen,po těch společných 37mi letech ,nezkolabovala